کلمه جو
صفحه اصلی

فاروج

فرهنگ فارسی

۱ - یکی از دهستانهای بخش شهرستان قوچان در شمال غربی قوچان . کلیه آبادیهای آن در اطراف جاده شوسه است و آن از ۲٠ آبادی بزرگ و کوچک تشکیل شده و مجموع نفوس آن در حدود ۱٠۳۴٠ تن است جلگه و معتدل محصول غت بنشن انواع میوه . آب آن از قنوات تامین میشود . ۲ - قصبه مرکز دهستان فاروج در ۲۶ کیلومتری شمال غربی قوچان کنار راه شوسه قدیمی قوچان شیروان جلگه و معتدل ۲ ۷۲۶ تن سکنه قنات غت انگور بنشن شغل زراعت کسب قالی بافی .

لغت نامه دهخدا

فاروج . (اِخ ) قصبه ٔ مرکز دهستان فاروج بخش حومه ٔ شهرستان قوچان که در 26 هزارگزی شمال باختری قوچان و کنار راه شوسه ٔ قدیمی قوچان به شیروان واقع است . جلگه ای معتدل و دارای 2726 تن سکنه است . آب آنجا از قنات تأمین میشود. محصول عمده اش غلات ، انگور،بنشن و شغل اهالی زراعت و کسب و قالیچه بافی است . راه اتومبیل رو دارد. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 9).


فاروج . (اِخ ) یکی از دهستانهای بخش حومه ٔ شهرستان قوچان که در شمال باختری قوچان واقع است . کلیه ٔ آبادیهای آن در کنار جاده ٔ شوسه است . از 20 آبادی بزرگ و کوچک تشکیل شده و روی هم 1034 تن سکنه دارد. جلگه ای معتدل است . محصول عمده اش غلات ، بنشن و میوه است . آب آن از قنات ها تأمین میشود. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 9).


فاروج. ( اِخ ) یکی از دهستانهای بخش حومه شهرستان قوچان که در شمال باختری قوچان واقع است. کلیه آبادیهای آن در کنار جاده شوسه است. از 20 آبادی بزرگ و کوچک تشکیل شده و روی هم 1034 تن سکنه دارد. جلگه ای معتدل است. محصول عمده اش غلات ، بنشن و میوه است. آب آن از قنات ها تأمین میشود. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 9 ).

فاروج. ( اِخ ) قصبه مرکز دهستان فاروج بخش حومه شهرستان قوچان که در 26 هزارگزی شمال باختری قوچان و کنار راه شوسه قدیمی قوچان به شیروان واقع است. جلگه ای معتدل و دارای 2726 تن سکنه است. آب آنجا از قنات تأمین میشود. محصول عمده اش غلات ، انگور،بنشن و شغل اهالی زراعت و کسب و قالیچه بافی است. راه اتومبیل رو دارد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 9 ).

دانشنامه عمومی

فاروج از شهرهای استان خراسان شمالی است و مرکز شهرستان فاروج این استان است. شهرستان فاروج در سال ۱۳۹۵، تعداد ۶۰۳۴۶ نفر جمعیت داشته است. این شهر به «شهر آجیلی» معروف است. این شهر دروازه ورودی خراسان شمالی محسوب می شود و با وجود این که خود در ناحیه ای کوهستانی قرار گرفته؛ اما شهر فاروج، مرکز آن در دشتی هموار و قابل کشت و کار مستقر شده است. فاروج در حد فاصل بین شیروان و قوچان واقع شده؛ شهری کنار جاده ای که در سال های اخیر اقتصاد آن نیز تا حد زیادی به عبور مسافران و زائران حرم علی بن موسی الرضا (ع) گره خورده است؛ چرا که گر چه در سالیان گذشته کشاورزی و دامداری شغل غالب اهالی شهرستان فارو
آلاداغ: ارتفاعات آلاداغ در قسمت میانی خراسان شمالی واقع شده و ادامه کوه های البرز است که همراه ارتفاعات بینالود در خراسان رضوی، رشته کوه آلاداغ - بینالود را تشکیل می دهند. این کوه ها با جهت شرقی - غربی از سمت شمال به دشت های فاروج، شیروان، بجنورد و سملقان و از سمت جنوب به دشت های جاجرم، اسفراین و صفی آباد محدود می شوند.   کوهستان آلاداغ در جنوب شهرستان فاروج
کپه داغ (در شمال فاروج قرار دارد)
ایران۲۶ (م)
ج محسوب می شد اما اکنون فروشندگی و تأمین نیاز خدماتی رفاهی مسافران دم دست ترین شغلی است که می شود در فاروج جستجو کرد.
این شهر قبلاً فرج آباد نامیده می شد. گفته شده فاروج را شخصی به نام فرج الله بنا نهاده؛ آن گونه که در بین مردم رواج دارد گویا حدود هزار و ۲۰۰ سال پیش و در زمان هارون الرشید؛ پنجمین خلیفه عباسی و آن زمان که هنوز برمکیان پاک تبار ایرانی برخاسته از خراسان، مورد غضب وی قرار نگرفته بودند؛ خلیفه عباسی فرج الله را مأمور آباد کردن منطقه ای خوش آب و هوا در خراسان می کند که بعدها به فرج آباد معروف شد و بعد از تحولاتی به فاروج تغییر یافت.این ناحیه در حد فاصل دو منطقه مهم تاریخی قوچان در شرق و شیروان در غرب قرار دارد؛ روستای استاد در جنوب آن قدمتی طولانی دارد و آن گونه که کتاب «احسن التقاسیم» آورده؛ مرکز پارتها در این منطقه بوده است، در دوران تیموری در فاروج مسجدی همزمان با مسجد گوهرشاد ساخته شد که اکنون هم وجود دارد؛ روستای خسرویه دراین شهرستان نیز تاریخی بوده و در آن سنگ قبرهایی با تاریخ ۷۴۷ ه‍.ق وجود دارد که با خطی زیبا نوشته و بر روی آن نقوش اسلیمی نگاشته شده است.زبان مردم فاروج فارسی و ترکی است و به زبان کرمانجی نیز سخن می گویند، ترک های فاروج طایفه ای هستند از قوم مهنی که از طرف شجاع الدوله در فاروج مستقر شده اند، کردهای فاروج نیز از ایل زعفرانلو هستند، یازده ایل دیگر در اطراف فاروج مستقر شده اند که عبارتند از بادلو، قهرمانلو، توپکانلو، قاچکانلو، بیچرانلو، سوکانلو، هودانلو، باچو آنلو، ورانلو، قودانلو و آتقانلو؛ اکثر این ایل ها در مناطق ییلاقی و کوه های اطراف فاروج مانند کوه های شاجهان سیاه دشت و کوه فاطمه مستقر هستند.

پاروژ - فاروز



کلمات دیگر: