نرم افزار
فارسی به انگلیسی
فارسی به عربی
مترادف و متضاد
فرهنگ فارسی
(کامپیوتر) برنامههای کامپیوتر
مجموعهای متشکل از برنامهها و قواعد و رویهها و مستندات مربوط به عملیات یک سامانۀ دادهپردازی
جملات نمونه
بسته نرم افزار
software package
پیش نمونهی نرم افزار، پیشمونهی نرم افزار
software prototype
تولید نرم افزار، فرورد نرم افزار
software development
چرخهی عمر نرم افزار، زیستچرخهی نرم افرار
software life-cycle
حق چاپ نرم افزار
software copyright
دزدی نرم افرار
software piracy
سازگار نرم افزار، نرم افزارپذیر
software compatible
سیستم نرم افزار، سازگان نرم افزار
software system
کتابخانهی نرم افزار
software library
کلید نرم افزاری
software switch
مستندسازی نرم افزار، فرنودسازی نرم افزار
software documentation
مهندس نرم افزار
software engineer
مهندسی نرم افزار
software engineering
نرم افزارنگر
software oriented
نگهداشت نرم افزار، نیکداشت نرم افزار
software maintenance
وقفهی نرم افزاری، ایست نرم افزار
software interrupt
ویژگیهای نرم افزار، مشخصات نرم افزار
software specifications
فرهنگ معین
دانشنامه عمومی
نرم افزار سیستم
نرم افزار کاربردی
نرم افزار رایانه دو دسته است:
نرم افزارهای کاربردی، برنامه های مورد استفاده کاربرند و نرم افزارهای سیستمی، مدیریت رایانه را برعهده دارند. مهم ترین نرم افزار سیستم، سیستم عامل است.
وقتی برنامه ای روی رایانه نصب می گردد، بعضی از اجزای سخت افزاری رایانه به فرمان آن برنامه در می آیند. برای نمونه هنگامی که با یک برنامه اجرای موسیقی کار می کنید، کارت صدای رایانه با برنامه پخش موسیقی همکاری می کند و یک آهنگ یا پرونده (فایل) صوتی را از طریق بلندگوی رایانه پخش می کند.
دانشنامه آزاد فارسی
برنامه یا مجموعۀ دستورالعمل هایی که به سخت افزار (ماشین ها) امکان کار کردن می دهد. نرم افزار را عموماً می توان بر حسب نوع کاری که انجام می دهد به دو نوع عمده تقسیم بندی کرد، نرم افزار سیستمی و برنامه های کاربردی. سیستم عامل یا نرم افزار های سیستمی، کارهای مختلف رایانه را کنترل می کنند. عملکرد برنامه های سیستمی اغلب از دید کاربر پنهان است و این نرم افزار ها مسئول اجرای کار های اساسی مثل مدیریت و سازمان دهی دیسک، فایل ها و نمایش اطلاعات هستند. برنامه های کاربردی کارهای مختلفی را که افراد برای آن ها از رایانه استفاده می کنند انجام می دهند. برای مثال برنامه های کاربردی کارهایی چون مدیریت بانک های اطلاعاتی، واژه پردازی، ویرایش تصاویر و امثال آن را به عهده دارند. دو نوع مهم دیگر نرم افزار، نرم افزار های شبکه و زبان های برنامه نویسی اند. این دو دسته را نه می توان جزو سیستم های عامل و نه جزو برنامه های کاربردی به حساب آورد؛ اگرچه ویژگی هایی از هردو این ها را دارند. نرم افزار های شبکهامکان ارتباط رایانه ها را با هم فراهم می کنند و زبان های برنامه نویسی ابزار برنامه نویسان برای ساختن برنامه های کاربردی و سیستم های عامل هستند. علاوه بر این طبقه بندی کاربردی، نرم افزار ها را بر اساس نحوۀ توزیع و مجوز های آن ها نیز طبقه بندی می کنند. بسته های نرم افزاری، freeware ها و shareware ها نمونه هایی از این طبقه بندی اند.