کلمه جو
صفحه اصلی

قارنه

لغت نامه دهخدا

قارنه . [ ن َ ] (اِخ ) دهی است از دهستان حومه ٔ بخش سلدوز شهرستان ارومیّه . در 8هزارگزی جنوب باختری نقده و 5هزارگزی جنوب شوسه ٔ خانه به نقده و در دره واقع و سردسیر سالم است . 273 تن سکنه دارد و مذهب آنان سنی و زبانشان کردی است آب آن از چشمه و محصول آن غلات و توتون و چغندر و حبوبات و شغل اهالی زراعت و گله داری و صنایع دستی آنان جاجیم بافی است . راه شوسه دارد. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 4). نام محلی است در کنار راه حیدرآباد به خانه میان نقده و دوآب و در 31500گزی حیدرآباد واقع است .


قارنه . [ ن ِ ] (اِخ ) دهی است از دهستان براآن بخش حومه ٔ شهرستان اصفهان و در 31هزارگزی جنوب خاور اصفهان و دوهزارگزی راه فرعی رحیم آباد به کبوترآباد واقعو سرزمین آن جلگه و هوای آن معتدل است . 421 تن سکنه دارد. مذهب آنان شیعه و زبانشان فارسی است . آب آن از چاه و آب سد و محصولات آن غلات و پنبه و تریاک و پشم و هندوانه و روغن و شغل اهالی زراعت و گله داری است .راه فرعی دارد. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 10).


قارنه. [ ن َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان حومه بخش سلدوز شهرستان ارومیّه. در 8هزارگزی جنوب باختری نقده و 5هزارگزی جنوب شوسه خانه به نقده و در دره واقع و سردسیر سالم است. 273 تن سکنه دارد و مذهب آنان سنی و زبانشان کردی است آب آن از چشمه و محصول آن غلات و توتون و چغندر و حبوبات و شغل اهالی زراعت و گله داری و صنایع دستی آنان جاجیم بافی است. راه شوسه دارد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 4 ). نام محلی است در کنار راه حیدرآباد به خانه میان نقده و دوآب و در 31500گزی حیدرآباد واقع است.

قارنه. [ ن ِ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان براآن بخش حومه شهرستان اصفهان و در 31هزارگزی جنوب خاور اصفهان و دوهزارگزی راه فرعی رحیم آباد به کبوترآباد واقعو سرزمین آن جلگه و هوای آن معتدل است. 421 تن سکنه دارد. مذهب آنان شیعه و زبانشان فارسی است. آب آن از چاه و آب سد و محصولات آن غلات و پنبه و تریاک و پشم و هندوانه و روغن و شغل اهالی زراعت و گله داری است.راه فرعی دارد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 10 ).

دانشنامه عمومی

قارنه (English:gharneh)، روستایی است از توابع بخش جرقویه سفلی شهرستان اصفهان در استان اصفهان ایران.
آشنایی با روستای قارنه
قارنه در شهریور ۸۹
مرمت روستا
علی شفیعی نیک آبادی،گرکویه(جرقویه) سرزمینی ناشناخته بر کران کویر،گلبن،زمستان ۱۳۷۲
قارنه روستایی تاریخی است که در ۴۵ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان اصفهان واقع در پناه گاه حیات وحش پارک ملی کلاه قاضی قرار دارد. این روستا در بخش جرقویه در شهرستان اصفهان واقع شده است. قدمت این روستا به حدود ۳۵۰۰تا ۷۰۰۰ سال تقریب زده می شود.کنار این روستا و سمت کوه قارنه قبرستانی وجود دارد.به دلیل قرار گرفتن کوه قارنه در غرب روستا آب و هوای این روستا خنک تر و مرطوب تر از روستاهای مجاور خود می باشد.آخرین روستای براآن جنوبی و دروازه ورودی منطقه جرقویه است .در کنار روستا کوه قارنه قرار گرفته که بلندترین کوه منطقه و جزوی از رشته کوههای کلاه قاضی می باشد .نقل است که در دوران باستان ، یکی از لنگرگاه های دریای بزرگ میانی ایران بوده است .قارنه دارای چندین قنات معروف بوده و مزارع پرباری داشته است. عمده محصولات آن پنبه ، شبدر ، چغندر ، گندم و جو بوده و پیش از انقلاب خشخاش سلطنتی دربار را از مزارع قارنه تهیه می کرده اند .پس از انقلاب بر اثر خشکسالی و کمبود آب ، قنات ها خشک شده و مردم به مرور به دیگر نقاط کوچ کرده اند.
با خشک شدن دریای مرکزی ایران، این منطقه که سرزمینی آباد و خرم بوده و از نشانه های آن در روزگار کنونی وجود جنگل های قیچ و تاغ و گز و درختان بادام و انجیر و پسته کوهی است؛ از پوشش گیاهی تهی شده و در زمان ساسانی به گرکویه (کوه لخت) معروف می شود.این منطقه از جمله مناطق ساحلی دریای مرکزی ایران است که یازده هزار سال قبل خشک شده است. ابزارهای مفرغی که در کنار غارهای این منطقه یافت شده حکایت از دوران غارنشینی دارد. روستای قارنه به دست قارن پسر کاوه آهنگر بنا شده است.اگرچه هنوز دربارۀ پیشینۀ تاریخی این روستا پژوهشی منسجم و دقیق صورت نگرفته است، اما با توجه به گورستان کهنسال قرار گرفته در مجاورت آتشکده ای که بر فراز کوه است و برخی از دیگر شواهد معماری و باستان شناسی، قدمت اش را می توان بین دو تا پنج هزار سال قبل از اسلام برآورد کرد.
در سال های اخیر اقدامات مرمتی بر دیوارها و نماهای ظاهری روستا انجام شده و قرار است به عنوان یکی از روستاهای هدف گردشگری مورد توجه قرار گیرد .

پیشنهاد کاربران

قارنه از کارنه گرفته شده است

چایخانه سنتی پیربابایکی ازمکانهای گردشگری درروستای هفت هزارساله قارنه میباشدکه همه روزه میزبان گردشگران داخلی وخارجی به بخش جرقویه سفلی میباشد. . . حتماًازاین مکان تفریحی دیدن کنید


کلمات دیگر: