کلمه جو
صفحه اصلی

دربندسر

فرهنگ فارسی

دهی است جزئ دهستان رودبار قصران بخش افجه شهرستان تهران .

لغت نامه دهخدا

دربندسر. [ دَ ب َ س َ ] ( اِخ ) دهی است جزء دهستان رودبار قصران بخش افجه شهرستان تهران ، واقع در 34هزارگزی شمال باختری افجه ، با 1116تن سکنه. آب آن از چشمه سار است. کوههای اطراف آن معدن زغال سنگ دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1 ).

دانشنامه عمومی

مختصات: ۳۶°۰۱′۱۶″ شمالی ۵۱°۲۸′۳۵″ شرقی / ۳۶٫۰۲۱۱۱°شمالی ۵۱٫۴۷۶۳۹°شرقی / 36.02111; 51.47639
آستان مقدس امامزاده محمود
پیست اسکی بین المللی دربندسر
کوه سنگی و آبشار تل تنگه
قلقل چشمه
قله کلون بستک
دریاچه دریوک
کوه محمودچال (مندچال)
محله دربندسر یکی از محلات شهر بزرگ شمشک در بخش رودبارقصران شهرستان شمیرانات استان تهران است. وزیران عضو کمیسیون سیاسی و دفاعی دولت بنا به پیشنهاد وزارت کشور و به استناد ماده (۱۳) قانون تعاریف و ضوابط تقسیمات کشوری -مصوب ۱۳۶۲ - در آبان ماه سال ۱۳۹۱ تصویب کردند: روستاها، مزارع و مکان های سفیدستان، شمشک بالا، شمشک پایین،دربندسر، درود و جیرود از توابع دهستان رودبار قصران بخش رودبار قصران شهرستان شمیرانات با یکدیگر ادغام و از این پس به عنوان شهر شمشک شناخته می شود.
حسین کریمان در جلد دوم کتاب قصران کوهسران آورده است :منطقه قصران باستانی شامل مناطق لاوشان، فشم، شمشک، گاجره و روستاهای کوهپایه ای توچلال تا مناطق غربی رودخانه جاجرود. زبان عمومی مردم قصران لهجه ای از زبان باستانی پهلوی است که زبان طبری یا مازندرانی، که از ریشه ی زبانهای دیرین ایرانی است، و عربی و اندکی ترکی، بدان درآمیخته و از زبان دری نیز در قرون اسلامی تاثیر یافته است، و هر چه از ری به مازندران نزدیک تر شوند بر میزان لهجه ی مازندرانی به همان نسبت افزوده می شود، چنانکه در لهجه ی میگون و شهرستانک و لالان و زایگان و روته و گرمابدر و شمشک و دربندسر ، لهجه مازندرانی غلبه دارد .


کلمات دیگر: