کلمه جو
صفحه اصلی

باورد

فرهنگ فارسی

نام دهی از شهرستان لار است

لغت نامه دهخدا

باورد. [ وَ] ( اِخ ) همان ابیورد خراسان است که بین سرخس و نسا قرار دارد. ( از معجم البلدان ). نام بلده ای است در خراسان و گویند کیکاوس زمینی به باوردبن گودرز به اقطاع مقرر فرموده بود و او این شهر را در آن زمین بنا نمود و بنام خود کرد. ( آنندراج ) ( برهان قاطع ) : باورد اندر میان کوه و بیابان است ، جای بسیار کشت و برز و هوایی درست و مردمانی جنگی. ( حدود العالم ). سلطان فرمود تا نامها نبشتند به هرات و پوشنگ و طوس و سرخس و نسا و باورد و بادغیس. ( تاریخ بیهقی چ ادیب ص 44 ). و رجوع به ابیورد و تاریخ جهانگشای جوینی ج 1 ص 123 و نزهة القلوب ص 212 و تاریخ گزیده ص 376 و 435 و فهرست عالم آرای عباسی و حبیب السیر چ خیام ج 3 ص 564 و 592 و ج 4 ص 130 و 253 و قاموس الاعلام ترکی شود.

باورد. [ وَ ] ( اِخ ) دهی از دهستان حومه بخش لنگه شهرستان لار که در 24هزارگزی شمال لنگه در دامنه واقع است و 182 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 7 ).

باورد. [ وَ ] (اِخ ) دهی از دهستان حومه ٔ بخش لنگه ٔ شهرستان لار که در 24هزارگزی شمال لنگه در دامنه واقع است و 182 تن سکنه دارد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 7).


باورد. [ وَ] (اِخ ) همان ابیورد خراسان است که بین سرخس و نسا قرار دارد. (از معجم البلدان ). نام بلده ای است در خراسان و گویند کیکاوس زمینی به باوردبن گودرز به اقطاع مقرر فرموده بود و او این شهر را در آن زمین بنا نمود و بنام خود کرد. (آنندراج ) (برهان قاطع) : باورد اندر میان کوه و بیابان است ، جای بسیار کشت و برز و هوایی درست و مردمانی جنگی . (حدود العالم ). سلطان فرمود تا نامها نبشتند به هرات و پوشنگ و طوس و سرخس و نسا و باورد و بادغیس . (تاریخ بیهقی چ ادیب ص 44). و رجوع به ابیورد و تاریخ جهانگشای جوینی ج 1 ص 123 و نزهة القلوب ص 212 و تاریخ گزیده ص 376 و 435 و فهرست عالم آرای عباسی و حبیب السیر چ خیام ج 3 ص 564 و 592 و ج 4 ص 130 و 253 و قاموس الاعلام ترکی شود.


دانشنامه عمومی

مختصات: ۲۶°۴۳′۲۱″ شمالی ۵۴°۵۳′۳۶″ شرقی / ۲۶٫۷۲۲۵۰°شمالی ۵۴٫۸۹۳۳۳°شرقی / 26.72250; 54.89333
الوحیدی الخنجی، حسین بن علی بن احمد، «تاریخ لنجه»، چاپ دوم، دبی: دارالأمة للنشر والتوزیع، ۱۹۸۸ میلادی.
محمد صدیق، عبدالرزاق، «صهوة الفارس فی تاریخ عرب فارس»، چاپ اول، شارجه: چاپ خانه المعارف، ۱۹۹۳ میلادی.
العصیمی، محمد بن دخیل، عرب فارس، چاپ اول، دمام (عربستان سعودی): انتشاراتی الشاطیء الحدیثة، ۱۴۱۸ هجری قمری.
حاتم، محمد بن غریب، تاریخ عرب الهولة، چاپ اول، قاهره: دارالعرب للطباعة والنشر والتوزیع، ۱۹۹۷ میلادی.
کامله، القاسمی، بنت شیخ عبدالله، (تاریخ لنجة) مکتبة دبی للتوزیع، الامارات:، چاب دوم، انتشار سال ۱۹۹۳ میلادی. (به عربی).
بختیاری، سعید، «اتواطلس ایران» ، “ مؤسسه جغرافیایی وکارتگرافی گیتاشناسی، بهار ۱۳۸۴ خورشیدی
باورد روستای کوچکی از توابع بخش مرکزی شهرستان بندر لنگه در استان هرمزگان واقع در جنوب ایران.این روستا در ۴ کیلومتری مغرب گزیر واقع شده است.
از شمال مهرکان، از جنوب مالا، از مغرب گارستانه، و از سمت مشرق به گزیر محدود می گردد.
دارای ۱۰۷۷ نفر و ۲۲۳ خانوار جمعیت می باشد که اهل سنت و از پیروان امام محمد ادریس شافعی هستند.دارای مسجد، مدرسه، خانه بهداشت، وبرکه (آب انبار) می باشد. بزبان فارسی به لهجه محلی تکلم می کنند.

دانشنامه آزاد فارسی

باوَرد
بنابر روایت ، یکی از فرزندان گودرز و برادر گیو. شهر باورد (ابیورد) از ساخته های اوست ، که زمین آن را کیکاوس به او بخشیده بود.


کلمات دیگر: