کلمه جو
صفحه اصلی

سنچول

دانشنامه عمومی

سنچول (کوه). کوه سنچول یا سنگجو در ارتفاع بین ۱۰۰۰ تا ۱۱۰۰ متر از سطح دریا و در قسمت غربی استان هرمزگان و از سمت شرق به غرب به طول ۴۰ کیلومتر دارای امتداد می باشد که این کشیدگی از روستای رستاقتا دهستان مقام ادامه دارد و کلیه آبهای آن به بندر نخیلوه سرازیر می شود در بالای این کوه تأسیسات و دکل های مخابراتی وجود دارد که مسیر آن از طرف رستاق می باشد و در بالای روستای باغویه منطقهٔ نادردون نفت و گازمایع در اعماق کوه نیز وجود دارد که هنوز به بهره برداری نرسیده است و آب فاریاب های باغویهو نخل جمال از این کوه سرازیر می شود و آبش نسبتاً تلخ می باشد که فقط برای دام و درخت مورد استفاده قرار می گیرد.
الوحیدی الخنجی، حسین بن علی بن أحمد، (تاریخ لنجه) ، الطبعة الثانیة، دار الأمة للنشر والتوزیع، ۱۹۸۸ للمیلاد.
محمد، صدیق، عبد الرزاق، (صهوة الفارس فی تاریخ عرب فارس) ، الطبعة الأولی، شارجه: مطبعة المعارف، ۱۹۹۳ للمیلاد.
العصیمی، محمد بن دخیل، (عرب فارس) ، الطبعة الأولی، دمام السعودیة: انتشارات الشاطیء الحدیثة، ۱۴۱۸ للهجرة.
الکوخردی، محمد، بن یوسف، (کُوخِرد حَاضِرَة اِسلامِیةَ عَلی ضِفافِ نَهر مِهران Kookherd، an Islamic District on the bank of Mehran River) الطبعة الثالثة، دبی: سنة ۱۹۹۷ للمیلاد. * کامله، القاسمی، بنت شیخ عبدالله، (تاریخ لنجة) مکتبة دبی للتوزیع، الإمارات:، الطبعة الثالثة، سنة ۱۹۹۳ للمیلاد.
محمدیان، کوخردی، محمد، «شهرستان بستک و بخش کوخرد» ، ج۱. چاپ اول، دبی: سال انتشار ۲۰۰۵ میلادی.
محمد، صدیق «تارخ فارس» صفحه های (۵۰ ـ ۵۱ ـ ۵۲ ـ ۵۳)، چاپ سال ۱۹۹۳ میلادی.
این کوه از شمال با کوه بوچیر و در امتداد آن با کوه کمشک همسایگی دارد، و در میان کوه بوجیر و سنگجو بیشتر بخش کشاورزی فعال است به علت وجود آب شیرین زیرزمینی.
از شرق با کوه سور (دارای آهن و فلزات گرانبها و سنگ مرمر و منابع گازی و نفتی می باشد) و سپس با کوه غدیر که در متداد است و در نهایت به کوه طاحونه ختم می شود همسایگی دارد. (تنگ خم)
از جنوب با کوه مرباغ و که امتداد آن به بندر جزه ختم می شود، مجاورت دارد.


کلمات دیگر: