کلمه جو
صفحه اصلی

فداغ

فرهنگ فارسی

۱ - دهستانی است از بخش مرکزی شهرستان ر و آن محدود است از شمال به ارتفاعات بالنگستان و دهستان ارد از جنوب و مغرب به دهستان و کوه بیرم گاوبست از مشرق به دهستانهای صحرای باغ و حومه . این دهستان در مغرب بخش واقع است . جلگه و دامنه گرم آب مشروب از چشمه و قنات و باران زراعت اغلب دیمی محصول غت خرما پنبه کنجد تنباکو لبنیات شغل زراعت گله داری گلیم بافی . دهستان مذکور مرکب است از ۴ آبادی دیده بان فداغ خلیلی لب اشکن و جمعیت آن حدود ۲۲٠٠ تن است . سکنه غالبا از طایفه [ قریش ] اند. ۲ - دهی است مرکز دهستان مزبور در ۱٠۸ کیلومتری مغرب ر کنار راه فرعی ر به بیرم جلگه و گرمسیر ۹۱۹ تن سکنه آب از قنات و چاه محصول غت خرما پنبه شغل زراعت .

لغت نامه دهخدا

فداغ . [ ف َ ] (اِخ ) ده مرکزی دهستان فداغ بخش مرکزی شهرستان لار، واقعدر 108 هزارگزی باختر لار کنار راه فرعی لار به بیرم .ناحیه ای است واقع در جلگه ، گرمسیر و دارای 919 تن سکنه است . از قنات و چاه مشروب میشود. محصولاتش غلات ، پنبه و خرماست . اهالی به کشاورزی گذران میکنند. پاسگاه ژاندارمری دارد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 7).


فداغ . [ ف َ ] (اِخ ) نام یکی از دهستانهای ششگانه ٔ بخش مرکزی شهرستان لار.حدود و مشخصات آن به قرار زیر است : از شمال ارتفاعات بالنگستان و دهستان ارد، از جنوب و باختر دهستان بیرم و کوه گاوبست ، از خاور دهستانهای صحرای باغ و حومه . این دهستان در باختر بخش واقع گردیده ، هوای آن گرم است و آب مشروب آن از چشمه و قنات و باران تأمین میشود. زراعت آن اغلب دیمی است . محصولاتش غلات ، خرما،پنبه ، کنجد، تنباکو و لبنیات است . اهالی به کشاورزی و گله داری گذران میکنند. صنایع دستی مردم گلیم بافی است . از چهار آبادی دیده بان ، فداغ ، خلیلی ، لب اشکن تشکیل شده و دارای 2200 تن سکنه است . ساکنین اغلب از طایفه ٔ قریش هستند. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 7).


فداغ. [ ف َ ] ( اِخ ) نام یکی از دهستانهای ششگانه بخش مرکزی شهرستان لار.حدود و مشخصات آن به قرار زیر است : از شمال ارتفاعات بالنگستان و دهستان ارد، از جنوب و باختر دهستان بیرم و کوه گاوبست ، از خاور دهستانهای صحرای باغ و حومه. این دهستان در باختر بخش واقع گردیده ، هوای آن گرم است و آب مشروب آن از چشمه و قنات و باران تأمین میشود. زراعت آن اغلب دیمی است. محصولاتش غلات ، خرما،پنبه ، کنجد، تنباکو و لبنیات است. اهالی به کشاورزی و گله داری گذران میکنند. صنایع دستی مردم گلیم بافی است. از چهار آبادی دیده بان ، فداغ ، خلیلی ، لب اشکن تشکیل شده و دارای 2200 تن سکنه است. ساکنین اغلب از طایفه قریش هستند. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 7 ).

فداغ. [ ف َ ] ( اِخ ) ده مرکزی دهستان فداغ بخش مرکزی شهرستان لار، واقعدر 108 هزارگزی باختر لار کنار راه فرعی لار به بیرم.ناحیه ای است واقع در جلگه ، گرمسیر و دارای 919 تن سکنه است. از قنات و چاه مشروب میشود. محصولاتش غلات ، پنبه و خرماست. اهالی به کشاورزی گذران میکنند. پاسگاه ژاندارمری دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 7 ).

دانشنامه عمومی

فداغ روستایی است از توابع دهستان فداغ، بخش مرکزی شهرستان گراش در جنوب استان فارس ایران. جمعیت این روستا طبق سرشماری سال سال ۱۳۹۵ خورشیدی ۶۵۳۳ تن بوده است.

پیشنهاد کاربران

فداغ . [ ف ِ ] ( اِخ ) این دهستان در جنوب شهر لار قرار دارد و از توابع بخش گراش است و در حدفاصل ارد و بیرم و صحرای باغ واقع شده است. این دهستان به طول ۴۸ کیلومتر - از دیده بان تا خلیلی - و به عرض 22 کیلومتر - از شمال به کوه بالنگستان و از جنوب به گردنه انجیرو - است و ارتفاعش ازسطح دریا 531 متر است.
جمعیت این دهستان و روستاهای اطراف آن جمعاً ۶۴۰۰ نفر است. در این دهستان ۴ گروه قومی - زبانی زندگی می کنند:
«فارسی زبانان» : درفداغ ساکن هستند.
«تراکمه» : در روستای خلیلی ساکن هستند.
«کورش ها ( قریش ) » : ساکن روستاهای دیگر فداغ.
«ترک» : ساکن روستاهای دیگر هستند.
گویش مردم فداغ و دیده بان عجمی ( با لهجه فداغی ) ، از شاخه های فارسی قدیم و پهلوی، است. این دهستان شامل ۹ روستا است.
کشاورزی ، دامداری ، صنعت و خدمات پیشهٔ اکثر اهالی است. کم آبی و هوای نامساعد و شوری اراضی، کشاورزی را با محدودیت هایی روبرو کرده است اما به واسطه همت کشاورزان این منطقه در ردیف مناطق زراعی قرار گرفته است. تعداد زبادی از مردان و جوانان فداغ در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، همچنین شهرهای ایران از جمله شیراز ، بندر عباس، مشهد و اصفهان به تجارت و کسب و کار مشغولند، گفتنیست طبق آماری که در دست است حدود ۲۰۰۰ نفر از فداغی ها در بندرعباس ساکن هستند.
نویسندگان ، شاعران و ادیبان هویت جوامع فرهنگی هستند، و مشهورترین آن ها:
محمد باقرفداغی ( لارستانی ) .
صنعت فداغی از شاعران دوران قدیم فداغ به شمار می آیند.


کلمات دیگر: