کلمه جو
صفحه اصلی

قرخلو

فرهنگ فارسی

دهی است از دهستان ابرج بخش اردکان شهرستان شیراز واقع در ۹۶٠٠٠ گزی خاور اردکان و ۵٠٠٠ گزی راه فرعی مائین به تخت جمشید و موقع جغرافیایی آن دامنه معتدل مالاریائی و سکنه آن ۱۶۳ تن است .
طایفه از طوایف قشقائی

لغت نامه دهخدا

قرخلو. [ ق ِ] (اِخ ) دهی است از دهستان حومه ٔ بخش تکاب شهرستان مراغه واقع در 10 هزارگزی جنوب خاوری تکاب و 1500 گزی خاور راه ارابه رو تکاب به بیجار. موقع جغرافیایی آن دره ، معتدل . سکنه ٔ آن 727 تن است . آب آن از چشمه سارها و محصول آن غلات ، بادام ، حبوبات ، کرچک و شغل اهالی زراعت و گله داری و صنایع دستی آنان جاجیم بافی است . راه مالرو دارد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4).


قرخلو. [ ق ِ] ( اِخ ) دهی است از دهستان حومه بخش تکاب شهرستان مراغه واقع در 10 هزارگزی جنوب خاوری تکاب و 1500 گزی خاور راه ارابه رو تکاب به بیجار. موقع جغرافیایی آن دره ، معتدل. سکنه آن 727 تن است. آب آن از چشمه سارها و محصول آن غلات ، بادام ، حبوبات ، کرچک و شغل اهالی زراعت و گله داری و صنایع دستی آنان جاجیم بافی است. راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

قرخلو. [ ق ِ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان ابرج بخش اردکان شهرستان شیراز واقع در 96000 گزی خاور اردکان و 5000 گزی راه فرعی مائین به تخت جمشید. موقعجغرافیایی آن دامنه معتدل مالاریایی و سکنه آن 163تن است. آب آن از قنات و چشمه و محصول آن غلات و برنج و شغل اهالی زراعت و صنایع دستی آنان گلیم بافی است. راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 7 ).، قرخ لو. [ ق ِ ] ( اِخ ) طایفه ای از طوایف قشقائی. ( جغرافیای سیاسی کیهان ).

قرخلو. [ ق ِ ] (اِخ ) دهی است از دهستان ابرج بخش اردکان شهرستان شیراز واقع در 96000 گزی خاور اردکان و 5000 گزی راه فرعی مائین به تخت جمشید. موقعجغرافیایی آن دامنه ٔ معتدل مالاریایی و سکنه ٔ آن 163تن است . آب آن از قنات و چشمه و محصول آن غلات و برنج و شغل اهالی زراعت و صنایع دستی آنان گلیم بافی است . راه مالرو دارد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 7).


دانشنامه عمومی

مختصات: ۳۰°۱۲′۲۱″ شمالی ۵۲°۳۴′۳۷″ شرقی / ۳۰٫۲۰۵۸۳°شمالی ۵۲٫۵۷۶۹۴°شرقی / 30.20583; 52.57694
قرخلو، روستایی است از توابع بخش مرکزی شهرستان ارومیه و در شهرستان ارومیه استان آذربایجان غربی ایران. روستای دیگری به نام قرخلو در غرب شهرستان مرودشت قرار دارد که از از بازماندگان سلجوقیان هستند و تماماً به زبان ترکی صحبت می کنند
این روستا در دهستان نازلوی جنوبی قرار داشته و بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن برابر با ۹۳ نفر (۳۰ خانوار) بوده است.


کلمات دیگر: