کلمه جو
صفحه اصلی

کلور

عربی به فارسی

کلرين


فرهنگ فارسی

ده مرکز دهستان شاهرود بخش شاهرود شهرستان هرو آباد واقع در ۲۷ کیلومتری شمال خاور هشجین کوهستانی و معتدل مایل بسردی دارای ۳٠۹۸ تن سکنه محصول غله و میوه .
از خوشه غله پس از درو کردن و جمع کردن حاصل در کشت زار باقی ماند و خوشه چین آن را برچیند.

لغت نامه دهخدا

کلور. [ ک َ ] (اِ) آنچه از خوشه ٔ غله که پس از درو کردن و جمعکردن حاصل در کشت زار باقی ماند و خوشه چین آن را برچیند. (ناظم الاطباء). خوشه چینی غلات . (از اشتینگاس ).


کلور. [ ک ُ ] (اِخ ) دهی از دهستان ایردموسی است که در بخش مرکزی شهرستان اردبیل واقع است و 459 تن سکنه دارد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4).


کلور. [ ک ُ ] (اِخ ) مرکز دهستان شاهرود ازبخش شاهرود است که در شهرستان هروآباد واقع است و 3098 تن سکنه دارد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4).


کلور. [ ک ُ وِ ] (اِخ ) دهی از دهستان چهار فریضه است که در بخش مرکزی شهرستان بندرانزلی واقع است و 1000 تن سکنه دارد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 2).


کلور. [ ک َ ] ( اِ ) آنچه از خوشه غله که پس از درو کردن و جمعکردن حاصل در کشت زار باقی ماند و خوشه چین آن را برچیند. ( ناظم الاطباء ). خوشه چینی غلات. ( از اشتینگاس ).

کلور. [ ک ُ ] ( اِخ ) مرکز دهستان شاهرود ازبخش شاهرود است که در شهرستان هروآباد واقع است و 3098 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

کلور. [ ک ُ وِ ] ( اِخ ) دهی از دهستان چهار فریضه است که در بخش مرکزی شهرستان بندرانزلی واقع است و 1000 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 2 ).

کلور. [ ک ُ ] ( اِخ ) دهی از دهستان ایردموسی است که در بخش مرکزی شهرستان اردبیل واقع است و 459 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

دانشنامه عمومی

کلور (به تاتی: کلور، kəlur) شهری است از توابع شهرستان خلخال در استان اردبیل ایران است. این شهر مرکز بخش شاهرود شهرستان خلخال است و مردم آن به زبان تاتی صحبت می کنند. این شهر در جریان جنگ ایران و عراق ۳۸ شهید تقدیم میهن کرده است.
کلور در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر خلخال و در دامنهٔ غربی رشته کوه البرز تالش و شرق کوه آق داغ قرار دارد. ارتفاع متوسط آن از سطح دریا ۱۵۵۰ متر است و آب و هوای آن در تابستان معتدل و در زمستان سرد است. ترکیبی از آب و هوای شمالی و کوهستانی باعث شده است تا این شهر از نظر آب و هوایی در حالت ایده آلی برای گردشگری قرار داشته باشد.
اهالی کلور به زبان تاتی (از زبان های ایرانی) تکلم می کنند. تاتی یکی از کهن ترین زبان های ایرانی است که از دیدگاه زبان شناسی، ارزش ویژه ای دارد. این زبان بازماندهٔ زبان فارسی پهلوی است که پیش تر به شکل گسترده در ایران رواج داشته است؛ ولی رفته رفته توسط جایگزین شده و هم اکنون تنها در مناطق محدودی هنوز باقی مانده است.
امروزه با آگاهی مردم شهر نسبت به تاریخ و فرهنگ کهن خود، زبان تاتی در کلور و شهرهای اطراف جان تازه ای گرفته و تلاش مردم این شهر بر آن است تا با جان و دل از آن محافظت کنند. خانواده ها نیز سعی دارند فرزندانی با اصالت که به هویت خود افتخار می کنند و زبان آباء و اجدادی خود را حفظ می کنند تربیت کنند. زبان تات ها به زبان لرها و کردها و گیلک ها نیز شباهت دارد، دلیل این شباهت و برخی اشتراکها بر قدمت و کهن بودن زبان تاتی برمی گردد که به علت وجود ریشه مشترک ، اشتراک بسیاری با زبانها و گویشهای دیگر دارا می باشد.

واژه نامه بختیاریکا

( کُل وَر ) حیوان کم دنبه
( کِلور ) ته مانده محصول کشاورزی؛ شامل خوشه های ریخته بر بستر زمین و اندکی از ساقه ی محصول که بر اثر داس کشیدن یا برداشت مکانیزه در زمین می ماند.

پیشنهاد کاربران

کلور در زبان تالشی باستان یعنی کنار آتش

نام شهری است در بخش شاهرود از توابع شهرستان خلخال واقع در استان اردبیل. مردمان آن دیار به زبان پهلوی گویش میکنند که در ان منطقه به زبان تاتی شهرت دارد.

بجامانده های خوشه هایه گندم کف زمین

کلور ؛ با کسره ک ، در گویش شهر بابکی نام گیاهی بیابانی که به مصرف دام می رسد


کلمات دیگر: