کلمه جو
صفحه اصلی

مهاجران

فرهنگ فارسی

ده دهستان حاجی لو بخش کبودر آهنگ شهرستان همدان فرمانداری کل همدان . در ۲٠ کیلومتری جنوب باختری کبودر آهنگ قرار دارد . جلگه ای و سردسیر است و ۵۲٠٠ تن سکنه دارد . محصولش غلات لبنیات صیفی و انگور است . صنایع دستی زنان آن قالیبافی است .
دهی است از بخش کبودر آهنگ شهرستان همدان

لغت نامه دهخدا

مهاجران. [ م ُ ج ِ ] ( اِخ ) دهی است از بخش کبودرآهنگ شهرستان همدان با 5200 تن سکنه. محصول آن غلات ، لبنیات و انگور است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 5 ).

دانشنامه عمومی

مهاجران یا مهاجرین جمع کلمه مهاجر (کسی که مهاجرت می کند) هستند و می توانند به موارد زیر نیز اشاره کتند:
مهاجرین، گروهی از صحابه پیامبر اسلام که از مکه به مدینه مهاجرت کردند
مهاجران (همدان) (یا ماران) یکی از شهرهای استان همدان
مهاجران (مرکزی)، شهری در شهرستان شازند در استان مرکزی
مهاجران (بازی رایانه ای)
مهاجران افغان در ایران

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] مهاجران به کسانی اطلاق می شود که از وطن و کاشانه خود به خاطر علتی هجرت کرده باشند و منظور در اینجا مهاجران صدر اسلام بودند که به خاطر دین از وطن خود هجرت کردند؛ مثل مهاجران به حبشه و مهاجران به مدینه.
"مهاجرین" اسم فاعل و به معنای دور شوندگان از وطن است. این واژه از مادۀ "هجر" به معنای ترک و جدایی است.
مهاجران به حبشه
در سالهای نخستین بعثت پیامبر (صلی الله علیه وآله) و دعوت عمومی او، مسلمانان در اقلیت شدیدی قرار داشتند، قریش به قبائل عرب توصیه کرده بود که هر کدام، افراد وابسته خود را که به پیامبر (صلی الله علیه وآله) ایمان آورده است تحت فشار شدید قرار دهند و به این ترتیب هر یک از مسلمانان از طرف قوم و قبیله خود، تحت فشار قرار داشت. آن روز تعداد مسلمانان برای دست زدن به یک "جهاد آزادیبخش" کافی نبود، پیامبر (صلی الله علیه وآله) برای حفظ این گروه کوچک، و تهیه پایگاهی برای مسلمانان در بیرون حجاز، به آنها دستور مهاجرت داد، و حبشه را برای این مقصد انتخاب کرد و فرمود:«در آنجا زمامدار صالحی است که از ستم و ستمگری جلوگیری می کند، شما آنجا بروید تا خداوند فرصت مناسبی در اختیار ما بگذارد.»منظور پیامبر (صلی الله علیه وآله) نجاشی بود (نجاشی اسم عامی بود همانند "کسری" که به تمام سلاطین حبشه گفته می شد، اما اسم نجاشی معاصر پیامبر (صلی الله علیه وآله) اصحمه که در زبان حبشی به معنی عطیه و بخشش است بود). یازده مرد و چهار زن از مسلمانان در ماه رجب سال پنجم بعثت عازم حبشه شدند و از طریق دریا با کرایه کردن کشتی کوچکی راه حبشه را پیش گرفتند. چیزی نگذشت که "جعفر بن ابو طالب" و جمعی دیگر از مسلمانان به حبشه رفتند و به آنان پیوستند.
← اسامی مهاجران به حبشه
آنان پیامبر اسلام و مسلمانان نخستین بودند که از مکه به مدینه هجرت کردند، این مهاجران که گاهی از آنها به مهاجرین بدر تعبیر می شود جایگاه شایسته ای در تاریخ اسلام دارند، آنان برای خدا از همه سرمایه های مادی خود چشم پوشیدند.این مهاجران که از آنها به "المهاجرون الاولون" تعبیر می شود در حقیقت سنگ زیر بنای کاخ پر شکوه اسلام را تشکیل دادند، و قرآن از آنها با عظمت خاصی سخن می گوید چرا که از فداکارترین مسلمانها محسوب می شدند. آنجا که می فرماید:«وَ الَّذِینَ ءَامَنُواْ وَ هَاجَرُواْ وَ جَاهَدُواْ فیِ سَبِیلِ اللَّهِ وَ الَّذِینَ ءَاوَواْ وَّ نَصَرُواْ أُوْلَئکَ هُمُ الْمُؤْمِنُونَ حَقًّا لهم مَّغْفِرَةٌ وَ رِزْقٌ کَرِیمٌ» «و آنها که ایمان آوردند و هجرت نمودند و در راه خدا جهاد کردند، و آنها که پناه دادند و یاری نمودند، آنان مؤمنان حقیقی اند برای آنها، آمرزش (و رحمت خدا) و روزی شایسته ای است.»در این آیه و آیه ۱۰۰ سوره توبه از انصاِر نخستین بسان مهاجرین به نیکی یاد شده است آنهایی که با آغوش باز از پیامبر( صلی الله علیه وآله) به مدینه دعوت کردند، و یاران مهاجر او را همچون برادران خویش مسکن دادند، و از آنها با تمام وجود خود دفاع کردند، و حتی بر خویشتن نیز مقدم داشتند.
ویژگی بارز مهاجران در راه خدا
...


کلمات دیگر: