کلمه جو
صفحه اصلی

لنجان

فارسی به انگلیسی

lenjan

فرهنگ فارسی

دهستانی است در شهرستان اصفهان در دو طرف زاینده رود . قسمت بالای رودخانه را لنجان بالا و قسمت پایین را لنجان پایین و هر دو را لنجانات گویند و در سازمان اداری بنام بخش فلاورجان نامیده میشوند .
از توابع اسپاهان و دارای معدن نقره است .

لغت نامه دهخدا

لنجان. [ ل ِ ] ( اِخ ) از توابع اسپاهان و دارای معدن نقره است. از بلوکات اسپاهان حد شمالی بزررود و ماربین ، شرقی شهرضا و سمیرم سفلی و کراج ،جنوبی چهارمحال و غربی کرون و فریدن می باشد. مرکز آن فلاورجان ، عده قراء آن 186، مساحت آن 112 فرسخ ، سکنه آن 84277 تن و ناحیتی حاصلخیز است ؛ آنجا برنج خوب به عمل می آید و گویند پشه بسیار دارد. ( برهان ). حمداﷲ مستوفی گوید: بیست پارچه دیه است گوناگون و قهدریجان و گلیشاد معظم قرای آن. ( از نزهةالقلوب ص 51 ).
- امثال :
مثل بوجارلنجان است ، از هر طرف باد بیابد بادش میدهد ؛ یعنی عقیده ثابتی ندارد و پیرو هر قوی و زورمندی است.

دانشنامه عمومی


دانشنامه آزاد فارسی

لِنْجان
مسجدخان، شهرستانی در استان اصفهان، مشتمل بر بخش مرکزی و بخش لِنجان، با مرکزیت اداری شهر زرین شهر. از شمال به شهرستان های تیران، کرون، نجف آباد، و فلاورجان؛ از شرق و جنوب شرقی به شهرستان مبارکه؛ و از جنوب غربی و غرب به استان چهارمحال و بختیاری (شهرستان شهرکرد) محدود است. نواحی شمالی و جنوبی این شهرستان را کوه های چندی فراگرفته که کوه اوسین با ارتفاع ۲,۹۱۰ متر بلندترین آن هاست و کوه های پنجه، قورقورک، بیدکان، و خش سفید از مرتفع ترین آن ها محسوب می شود. نواحی مرکزی و جنوبی شهرستان لنجان را جلگۀ هموار و حاصل خیزی تشکیل داده است و رودخانۀ زاینده رود آن را مشروب می کند. اقلیم این شهرستان معتدل، از نظر بارندگی جزو نواحی خشک، و جمعیت آن ۲۲۶,۷۵۶ نفر است (۱۳۸۵). مهم ترین آبادی های آن عبارت اند از چرمهین، سِدِه، ورنامخواست، چمگردان، و زاینده رود. راه اصفهان به شهرکرد و راه نجف آباد به فولادشهر و راه های فرعی دیگر شبکۀ راه های زمینی آن را تشکیل می دهند. شهرستان لنجان از نواحی بسیار حاصل خیز اصفهان است و غلات، به ویژه برنج آن از قدیم معروف بوده است.

پیشنهاد کاربران

یکی از شهرستانهای استان اصفهان که در غرب این استان واقع شده است. زرین شهر مرکز این شهرستان است


کلمات دیگر: