کلمه جو
صفحه اصلی

بیژن مرتضوی

دانشنامه عمومی

بیژن مرتضوی (زادهٔ ۲۵ آبان ۱۳۳۶ در بابل) موسیقی دان، آهنگ ساز، تنظیم کننده، نوازندهٔ ویولن و خوانندهٔ اهل ایران است. سبک آثار بی کلام او، ترکیبی از موسیقی سنتی ایرانی و موسیقی پاپ است. با وجود آن که آلبوم های او حق انتشار در ایران ندارند، قطعات بی کلام او بارها از سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش شده است.
وبگاه رسمی بیژن مرتضوی
بیژن مرتضوی در ۲۵ آبان ۱۳۳۶ در بابل زاده شد. او نواختن ویلن را از سن سه سالگی آغاز نمود و در تهران زیر نظر پنج تن از معتبرترین استادان ویولن ازجمله پرویز یاحقی، جهانگیر کامیان و عادل کریمی نیا به یادگیری این ساز پرداخت و تکنیک های ویژه ای همچون بداهه سازی (و بداهه نوازی) ارکستراسیون: ترتیب و تنظیم: گام ربع پرده و غیره را آموخت.در سن هفت سالگی او با استعداد یادگیری نواختن پیانو گیتار سازهای کوبه ای و سازهای زهی موسیقی سنتی مانند عود تار و سنتور را فرا گرفت. او در یازده سالگی مقام نخست مسابقه کشوری موسیقی دانش آموزان در ایران را کسب کرد. او تنها چهارده سال داشت که یک گروه ارکستر ۳۲ نفری تشکیل داد و ساخته های خود را در اردوی معروف تابستانی «رامسر» در ایران اجرا کرد.
او بعد از اتمام مقطع دبیرستان به انگلستان رفت. در آنجا تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته مورد علاقه اش مهندسی و نقشه کشی شهری ادامه داد. همچنین اجرای موسیقی و یادگیری ویولن را دنبال کرد.
در سال ۱۹۷۹ میلادی به ایالات متحده آمریکا مهاجرت کرد و به تحصیل در رشته موسیقی در دانشگاه ایالت تگزاس ادامه داد. سپس در سال ۱۹۸۵ ساکن کالیفرنیا شد و اولین آلبوم خود را عرضه کرد.

نقل قول ها

بیژن مرتضوی (۱۹۵۷) نوازنده، آهنگساز و خوانندهٔ ایرانی.
• «موسیقی کلاسیک… دارای هارمونی بسیار قوی بوده و از لحاظ ملودی نیز بسیار غنی است و افکار انسان را بسیار آرامش بخشیده و در هر قطعهٔ آن نکته ای نهفته که برای یادگیری جالب است … یشه موسیقی پاپ آرام هم نیز همین مسائل را داراست و از لحاظ ریتمی هم می توان گفت که به روز بودنش بسیار قابل توجه است.»• «یک موسیقی هم می تواند حالت عصیان گر و هم حالت آرامش بخش داشته باشد.»• «سبکی که با من به وجود آمده و تا کنون ارائه کرده ام، از لحاظ موسیقیایی سبکی است که بسیار پر انرژی، سریع و از لحاظ موسیقیایی اُفت وخیز بسیار زیادی دارد همچنین از لحاظ ریتم هم بسیار پر انرژی و سرعتشان زیاد است در عین حال نیز قطعاتی دارم که بسیار آرام هستند چه با کلام و چه بدون کلام. آرامش بخش.»• «موسیقی بی شک تأثیر بسیار زیادی بر روی حالات و زندگی افراد جامعه خواهد داشت.»


کلمات دیگر: