کلمه جو
صفحه اصلی

کبرا

فارسی به انگلیسی

cobra

فرهنگ اسم ها

اسم: کبرا (دختر) (عربی) (تلفظ: kobra) (فارسی: کبرا) (انگلیسی: kobra)
معنی: کبری، بزرگ، کبیر

فرهنگ فارسی

نوعی مارزهرداربزرگ
مار عینکی

فرهنگ معین

(کُ ) [ ع . ] (اِ. ) نوعی مار سمّی از تیرة کفچه ماران بومی افریقا و آسیا، مار عینکی .

لغت نامه دهخدا

کبرا. [ ک ُ ] ( فرانسوی ، اِ ) نام قسمی مار زهرآگین که در نواحی گرم افریقا و آسیا زندگی می کند. این مار که معمولا کبرا یا مار عینکی نامیده میشود از وحشتناکترین مارهای زهرآگین است. ( از لاروس ). گونه ای مار سمی خطرناک از گروه ماران پروتروگلیف که در موقع خشم ناحیه گردن خود را پهن می کند و در این حال تصویر عینکی بر روی فلسهای ناحیه خلفی گردن حیوان مشاهده می شود. این گونه مار در هندوستان فراوان است و سالیانه در حدود بیست هزار تن تلفات می دهد. کفچه مار هندی. ( فرهنگ فارسی معین ).

فرهنگ عمید

=مار * مار کبرا
=کبیر
۱. بزرگ.
۲. (اسم ) [مقابلِ صغری] (منطق ) قضیۀ بزرگ یا قضیۀ دوم.

=مار ⟨ مار کبرا


کبیر#NAME?


۱. بزرگ.
۲. (اسم) [مقابلِ صغری] (منطق) قضیۀ بزرگ یا قضیۀ دوم.


دانشنامه عمومی

کفچه مار یا کبرا (به انگلیسی: Cobra) نام مار معمولاً زهرآلودی است که از خانواده مارهای الاپیده می باشد. واژه کبرا از کلمه کَپِلو گرفته شده که در زبان پرتغالی به معنای ماری است که دارای کلاه کشیشی می باشد. واژه کفچه معادل پارسی قاشق است و از آنجا که سر این مار مانند قاشق است، آن را کفچه مار می نامند. بیشتر این گونه مارها در هنگام احساس خطر، می توانند گردن خود را بلند کنند. هر چند تمام کبراها از یک رده جانورشناسی و از یک نژاد نیستند.
نژادی زهردار بنام ناجا که از خانواده الاپیده ها می باشد و در آسیا و آفریقا یافت می شود.
کبرای آبزی زهردار از خانواده الاپیده ها که نام آن باولنگرینا است و در آفریقا یافت می شود.
کبرای بینی سپری (یا مرجانی) زهردار از خانواده الیپیده هاست که نام آن اسپایدلپس می باشد و در آفریقا یافت می شود.
کبرای درختی زهردار که از خانواده الیپیده هاست و نام آن پسودوهیج می باشد و در آفریقا یافت می شود.
کبرای زیرزمینی نادر زهردار که از خانواده الیپیده هاست و نام آن پاراناجا مولتیفاسشیاتا می باشد و به صورت کمیاب در آفریقا یافت می شود.
شاه کبرا نژادی زهردار و از خانواده الیپیده هاست و نام آن افیفاگوس هنه می باشد و در جنوب آسیا یافت می شود.
کبرای مرجانی غربی یا آمریکایی، زهردار و از خانواده الیپیده هاست و نام آن میکروروس فالویوس است و در جنوب غربی ایالات متحده یافت می شود.
کبرای آبزی بدلی نیمه زهرآلود و از خانواده کالوبرید هاست و نام آن هیدرودیناستس گیگاسمی باشد و در آمریکای جنوبی یافت می شود.
کبراها ممکن است در نژادها و مناطق زیر پیدا شوند:
این مار وقتی طعمه ای را بیابد سر خود را بلند کرده گردنش را پهن می کند و زهر خود را روی چشم طعمه می ریزد. سم او سبب کوری طعمه می شود. هدف گیری دقیق کبری تا ۲ متر است؛ ولی تا فاصله ۳ متری پاشیده می شود.
کبرا (فیلم ۱۹۸۶). کبرا (به انگلیسی: Cobra) فیلمی ۸۷ دقیقه ای به کارگردانی جرج پی. کازماتوس با بازی سیلوستر استالونه محصول کشور ایالات متحده آمریکا است.

کبرا (فیلم). «کبرا» (ایتالیایی: Il cobra) یک فیلم است که در سال ۱۹۶۷ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به دانا اندروز، آنیتا اکبرگ، و جرج ایستمن اشاره کرد.

دانشنامه آزاد فارسی

کُبْرا (گروه)(Cobra)
نام گروهی از نقاشان اکسپرسیونیست۱ اروپایی در ۱۹۴۸ به سرپرستی کارل آپل۲، نقاش هلندی، تشکّل شد. دیگر اعضای اصلیِ گروه عبارت بودند از آسکر یورنِ۳ دانمارکی۴ (۱۹۱۴ـ۱۹۷۳) و دو نقاش بلژیکی، کورنی۵ (۱۹۲۲ـ ) و پیِر آلِشنسکی۶ (۱۹۲۷ـ ). نام کبرا از نخستین حروف اسامی سه شهر کپنهاگ، بروکسل و آمستردام ـ یعنی پایتخت های سه کشور مرتبط با هنرمندان ذی ربط ـ ساخته شد. آنان می خواستند با استفاده از انواع شیوه های تجربی، راه های نوینی را در بیانگری خلاق بیابند؛ و همه، آرمان های واحدی را برای سال های بعد از جنگ جهانی دوم وجهۀ نظر داشتند: جامعه ای نوین و هنری نوین. با الهام از مارکسیسم۷، خود را «انترناسیونال سرخ هنرمندان» معرفی می کردند که می خواست به یک هنر خَلقی نوین دست یابد. فرهنگ غربی و زیباشناسی۸ اش را طرد می کردند و سوررئالیسم ۹ مورد نظر آندره برتون۱۰ را پوچ و بی ارزش می دانستند. گروه نشریه ای را با نام کُبرا رِوو۱۱ انتشار داد که هشت شمارۀ آن منتشر گردید. در شهرهای کپنهاگ (۱۹۴۸)، آمستردام (۱۹۴۹)، و لیِژ۱۲ (۱۹۵۱) نمایشگاه هایی برپا کردند، ولی دیری نپایید که اعضای گروه هر یک راه خود را درپیش گرفتند و گروه در ۱۹۵۱ منحل شد. اعضای این گروه از هنر کودکان و دیوانگان بسیار تأثیر گرفتند، و گونه ای بیانگر و پرتحرک از نقاشی انتزاعی۱۳ به وجود آوردند، که سرشار از قشر ضخیم و برهم انباشتۀ رنگ های تند بود.
expressionistKarel AppelAsger JornDaneCorneillePierre AlechinskyMarxismaestheticsurrealismAndré BretonCobra RevueLiègeabstract

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] کبرا، یکی از اصطلاحات به کار رفته در علم منطق بوده و به معنای قضیه مشتمل بر حدّ اکبر و محمولِ نتیجه، در قیاس اقترانی است.
هر قیاس اقترانی از دو مقدمه تشکیل می شود. مقدمه ای که مشتمل بر حدّ اصغر است "صغرا"، و مقدمه دیگر که حدّ اکبر در آن قرار گرفته "کبرا" نام دارد. به عبارت دیگر؛ مقدمه ای که محمول نتیجه در آن قرار دارد کبرا نام دارد؛ چه به عنوان مقدمه اول قیاس ذکر شود و چه به عنوان مقدمه دوم. مثال: در قیاس "العالم متغیّر، کلّ متغیّر حادث، فالعالم حادث". چون کلمه "حادث" که حدّ اکبر، و محمول در نتیجه است در مقدمه "کلّ متغیّر حادث" قرار گرفته آن مقدمه را کبرا می نامند.
مستندات مقاله
در تنظیم این مقاله از منابع ذیل استفاده شده است: • شیرازی، قطب الدین، درة التاج (منطق).• خوانساری، محمد، منطق صوری.• گرامی، محمدعلی، منطق مقارن.• ابوالحسن سالاری، بهمنیار بن مرزبان، التحصیل.• فرصت شیرازی، میرزا محمد، اشکال المیزان.• مجتهد خراسانی (شهابی)، محمود، رهبر خرد.• سبزواری، ملاهادی، شرح المنظومة.
۱. ↑ مشکوةالدینی، عبدالمحسن، منطق نوین مشتمل بر اللمعات المشرقیه فی الفنون المنطقیه، ص۴۰۸.
...

پیشنهاد کاربران

کبرا یعنی بزرگترین دل دنیا


کلمات دیگر: