کلمه جو
صفحه اصلی

راشی


مترادف راشی : رشوه ده، رشوه دهنده، باج ده، پاره ده

متضاد راشی : رشوه ستان، رشوه گیر، مرتشی

فارسی به انگلیسی

briber

فارسی به عربی

راشی

مترادف و متضاد

رشوه‌ده، رشوه‌دهنده، باج‌ده، پاره‌ده ≠ رشوه‌ستان، رشوه‌گیر، مرتشی


فرهنگ فارسی

بزیشه کنجد در روغن نشسته . ارده

فرهنگ معین

[ ع . ] (اِفا. ) رشوه دهنده و رشوه گیرنده . راشیتیسم [ فر. ] (اِ. ) عارضة نرم شدن استخوان های بدن که بر اثر کمبود ویتامین D و کمبود املاح کلسیم در بدن حاصل می شود.

لغت نامه دهخدا

راشی . (اِ) بژیشه ٔ کنجد در روغن نشسته . (مهذب الاسماء). ارده . و رجوع به ارده و بژیشه و بزیشه شود.


راشی. ( اِ ) بژیشه کنجد در روغن نشسته. ( مهذب الاسماء ). ارده. و رجوع به ارده و بژیشه و بزیشه شود.

راشی. ( ع ص ) پاره ده. پاره دهنده. رشوه ده. رشوه دهنده ، مقابل مرتشی یعنی رشوه خوار و رشوه گیر. ( از یادداشت مؤلف ). پاره دهنده ، و فی الحدیث : لعن اﷲ الراشی و المرتشی و الرائش یعنی دهنده و گیرنده و سعی کننده در میان آنها. ( آنندراج ) ( منتهی الارب ). پاره و رشوه دهنده. ( ناظم الاطباء ). رشوت دهنده. ( آنندراج ) ( فرهنگ نظام ) ( غیاث اللغات ). به عربی رشوت دهنده را گویند و رشوه زری است که در ازای فتوی دهند و ستانند و سرجوش دیگ طمع ارباب شرع انور است. ( لغت محلی شوشتر خطی متعلق بکتابخانه مؤلف ).

راشی . (ع ص ) پاره ده . پاره دهنده . رشوه ده . رشوه دهنده ، مقابل مرتشی یعنی رشوه خوار و رشوه گیر. (از یادداشت مؤلف ). پاره دهنده ، و فی الحدیث : لعن اﷲ الراشی و المرتشی و الرائش یعنی دهنده و گیرنده و سعی کننده در میان آنها. (آنندراج ) (منتهی الارب ). پاره و رشوه دهنده . (ناظم الاطباء). رشوت دهنده . (آنندراج ) (فرهنگ نظام ) (غیاث اللغات ). به عربی رشوت دهنده را گویند و رشوه زری است که در ازای فتوی دهند و ستانند و سرجوش دیگ طمع ارباب شرع انور است . (لغت محلی شوشتر خطی متعلق بکتابخانه ٔ مؤلف ).


فرهنگ عمید

رشوه دهنده، رشوه ده.

دانشنامه عمومی

ربی شلومو اسحاق(عبری:רבי שלמה יצחקי) که با سرنام راشی(عبری: רש"י) شناخته می شود؛ نویسنده یهودی مشهور قرن یازدهم است که بیشتر به دلیل شرح و تفسیرش بر تلمود و تنخ شهرت یافته است. او در تروا فرانسه زاده شده بود؛ در نوجوانی برای تحصیل علوم دینی به یشیوا یا دانشکده ورمز رفت و از آنجا به دانشکده مایانز شتافت. در سال ۱۶۰۷، راشی یشیوا خاص خود را بنیان نهاد. تفسیر راشی بر تلمود در آخرین سالهای زندگیش پایان یافت؛ این تفسیر تقریباً تمام تلمود بابلی را پوشش می دهد.

دانشنامه آزاد فارسی

راشی (۱۰۴۰ـ۱۱۰۵م)(Rashi)
(کوته نوشت نام ربّی شِلومو بن اسحاق) عالم و مفسر مشهور یهود. او تفسیرهای معتبری بر کتاب مقدس عبری و بخش اعظم تلمود نوشت و از بزرگ ترین مراجع شریعت یهود بود. راشی در ماینتس و وُرمس تحصیل کرد، مدرسه ای تلمودی در تروا پی افکند، و معلم و مقتدای پرطرفداری شد. با کمال ایجاز و نهایت سادگی سخن می گفت، از جدل و بغرنج سازی پرهیز می کرد، و بر دستور زبان و بیان منطقی تأکید داشت. گاه برای توضیح عبارتی نامأنوس در کتاب مقدس عبری از واژه های فرانسوی یا آلمانی بهره می گرفت، ضمن این که به آداب موعظه گویی نیز پای بند بود. شرح کتاب مقدس او که در ۱۴۷۵م به زبان عبری به چاپ رسید، به لاتین ترجمه شد و نخستین مترجمان آلمانی کتاب مقدس از آن استفاده کردند.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] به رشوه دهنده در فقه راشی گفته می شود.
فرهنگ فقه مطابق مذهب اهل بیت علیهم السلام ج۴، ص۳۳.
...

پیشنهاد کاربران

کسی که برای اقدام به امری با امتناع از انجام امری که از وظایف ماموران و مستخدمان دولت است وجه یا مالی بدهد


کلمات دیگر: