کلمه جو
صفحه اصلی

حسین انصاری راد

دانشنامه عمومی

حسین انصاری راد (زادهٔ ۱۹۳۷) مجتهد شیعهٔ اصلاح طلب و مؤلف ایرانی است.
۹ اردیبهشت ۱۳۸۳: قلم طلایی آزادی از برای پیشینهٔ او در دفاع از آزادی بیان، گردش آزاد اطلاعات و آزادی اندیشه به عنوان رئیس کمیسیون اصل نود در مجلس شورای اسلامی.
انصاری راد نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی ایران؛ دوره ششم بود. در دوران چهارساله مجلس ششم ریاست کمیسیون اصل نود را برعهده داشت. موضوع کاندیداتوری وی مورد استقبال تمامی طیف های جریان اصلاح طلب قرار گرفته بود. او با ۲۰۶٬۶۷۳ تعداد آراء از حوزه انتخابیه نیشابور به عنوان نماینده برگزیده شد.او در ۲۶ فروردین ۱۳۸۱، طرح تقسیم استان خراسان را «یک فاجعهٔ اجتماعی» خواند که «موجبات ناامنی، نارضایتی و ناخشنودی بخش عظیمی از مردم خراسان را فراهم خواهد کرد» و این طرح، سبب توسعهٔ استان نخواهد شد «در کشورهایی مانند هندوچین، استان هایی با بیش از ۱۲۰ میلیون نفر جمعیت هست و ما در ایران استان های کوچکی داریم که اگر قرار بود کوچک بودن استان موجب توسعه شود، باید با ظرفیت هایی که در این استان های کوچک وجود دارد، ما امروز سوئیس هایی را می داشتیم.» همچنین یادآوری کرد که «مدیرانِ کارآمد در عصر پست مدرنیسم، نگران گسترهٔ حوزهٔ مأموریت خود نیستند.»او در ۲ تیر ۱۳۸۱ در اعتراض به نحوهٔ تقسیم استان خراسان استعفا داد «در این تقسیم... تاریخ و فرهنگ، تمدن و هویت خراسان نادیده گرفته شده و لگدمال شده است و مرکز جغرافیایی و تاریخی و طبیعی شناخته شدهٔ آن برای همهٔ جهانیان محو گردیده است و این خسارت بزرگی است و ایالت واحد خراسان با تقسیم خراسان به استان های متعدد مورد نظر، یک پوشش پوشالی و بیهوده است.»

نقل قول ها

حسین انصاری راد (۱۹۳۷) روحانی شاخص اصلاح طلب در ایران، و از محبوب ترین روحانیون در نیشابور.
• «هیچ نظامی با زور و تحمیل و قدرت نظامی و اطلاعاتی به خصوص در روزگار ما نمی تواند به بقاء و حیات خودش به صورت طولانی ادامه دهد.»• «برای روحانیت و مراجع رضایت و اعتماد مردم مهم ترین مسئله است که در این جهت به نظر می رسد اقدامی انجام نشده است.»• «رئیس جمهوری مصمم است تا به وعده هایش عمل کند و بارهایی که سال های طولانی است به ویژه در دوران آقای احمدی نژاد بر دوش مردم گذاشته شده، بردارد و کشور را در مسیر پیشرفت قرار دهد. این اراده و فهم و درک آن وجود دارد. شخصیت آقای روحانی در گروی این است که بتواند به وعده هایی که داده عمل کند و اگر نتواند یکی از ناکام های تاریخ محسوب خواهد شد.»• «هر شهروندی وقتی در شهر پیاده رفت وآمد می کند، خیلی از مسائل جامعه را دقیق تر می بیند. کافی است کمی با نگاه تیزبین و کنجکاو به مردمی که از مقابل می آیند نگاه کنیم تا آنچه را در ذهن آنها می گذرد، ببینیم؛ نگاه های گویایی که مشکلات و ناکامی های اجتماعی را عیان می کند. این روزها مردم کمتر با هم وارد صحبت می شوند، اما ممکن است وقتی از کنار هم می گذرند، نیم نگاهی به هم بیندازند. از همین نیم نگاه هم می توان به افکار جامعه پی برد.»• «با کمی دقیق شدن در نگاه رهگذران، افکار و نگرانی های آنها را درک می کنم و متوجه شده ام که مدتی است در نگاه های مردم نوعی بیگانگی با روحانیان دیده می شود. احساس می کنم؛ وقتی در معابر راه می روم، افرادی که از کنارم می گذرند با من در تعارض هستند. نگاه ها سرد و بی تفاوت است و گاهی هم معترض.»• «باید از مردم خواست که برای رسیدن به اتحاد و همزیستی مسالمت آمیز هرچه بیشتر، دست در دست یکدیگر بگذاریم و به جامعه ای سالم فکر کنیم. جامعه ای که همه افکار و دیدگاه های مختلف می توانند در کنار یکدیگر و با یکدیگر باشند و اجازه اظهارنظر و زندگی مسالمت آمیز به یکدیگر می دهد. باید این فرهنگ را جا بیندازیم که نظرات متفاوت و دیدگاه های مختلف است که یک جامعه موفق را می سازد و جامعه ای با این شرایط به سمت توسعه و آبادی سریع تر حرکت می کند.»• «مردم از شعار مرگ، مرگ خسته شده اند و می خواهند دست دوستی ایران به سوی کشورهای جهان دراز شود. سیاست های غلط اصو لگرایان در سیاست داخلی و خارجی باعث شد تا مردم از آنها روی برگردانند.»• «حتی به لحاظ آیین نامه ها و ملاکهای وزارت کشور، بهترین شهر برای مرکزیت استان خراسان بی تردید نیشابور است.»شهریور ماه ۷۶• «مردم باید به طور جدی و قاطع حرفشان را بزنند، دیگر وقتی که بخواهیم ملایم حرف بزنیم گذشته است!»فروردین ماه ۷۷• دربارهٔ اعتراض به تقسیم خراسان و مرکزیت مشهد• «مسئول مسلمانی که نتواند سخن حق را بشنود شیعه علی (ع) نیست.»فروردین ماه ۷۷• «اگر حق نیشابور در طرح تقسیم استان خراسان تضییع شود بنده به عنوان اعتراض استعفاء خواهم کرد. این که چون نیشابور نزدیک مشهد است پس دیگر محلی برای مطرح شدنش نیست، یک بازی است!»اردیبهشت ماه ۷۷• «من هرگز منافع شما مردم و کشور و مملکت را با منافع خود معامله نکرده ام.»مهر ماه


کلمات دیگر: