دهیست از دهستان نازلو بخش حومه شهرستان رضائیه .
نازلو
فرهنگ فارسی
دهیست از دهستان نازلو بخش حومه شهرستان رضائیه .
لغت نامه دهخدا
نازلو. ( اِخ ) دهی است از دهستان نازلو بخش حومه شهرستان ارومیه. در 18هزارگزی شمال غربی ارومیه. در مسیر جاده ارابه رو ارومیه به سرو، در دره معتدل هوای مالاریاخیزی واقع است و 641 تن سکنه دارد. آبش از نازلوچای است و محصولش غلات و چغندر و توتون و کشمش و حبوبات و صیفی. شغل اهالی زراعت و صنعت دستی آنجا جوراب بافی است. راه ارابه رو دارد، و تابستانها می توان ماشین برد. پاسگاه ژاندارمری دارد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 4 ص 523 ).
نازلو. (اِخ ) دهی است از دهستان نازلو بخش حومه ٔ شهرستان ارومیه . در 18هزارگزی شمال غربی ارومیه . در مسیر جاده ٔ ارابه رو ارومیه به سرو، در دره ٔ معتدل هوای مالاریاخیزی واقع است و 641 تن سکنه دارد. آبش از نازلوچای است و محصولش غلات و چغندر و توتون و کشمش و حبوبات و صیفی . شغل اهالی زراعت و صنعت دستی آنجا جوراب بافی است . راه ارابه رو دارد، و تابستانها می توان ماشین برد. پاسگاه ژاندارمری دارد. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 4 ص 523).
نازلو. (اِخ ) یکی از دهستان های شش گانه ٔ بخش حومه ٔ شهرستان ارومیه و در قسمت شمالی شرقی بر ساحل دریاچه ٔ ارومیه در جلگه ای واقع است . دهستان نازلو محدود است : از شمال به دهستان انزل و دریاچه ٔ ارومیه ، از جنوب به برکشلو، از مشرق به دریاچه ٔ ارومیه و از مغرب به برادوست و روضه . هوای دهستان معتدل است و آب مزروعی آن از رودخانه ٔ نازلو و چشمه سارها تأمین می شود. محصول عمده ٔ دهستان غلات و سبزه و کشمش و توتون وچغندرقند و حبوبات و محصولات دامی است . دهستان نازلوتاکستانهای فراوانی دارد، مالک قسمتی از موستانهای مزبور اهالی شهر ارومیه هستند که تابستان را به آنجاعزیمت نموده پس از برداشت محصول در نیمه ٔ مهرماه مراجعت می کنند. اهالی این دهستان به شغل زراعت و نگاه داری اغنام و احشام مشغولند. این دهستان از 145 آبادی بزرگ و کوچک تشکیل شده است و جمع سکنه ٔ دهستان در حدود 33157 نفر است . مردم دهستان دین های مختلف دارند وبه زبانهای گوناگون (ترکی ، کردی ، کلدانی ) تکلم می کنند. هوای دهستان مالاریاخیز است . راه شوسه ٔ مهم آن عبارت است از جاده ٔ ارومیه به سلماس ، بقیه ٔ راههای دهستان ارابه رو است . و در فصل تابستان می توان با اتومبیل ازین جاده ها گذشت . قراء عمده ٔ دهستان عبارت است از: حیدرلو، توپراق قلعه ، قره بوغلو، گردآباد، بالو، موش آباد، ساعتلوی بیگلر، ساعتلوی منزل ، تولاتپه ، علی بیگلو، خانیشان ،انگنه ، آده ، نازلو، خانقاه سرخ . مرکز دهستان قریه ٔ حیدرلو است که دارای پاسگاه ژاندارمری است ، 18 باب دبستان در قراء مختلف این دهستان وجود دارد و یک کارخانه ٔ قند در قریه ٔ ساعتلوی منزل تأسیس شده است . وجه تسمیه ٔ دهستان به علت عبور رودخانه ٔ نازلو از آنجاست . (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 4 ص 523).
دانشنامه عمومی
نازلو، روستایی است از توابع بخش نازلو و در شهرستان ارومیه استان آذربایجان غربی ایران.
این روستا در دهستان نازلوچای قرار داشته و بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیّت آن ۱۳۱۱ نفر (۳۲۸ خانوار)بوده است.
پردیس اصلی دانشگاه ارومیه در جنوب روستای نازلو واقع شده است.