کلمه جو
صفحه اصلی

قله توچال

دانشنامه عمومی

توچال نام قلّه ای در شمال استان تهران به بلندای ۳٬۹۶۲ متر از سطح دریاست که بخشی از دامنهٔ رشته کوه های البرز می باشد. دامنهٔ جنوبی توچال در مجاورت شهر تهران و قلّهٔ آن نیز مشرف به این شهر است. این قلّه در جنوب منطقهٔ کوهستانی البرز مرکزی و بر روی خط الرأس شرقی - غربی واقع شده که از سمت شرق به قلّه های لزون غربی، لزون شرقی (پیازچال)، بند لارکرور، سیاهبند، شهربانو کُشَک، چنبره بند و دارآباد، و از جانب غرب نیز به قلّه های هومند توچال، هومند شاهنشین، شاه نشین، سی وسه چم، بازارک، نودشتک، لوارک، سه سنگ، منار و روستای مورود واقع در ۳۵ کیلومتری جادهٔ چالوس در مطقهٔ پل خواب منتهی می شود.
دربند، شیرپلا، سیاه سنگ، قلّهٔ توچال (رایج ترین مسیر)؛
بوستان جمشیدیه، پناهگاه کلک چال، درّهٔ پیازچال، قلهٔ پیازچال، قلهٔ توچال؛
ولنجک، توقف‎گاه چشمه، ایستگاه سوم تله‎کابین، ایستگاه پنجم تله کابین، ایستگاه هفتم تله کابین، قلهٔ توچال. (این مسیر بیشتر به شکل جاده ای خاکی و پُرفرازونشیب است و در حدود ۱۷ کیلومتر طول دارد)؛
درکه، پناهگاه پلنگ چال، ایستگاه پنجم تله کابین، ایستگاه هفتم تله کابین، قلهٔ توچال؛
دارآباد، قلهٔ دارآباد، قلهٔ پیازچال، قلهٔ توچال؛
دربند، دوراهی اوسون، درّهٔ اوسون، جان پناه اسپیدکمر، ایستگاه هفتم تله کابین، قلّهٔ توچال (که این مسیر، قدیمی ترین مسیر است).
مشهورترین و پُررفت وآمدترین پناهگاه ها و جان پناه های توچال از شرق به غرب، به ترتیب عبارتند از: دارآباد (مونگچال)، کلک چال، شروین، شیرپلا، جان پناه قلهٔ توچال (اردلان)، امیری، هتل اوسون، ایستگاه پنجم تله کابین، جان پناه اسپیدکمر و پلنگ چال که همگی آن ها مشرف به تهران هستند. توچال در تقسیمات کشوری جزء استان تهران و شمال شهر تهران به عنوان بلندترین ارتفاع نزدیک به تهران است.
رشته کوه توچال در شمال تهران واقع شده است. این رشته کوه از جنوب به شهر تهران و از شمال به روستاهای آهار، شکراب و شهرستانک مشرف است.
تله کابین توچال دارای سه خط اصلی و سه خط تله سی یژ و یک خط تله اسکی می باشد. درازای سه خط اصلی این تله کابین، روی هم رفته نزدیک به ۷٬۵۰۰ متر است که یکی از طولانی ترین خطوط تله کابین پیوسته در میان تله کابین های نصب شده در جهان به شمار می رود.ایستگاه اول این تله کابین در ارتفاع ۲٬۰۰۰ متری از سطح دریا، ایستگاه دوم در ارتفاع ۲٬۳۰۰ متری از سطح دریا، ایستگاه پنجم در ارتفاع ۳٬۰۰۰ متری از سطح دریا و ایستگاه هفتم نیز در ارتفاع ۳٬۷۰۰ متری از سطح دریا است.


کلمات دیگر: