کلمه جو
صفحه اصلی

دانشگاه های تهران

دانشنامه عمومی

آموزش عالی مدرن ایران با تأسیس دارالفنون (۱۲۳۰ خ) توسّط امیرکبیر در تهران آغاز شد. پس از آن در سال ۱۳۱۳ خ. در دورهٔ رضاشاه اولین مرکز آکادمیک و مدرن آن زمان در سال ۱۳۰۰ یعنی دانشکده افسری تأسیس گردید و پس از آن به همّت افرادی چون محمود حسابی و علی اصغر حکمت، دانشگاه تهران ایجاد شد. هم اکنون در بین دانشگاه های سطح یک وزارت علوم دانشگاه های تهران، صنعتی شریف، دانشگاه علامه طباطبایی، علم و صنعت ایران، صنعتی امیرکبیر، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه هنر تهران و دانشگاه شهید بهشتی در شهر تهران قرار دارند.علاوه بر چند دانشگاه فوق دانشگاه الزهرا، دانشگاه شاهد، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی ،دانشگاه علم و فرهنگ، دانشگاه خوارزمی و دانشگاه سوره نیز از دانشگاه های معتبر کشور می باشند.دانشگاه های علوم پزشکی دولتی موجود در تهران عبارتند از: دانشگاه های علوم پزشکی ایران، تهران، شهید بهشتی و بقیةالله.
فهرست دانشگاه های ایران
دانشگاه آزاد اسلامی نیز در مرداد ۱۳۶۱ خ. با ایجاد واحد تهران مرکز شروع به کار کرد. سپس به تدریج واحدهای تهران جنوب، تهران شمال، تهران شرق، تهران غرب و علوم و تحقیقات تهران تأسیس شدند. پس از دانشگاه آزاد، دانشگاه پیام نور در مهر ۱۳۶۷ خ. با هدف آموزش عالی از راه دور تأسیس شد؛ و بالاخره در سال ۱۳۷۲ نیز دانشگاه جامع علمی کاربردی، با هدف یکسان کردن مدارک و نحوه آموزش مورد تأیید مراکز آموزش دولتی وابسته به سازمانها که به آموزش عالی می پرداختند تشکیل گردید.
دانشگاه تهران در خیابان انقلاب اسلامی شهر تهران واقع شده است. این دانشگاه بزرگ ترین نهاد آموزش عالی در ایران است که در سال ۱۳۱۳ با حمایت رضاشاه پهلوی تأسیس شد. هم اکنون دارای ۲۵ دانشکده است و از استادان مجرب ایرانی در بیشتر رشته ها بهره می گیرد. با داشتن ۳۲ هزار دانشجو یکی از بزرگ ترین دانشگاه های خاورمیانه می باشد. نگاره سر در دانشگاه تهران بر روی اسکناس های پانصد ریالی نقش بر بسته است.
دانشگاه صنعتی شریف در سال ۱۳۴۴ با نام دانشگاه صنعتی آریامهر و برای تأمین بخشی از نیروهای متخصص موردنیاز کشور، در سطوح بالای علمی تأسیس گردید. این دانشگاه در مقایسه با بسیاری از دانشگاه های ایران و جهان دانشگاهی جوان و در حال رشد است. خوشبختانه در طول دوران فعالیت خود توانسته است به صورت یک مؤسسه علمی پیشرو در صنعت، فناوری های روز و علوم کاربردی در عرصه علم، منطقه ای و جهانی مطرح و جایگاه ارزشمندی پیدا کند. هدف این دانشگاه، فراهم نمودن محیطی علمی و پویا برای کسانی است که در راستای کسب علم و دانش تلاش می نمایند، و پایگاه و نقطه اتکاء و اعتماد آنانی است که واقعیات و حقایق علمی را درک کرده، برای نشان دادن آن به دیگران کوشش می کنند. دانشگاه صنعتی شریف امروز به عنوان معتبرترین مرکز دانشگاهی، علمی و آموزشی ایران در جهان شناخته می شود.


کلمات دیگر: