کلمه جو
صفحه اصلی

دابانلو

فرهنگ فارسی

دهی جزئ دهستان گورائیم بخش مرکزی شهرستان اردبیل .

لغت نامه دهخدا

دابانلو. ( اِخ ) دهی جزء دهستان گورائیم بخش مرکزی شهرستان اردبیل. واقع در42 هزارگزی جنوب باختری اردبیل و 32 هزارگزی شوسه اردبیل به خلخال. کوهستانی و معتدل و دارای 381 تن سکنه. آب آن از چشمه. محصول آنجا غلات. شغل اهالی آنجازراعت و گله داری و صنایع دستی مردم آن فرش بافی و راه آنجا مالرو است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

دانشنامه عمومی

مختصات: ۳۷°۵۱′۲۹″شمالی ۴۸°۱۲′۱۹″شرقی / ۳۷٫۸۵۷۹۹°شمالی ۴۸٫۲۰۵۳۱°شرقی / 37.85799; 48.20531
«عکس های دابانلو، اردبیل»، وبگاه هواشناسی ایران.
دابانلو روستایی کوچک در جغرافیای کوهستانی جزء دهستان کورائیم بخش مرکزی شهرستان اردبیل است. این روستا در ۴۲هزارگزی جنوب باختری اردبیل و ۳۲هزارگزی شوسهٔ اردبیل به خلخال است.
دابانلو به معنی کوهپایه یا دامنه کوه است؛ که به دلیل اقلیم کوهستانی این روستا نامی مناسب برای آن به نظر می رسد.
دابانلو یکی از روستاهای تاریخی آذربایجان و در اصل به معنای پای کوه یا همان کوهپایه می باشد. منطقه تاریخی قلعه یری یکی از مهمترین مناطق باستانی در منطقه نیر به حساب می آید که در این روستا واقع شده است. بیش تر اهالی این روستا در فاصله سال های ۱۳۵۵ تا ۱۳۶۰ به شهرهای بزرگ من جمله اردبیل و تهران مهاجرت کرده اند. مردم این روستا نیز همچون اهالی دیگر روستاهای منطقه با زبان ترکی آذری صحبت می کنند؛ و به زبان فارسی هم تسلط دارند.بنا به گفته اهالی این روستا شماری از آنان از مهاجران باکو به اردبیل بوده اند و شماری نیز بازرگانانی بوده اند که بین جمهوری آذربایجان و ایران به کسب وکار می پرداختند و با اوج گرفتن سرکوب مذهبیان در جمهوری آذربایجان توسط حکومت کمونیستی شوروی (سابق) به اجبار به اردبیل و روستای دابانلو کوچیده اند. مذهب همه اهالی روستای دابانلو شیعه دوازده امامی است و در ماه محرم هر سال هجری قمری در هم در این روستا و هم در تهران و اردبیل به عزاداری برای امام سوم شیعیان (حسین بن علی) می پردازند

پیشنهاد کاربران

دابان در زبان ترکی به پاشینه ی پا گفته می شود . لو در آن پسوند نسبت است.


کلمات دیگر: