کلمه جو
صفحه اصلی

خاتون اباد

فرهنگ فارسی

( خاتون آباد ) یکی از دیه هائی بوده است که سلطان ابوسعید و فرزندانش در مراجعت از نجف اشرف به یزد در حومه یزد احداث کردند.

لغت نامه دهخدا

( خاتون آباد ) خاتون آباد. ( اِخ ) دهی است از دهستان پنگجه بخش مرکزی شهرستان سراب واقع در 13 هزارگزی باختر سراب و یک هزارگزی شوسه سراب و تبریز. محلی میباشد جلگه ای و معتدل و سکنه آن 591 تن و مذهب اهالی شیعه و زبان آنها ترکی است. آب آن از چشمه است.محصولات آنجا غلات و شغل اهالی زراعت و گله داری است. راه آن شوسه است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 4 ).

خاتون آباد. ( اِخ ) دهی است از دهستان قره لر، بخش میاندوآب شهرستان مراغه ، واقع در 51 هزارگزی جنوب خاوری میاندوآب و دوهزارگزی جنوب خاوری میاندوآب و دوهزار و پانصدگزی باختر شوسه شاهین دژ بمیاندوآب. محلی است جلگه ای و معتدل و مالاریائی ، سکنه آن 94 تن و مذهبشان شیعه و زبانشان ترکی است. آب آن از زرینه میباشد. محصولات آن غلات و توتون و چغندر است و شغل اهالی زراعت و گله داری است و راه آنجا مالرو میباشد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 4 ).

خاتون آباد. ( اِخ ) دهی است از دهستان مهرانرود بخش بستان آباد شهرستان تبریز، در 18 هزارگزی جنوب باختری بستان آباد، 15 هزارگزی شوسه تبریز و بستان آباد واقع است. محلی است جلگه ای و سردسیر و سکنه آن 439 تن و مذهب اهالی شیعه و زبانشان ترکی است. آب آن از رود سهندآباد است. محصولات آن غلات و سیب زمینی و یونجه میباشد. شغل ساکنین آنجا زراعت و گله داری و راه آن مالرو است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 4 ).

خاتون آباد.( اِخ ) نام محلی است واقع در راه طهران به ایوان کی میان دو راه پارچین و مامازند، در 28100 گزی طهران.

خاتون آباد. ( اِخ ) دهی است از دهستان پائین جام بخش تربت جام شهرستان مشهد. واقع است در 42 هزارگزی جنوب خاوری تربت جام. محلی است جلگه ای و معتدل و سکنه آن 86 تن. مذهب اهالی آنجا بعضی شیعه مذهب و بعضی حنفی اند. زبانشان فارسی می باشد. آب آنجا از قنات است. محصولات آن پنبه و زیره و تریاک و مو است. شغل اهالی زراعت و راه آن مالرو است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 9 ).

خاتون آباد. ( اِخ ) دهی است از دهستان اوچ تپه بخش ترکمان شهرستان میانه و واقع است در هیجده هزارگزی جنوب ترکمان در مسیر ارابه رو بستان آباد و میانه ، محلی کوهستانی و معتدل است. سکنه آن 851 تن و مذهب آنان شیعه و زبانشان ترکی است. آب آن از چشمه است و محصولات آن غلات و حبوبات میباشد. شغل اهالی زراعت و گله داری است ، راه آن ارابه رو است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 4 ).

دانشنامه عمومی

خاتون آباد. خاتون آباد نام مکان های زیر است.
خاتون آباد (اصفهان)، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان اصفهان در استان اصفهان ایران
خاتون آباد (کرمان)، از شهرهای استان کرمان است که در بخش مرکزی شهرستان شهربابک شهرستان شهربابک واقع شده است.
خاتون آباد (سراب)، از روستاهای استان آذربایجان شرقی
خاتون آباد (میانه)، روستایی است از توابع بخش ترکمانچای شهرستان میانه در استان آذربایجان شرقی ایران.
خاتون آباد (بستان آباد)، از روستاهای استان آذربایجان شرقی است.

خاتون آباد (اصفهان). خاتون آباد (اصفهان)، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان اصفهان در استان اصفهان ایران است.
در این روستا امام زاده شاه قاضی و مسجدالمهدی واقع شده است.
خاتون آباد چند سال است که دیگر از بخش روستایی در آمده و دیگر جزو مناطق شهری (منطقه ۱۵شهرداری خوراسگان) محسوب میشود.
در شمال این محله روستایی به نام قلعه نو واقع است که روستایی تقریبا تاریخی و نوساز است!!!!

خاتون آباد (بستان آباد). خاتون آباد یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان مهران رود جنوبی بخش مرکزی شهرستان بستان آباد واقع شده است.
وضعیت طبیعی روستاکوهستانی تپه ای می باشد. این روستا در دامنه کوه سهند واقع شده است که دارای حدود ۲۴خانوار و جمعییت حدود بر ۱۴۹ نفر می باشد

خاتون آباد (بوئین زهرا). خاتون آباد (بوئین زهرا)، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان بوئین زهرا در استان قزوین ایران است.
این روستا در دهستان زهرای بالا قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۷۵۱ نفر (۱۸۶خانوار) بوده است.

خاتون آباد (جیرفت). خاتون آباد (جیرفت)، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان جیرفت در استان کرمان ایران است.
این روستا در دهستان خاتون آباد (جیرفت) قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۷۸۸ نفر (۱۷۱خانوار) بوده است.

خاتون آباد (دلفان). خاتون آباد (دلفان)، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان دلفان در استان لرستان ایران است.
این روستا در دهستان نورآباد قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۱۴ نفر (۲۰خانوار) بوده است.

خاتون آباد (سراب). خاتون آباد یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان ابرغان بخش مرکزی شهرستان سراب واقع شده است.
جمعیت روستاهای شهرستان سراب

خاتون آباد (شاهین دژ). مختصات: ۳۶°۴۱′۳۲″شمالی ۴۶°۳۰′۴۸″شرقی / ۳۶٫۶۹۲۲۹°شمالی ۴۶٫۵۱۳۲۷°شرقی / 36.69229; 46.51327
خاتون آباد (شاهین دژ)، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان شاهین دژ در استان آذربایجان غربی ایران است.
این روستا در دهستان محمودآباد قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۷۱ نفر (۱۵خانوار) بوده است.

خاتون آباد (عنبرآباد). خاتون آباد (عنبرآباد)، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان عنبرآباد در استان کرمان ایران است.
این روستا در دهستان علی آباد قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۸۵۹ نفر (۱۸۰خانوار) بوده است.

خاتون آباد (میانه). خاتون آباد، روستایی است از توابع بخش ترکمانچای شهرستان میانه در استان آذربایجان شرقی ایران.
این روستا در دهستان اوچ تپه غربی قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵جمعیت آن ۳۹۷نفر (۷۸خانوار) بوده است.

خاتون آباد (کرمان). شهر خاتون اباد
وب گاه وزارت کشور، تغییر در تقسیمات کشوری استان های تهران، گیلان، خراسان رضوی و کرمان
خاتون آباد یکی از شهرهای شهرستان شهر بابک در استان کرمان می باشد.وجود پالایشگاه ذوب مس خاتون آباد در این شهر خاتون آباد را به یکی از بخش های صنعتی تبدیل کرده است.در زمان تصدی پست شهرداری خاتون آباد توسط پیگیری های مهندس نیک طبع، ذوب خاتون آباد وارد حریم شهر گردید و برای اولین بار در ایران شورای عالی شهرسازی حریم یک شهر را بیش از 6 برابر محدوده شهر تعیین کردند و باعث شدن این شهر از سود و فواید زیادی از شرکت مس بهره مند شود.
شهر خاتون آباد با مساحت ۱۲۱ کیلومتر مربع، از توابع شهرستان شهربابک دراستان کرمان، بین عرض جغرافیایی۳۰ درجه و طول ۵۵َ و ۳۰ درجهٔ شرقی از نصف النهار گرینویچ و در ارتفاع ۱۸۳۷ متراز سطح دریا، با جمعیت تقریبی ۴۶۱۵ نفر در ۳۵ کیلومتری جنوب شرق شهربابک قرار دارد. سابقهٔ تاریخی این شهر به حدود۱۲ قرن می رسد. در کتب قدیم، از خاتون آباد به نام «ده اشتران» یاد شده است. از آن جمله، «مَقدَسی» است که در سال ۳۷۵ ه ق از آن نام برده چنین شرح می دهد:
«ده اشتران کوچک است و نزدیک آن دهی است. جامعی با یک منارهٔ بلند دارد که در بازاری کوچک است. نهر در پایین شهر روان است و گرد آن، باغ هاست». (۱)


کلمات دیگر: