کلمه جو
صفحه اصلی

لیله الهریر

فرهنگ فارسی

شب سوم از جنگ قادسیه که در آن شب اعراب به لشکر ایران حمله بردند و در تمام شب جنگ جریان داشت و آنرا لیله الهریر بدان سبب گفتند که در تمام شب از طرفین بانگ و آوازی شبیه بانگ سگ فضا را پر کرده بود . یا شب جنگ صفین .

لغت نامه دهخدا

( لیلةالهریر ) لیلةالهریر. [ ل َ ل َ تُل ْ هََ ] ( اِخ ) شب سوم از جنگ قادسیه که در آن شب اعراب به لشکر ایران حمله بردند و در تمام شب جنگ جریان داشت و آن را لیلةالهریر بدان سبب گفتند که در تمام شب از طرفین بانگ و آوازی شبیه بانگ سگ فضا را پر کرده بود. || شب جنگ صفین.

دانشنامه عمومی

لیلةالهریر. لیلةالهریر (به معنای شب زوزه) یکی از شب های جنگ صفین بود. در این شب چون سربازان از شدت جراحت ناله می کردند، به این نام معروف شد. هریر به معنی زوزه سگ، و کنایه از همهمه و ناله و غوغا می باشد. سخت ترین شب جنگ صفین از نظر تلفات گسترده دو سپاه و فزونی ناله و فریاد زخمیان، «لیلة الهریر» (شب ناله و غوغا) نام دارد.
در لیلةالهریر سربازان معاویه زوزه می کشیدند به همین دلیل نام این شب لیلةالهریر گردید. هریر در عربی به معنای زوزه است.

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] لیلة الهریر. لَیلَةُ الهَریر شبی از شب های جنگ صفین. در این شب درگیری شدیدی بین سپاه امام علی(ع) و معاویه رخ داد و از طرفین بسیاری کشته شدند. به دلیل صدای ناله زخمی ها تا صبح، این شب را لیلةُ الهریر گویند. با توجه به تعداد کشتگان، بهانه ای به دست عمروعاص آمد تا قرآن ها را به نیزه کند و نیز بهانه ای به دست تفرقه انگیزان سپاه حضرت علی(ع) آمد تا حکمیت را بر امام تحمیل کنند. شبی در جنگ قادسیه را نیز لیلة الهریر گویند.
در لغت به زوزه سگ در شب های سرد زمستانی هریر گفته می گویند. علامه مجلسی در علت نام گذاری می نویسد: «به دلیل سر و صدای زیاد جنگجویان و تحت فشار قرار گرفتن معاویه و ترسیدن او از شدت درگیری و پیروزی سپاه عراق هریر نام گرفته است چراکه هریر به ناله سگ در سرمای سخت گویند.»

پیشنهاد کاربران

شب جنگ صفین بود که تمام آلات جنگی تمام شده بود و لشگریان با مشت و سیلی میجنگیدند و آمده که امیرالمومنین ( ع ) در آن شب پانصد و بیست و سه نفر را به هلاک رساند. . . . . .


کلمات دیگر: