معنی: نام پدر ماکان دیلمی
کاکی
فرهنگ اسم ها
معنی: نام پدر ماکان دیلمی
فرهنگ فارسی
خرما لو
مرکز دهستان کاکی بخش خورموج شهرستان بوشهر
فرهنگ معین
لغت نامه دهخدا
کاکی . (اِ) کاکو. خالو. (آنندراج ). خال . دائی . برادر مادر. || خاله . خواهر مادر. || عمه . خواهر پدر. (ناظم الاطباء). رجوع به کاکو شود.
کاکی . (اِخ ) محمدبن احمد سنجاری قوام الدین سکاکی از فقهای حنفی است . در قاهره سکونت داشت و هم بدانجا وفات یافت . از تألیفات اوست : «معراج الدرایة» و «عیون المذهب » که در کتاب اخیر اقوال ائمه ٔ اربعة را جمعآوری کرده است . (الاعلام زرکلی ج 3 ص 976).
کاکی. ( اِ ) کاکو. خالو. ( آنندراج ). خال. دائی. برادر مادر. || خاله. خواهر مادر. || عمه. خواهر پدر. ( ناظم الاطباء ). رجوع به کاکو شود.
کاکی. ( اِخ ) نام پدر ماکان سردار معروف طبرستانی که در جنگ با تاش فراش سپهسالار خراسان بعهد سامانیان در حدود ری بقتل رسید. در ایام عمال و گماشتگان و کارکنان ماکان بن کاکی و اسفاربن شیرویه الدیلمیین و مرداویج بن زیار جیلی و برادر او وشمگیر بدویست دینار برسیده بهر هزار درهم دویست دینار میرسانیدند. ( تاریخ قم ص 143 ). رجوع به ماکان کاکی شود.
کاکی. ( اِخ ) محمدبن احمد سنجاری قوام الدین سکاکی از فقهای حنفی است. در قاهره سکونت داشت و هم بدانجا وفات یافت. از تألیفات اوست : «معراج الدرایة» و «عیون المذهب » که در کتاب اخیر اقوال ائمه اربعة را جمعآوری کرده است. ( الاعلام زرکلی ج 3 ص 976 ).
کاکی. ( اِخ ) نام یکی از دهستانهای نه گانه بخش خورموج شهرستان بوشهر که حدود و مشخصات آن به قرار زیر است : از شمال و باختر رودخانه مند که این دهستان را از دهستان چغاپور جدا میسازد. از خاور دهستان شنبه و ارتفاعات درویشی و دیر. از جنوب دهستان بردخون. این دهستان در مرکز بخش واقع است و زمینش جلگه ای و هوایش گرم و مالاریائی است. آب آشامیدنی آن از چاه تأمین میشود و زراعت آن بطور کلی دیمی است. محصولاتش غلات ، خرما و تنباکو است. شغل اهالی آن زراعت و باغبانی است و از 21 آبادی بزرگ و کوچک تشکیل شده و 4200 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 7 ). مرکز دهستان قریه کاکی و قراء مهم آن عبارتند از: مسیله فخری ، بنها، کنخک شمالی و جنوبی مخدان ، هلالی ، بادوله ، راه فرعی بوشهر به اهرم و خورموج و کنگان از وسط دهستان کشیده شده است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 7 ).
کاکی. ( اِخ ) مرکز دهستان کاکی بخش خورموج شهرستان بوشهر که در 36 هزارگزی جنوب خاور خورموج کنار راه فرعی خورموج به کنگان واقع است. جلگه ای و گرمسیر و مالاریایی است 87 تن سکنه دارد آب آن از چاه تأمین میشود محصولاتش غلات ، خرما، تنباکو. وشغل اهالی آن زراعت است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 7 ). همان قصبه ماندستان است. ( فارسنامه ناصری ).
کاکی . (اِخ ) مرکز دهستان کاکی بخش خورموج شهرستان بوشهر که در 36 هزارگزی جنوب خاور خورموج کنار راه فرعی خورموج به کنگان واقع است . جلگه ای و گرمسیر و مالاریایی است 87 تن سکنه دارد آب آن از چاه تأمین میشود محصولاتش غلات ، خرما، تنباکو. وشغل اهالی آن زراعت است . (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 7). همان قصبه ماندستان است . (فارسنامه ٔ ناصری ).
کاکی . (اِخ ) نام پدر ماکان سردار معروف طبرستانی که در جنگ با تاش فراش سپهسالار خراسان بعهد سامانیان در حدود ری بقتل رسید. در ایام عمال و گماشتگان و کارکنان ماکان بن کاکی و اسفاربن شیرویه الدیلمیین و مرداویج بن زیار جیلی و برادر او وشمگیر بدویست دینار برسیده بهر هزار درهم دویست دینار میرسانیدند. (تاریخ قم ص 143). رجوع به ماکان کاکی شود.
کاکی . (اِخ ) نام یکی از دهستانهای نه گانه ٔ بخش خورموج شهرستان بوشهر که حدود و مشخصات آن به قرار زیر است : از شمال و باختر رودخانه ٔ مند که این دهستان را از دهستان چغاپور جدا میسازد. از خاور دهستان شنبه و ارتفاعات درویشی و دیر. از جنوب دهستان بردخون . این دهستان در مرکز بخش واقع است و زمینش جلگه ای و هوایش گرم و مالاریائی است . آب آشامیدنی آن از چاه تأمین میشود و زراعت آن بطور کلی دیمی است . محصولاتش غلات ، خرما و تنباکو است . شغل اهالی آن زراعت و باغبانی است و از 21 آبادی بزرگ و کوچک تشکیل شده و 4200 تن سکنه دارد. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 7). مرکز دهستان قریه کاکی و قراء مهم آن عبارتند از: مسیله فخری ، بنها، کنخک شمالی و جنوبی مخدان ، هلالی ، بادوله ، راه فرعی بوشهر به اهرم و خورموج و کنگان از وسط دهستان کشیده شده است . (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 7).
کاکی . (حامص ) پرگوئی . پرحرفی . پرچانگی کردن . (دزی ج 2 ص 435) (فرهنگ نفیسی ). || قدقد کردن . آواز برآوردن مرغ در موقع تخم گذاشتن . صدا کردن مرغ در موقعی که جوجه هایش را جمع میکند. (دزی ج 2 ص 435) (فرهنگ نفیسی ). خواندن مرغ جوجگان را به گرد خود به آواز.
دانشنامه عمومی
اطلس گیتاشناسی استان های ایران، تهران: مؤسسه جغرافیایی و کارتوگرافی گیتاشناسی، ۱۳۸۳ خ.
به روایت فرهنگ دهخدا، فرهنگ جغرافیایی ایران و فارسنامهٔ ناصری
بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت این شهر ۹۸۹۳ نفر (۱۹۸۳ خانوار) است. شهر کاکی در سال ۱۳۷۱ به شهر تبدیل شد و امروزه نقش خدماتی و کشاورزی دارد. قرار گرفتن این شهر در مسیر ارتباطی بوشهر – بندر کنگان به استقرار و توسعه این شهر کمک کرده است. این شهر به اتفاق خورموج که مرکز دشتی است، از قدیم از مراکز علمی ـ فرهنگی و حوزوی جنوب بوده و هم اکنون نیز سادات و علمای بزرگی چون سید محمد امین فاطمی و آیت الله سید حسین حسینی پورفاطمی را در خود جای داده است.
زمین لرزه فروردین ۱۳۹۲ استان بوشهر که کانون آن در فاصله ۱۶ کیلومتری شمال شرق شهر کاکی و تقریباً در همین فاصله در شمال غرب شهر شُنبه رخ داد، که شهر کاکی خسارت قابل توجهی ندید و اما شهر کوچک شُنبه و روستاهای تابع آن در بخش شنبه و طسوج بشدت تخریب شدند.