معنی: سی وچهارمین سوره قرآن، ( مجاز ) انسان، ( اَعلام ) ) ( = سباء ) سوره ی سی و چهارم از قرآن کریم، ) نام شهر بلقیس، ) مملکتی باستان در جنوب جزیره العرب در هزاره ی اول پیش از میلاد، ( در عبری ) سبا به معنی 'انسان ' است، نام شهری در یمن که بلقیس ملکه انجا بوده است
سبا
فرهنگ اسم ها
معنی: سی وچهارمین سوره قرآن، ( مجاز ) انسان، ( اَعلام ) ) ( = سباء ) سوره ی سی و چهارم از قرآن کریم، ) نام شهر بلقیس، ) مملکتی باستان در جنوب جزیره العرب در هزاره ی اول پیش از میلاد، ( در عبری ) سبا به معنی 'انسان ' است، نام شهری در یمن که بلقیس ملکه انجا بوده است
(تلفظ: sabā) (عربی) (= سباء) سورهی سی و چهارم از قرآن کریم ؛ نام شهر بلقیس ؛ (در عبری) سبا به معنی 'انسان ' است .
فرهنگ فارسی
المنصور
لغت نامه دهخدا
سبا. [ س َ ] (اِخ ) نام پدر عبداﷲ که منسوبند به وی سبائیه از غُلاة شیعه که نسبت الوهیت بحضرت علی بن ابی طالب کرم اﷲ وجهه میکنند. (ازاقرب الموارد) (منتهی الارب ). رجوع به سبائیه شود.
درست گویی صدر الزمان سلیمان بود
صبا چو هدهد و محنت سرای من چو سبا.
خاقانی .
|| (اِ) در شعر زیر مقصود هدهد است :
چون باز و چرغ چرخ همی داردم به بند
گر در حذر غرابم و در رهبری سبا.
مسعودسعد (دیوان چ رشید یاسمی ص 1).
سبا. [ س َ ](اِخ ) المنصور. رجوع به ابوحمیر سبا المنصور شود.
سبا. [ س َ ](اِخ ) لقب یشحب بن یعرب بن قحطان بن هود النبی علیه السلام که نام او عبدالشمس است یا عامر و اکثر قبایل یمن به وی منتهی میشود. (منتهی الارب ) (آنندراج ). نام مردی است که ده قبیله از قبایل عرب از ده فرزند او بوجود آمده و چهار نفر بطرف چپ حرکت کردند و پدربزرگ چهار قبیله ٔ لخم ، جذام ، غاملة و غسان بوده اند و شش نفری بسوی راست حرکت کرده اند و جد ازد، کنده ، حمیر، اشعریون ، انمار و مدحج بوده اند. (الانساب سمعانی ص 6).
سبا. [ س َب ْ با ] (اِخ ) آبی است متعلق به بنی سلیم . (معجم البلدان ).
سبا. [ س َب ْ با ] (اِخ ) آبی است در سرزمین فزاره . (معجم البلدان ).
سبا.[ س َب ْ با ] (اِخ ) نام کوهی است . (معجم البلدان ).
درست گویی صدر الزمان سلیمان بود
صبا چو هدهد و محنت سرای من چو سبا.
چون باز و چرغ چرخ همی داردم به بند
گر در حذر غرابم و در رهبری سبا.
سبا. [ س َ ]( اِخ ) لقب یشحب بن یعرب بن قحطان بن هود النبی علیه السلام که نام او عبدالشمس است یا عامر و اکثر قبایل یمن به وی منتهی میشود. ( منتهی الارب ) ( آنندراج ). نام مردی است که ده قبیله از قبایل عرب از ده فرزند او بوجود آمده و چهار نفر بطرف چپ حرکت کردند و پدربزرگ چهار قبیله لخم ، جذام ، غاملة و غسان بوده اند و شش نفری بسوی راست حرکت کرده اند و جد ازد، کنده ، حمیر، اشعریون ، انمار و مدحج بوده اند. ( الانساب سمعانی ص 6 ).
سبا. [ س َ ] ( اِخ ) نام پدر عبداﷲ که منسوبند به وی سبائیه از غُلاة شیعه که نسبت الوهیت بحضرت علی بن ابی طالب کرم اﷲ وجهه میکنند. ( ازاقرب الموارد ) ( منتهی الارب ). رجوع به سبائیه شود.
فرهنگ عمید
دانشنامه عمومی
به فتح س . به معنی دیروز
ترجمهٔ فارسی
درگاه ملی آمار
این روستا در دهستان وحدتیه قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۱۰۷نفر (۲۴خانوار) می باشد.
دانشنامه آزاد فارسی
(یا: سَبَأ) نام قبیله و شهر بلقیس در سرزمین یمن. در قرآن کریم در سوره های نَمْل و سبا از این شهر نام برده شده است. مردم این شهر دارای تمدن کهن بوده و در آبیاری و سدسازی مهارت داشته اند و سدّ مأرب، که مورخان بنای آن را به لقمان بن عاد، و تعمیر آن را به بلقیس نسبت داده اند، از آثار این شهر است. در این شهر بوستان های چندطبقه قرار داشته و بلقیس ملکۀ آن جا بوده است. در قرآن کریم به روی گرداندن مردم این شهر از آیات حق و در نتیجه فرستادن سیلی بنیان کن از سوی خداوند اشاره شده است، سیلی که سدّ مأرب را درهم شکست و قوم سبا را به اطراف پراکند. برخی معتقدند که عَرِم نام وادیی است که در آن سیل عَرِم واقع شد و یا نام پادشاهی است که در زمان او این حادثه اتفاق افتاده است. داستان دیگر قرآن به فرستادن نامۀ حضرت سلیمان و بازگرداندن هدیه ها توسط او و آمدن بلقیس به سوی سلیمان و آوردن تخت بلقیس و آزمودن او در شناختن تختش اشاره شده است و این که بلقیس هنگام ورود به قصر نتوانست شیشه را از آب تشخیص دهد و سرانجام تسلیم حکومت سلیمان شد. سبا همچنین لقب عبدالشمس یا عامر نیز بوده که اکثر قبایل یمن به او منتهی می شوند و نیز در معنی این واژه به نام آبی که متعلق به قبیلۀ بنی سلیم است و نیز نام کوهی اشاره شده است.
دانشنامه اسلامی
معنی سَّبُعُ: حیوان وحشی گوشتخوار مانند شیر و گرگ و پلنگ
معنی سَبْعَ: هفت - هفت گانه
معنی صَبّاً: فرو ریختنی وصف ناشدنی ( در اصل به معنی ریختن آب از بلندی است)
معنی جَوَابِ: حوضی که آب در آن جمع شود (جواب یا جوابی ، جمع جابیه است) (سوره مبارکه سبأ آیه شریفه13)
معنی عَرِمِ: سد در مقابل رودخانه ، که آب را حبس میکند - باران سیل آسا (منظور از سیل عرم عذابی است که شامل مردم سبأ شد وسدی که برروی رودخانه بسته بودند شکسته شد وباعث هلاک آن قوم تبه کار گردید)
ریشه کلمه:
سبإ (۲ بار)
در این که: «سبأ» (بر وزن سَبَد) نام کیست؟ و چیست؟ در میان مورخان گفتگوست، ولی معروف این است: «سبأ» نام پدر اعراب «یمن» است، و طبق روایتی که از پیامبر گرامی اسلام(صلی الله علیه وآله)نقل شده:
مردی بوده به نام «سبأ» که ده فرزند از او متولد شد، و از هر کدام از آنها قبیله ای از قبائل عرب در آن سامان به وجود آمدند.
بعضی «سبأ» را نام سرزمین «یمن»، یا منطقه ای از آن دانسته اند، ظاهر قرآن مجید در داستان «سلیمان» و «هدهد» در سوره «نمل» نیز نشان می دهد که «سبأ» نام مکانی بوده است، آنجا که می گوید: وَ جِئْتُکَ مِنْ سَبَأ بِنَبَأ یَقِین «من از سرزمین سبأ خبر قاطعی برای تو آوردم». در حالی که ظاهر آیه مورد بحث، این است که، «سبأ» قومی بوده اند، که در آن منطقه می زیسته اند، زیرا ضمیر جمع مذکر (هم) به آنها باز گشته است. ولی منافاتی میان این دو تفسیر نیست; زیرا ممکن است «سبأ» در ابتدا نام کسی بوده، سپس تمام فرزندان و قوم او به آن نام نامیده شده اند، و بعد این اسم به سرزمین آنها نیز اطلاق گردیده است.
، . این کلمه که دو بار بیشتر در قرآن نیامده نام قومی بود که سلیمان به دیارشان لشکر کشید و در اثر نا فرمانی از دستور پیامبران سدّشان شکست و خانه ویران شدند. درباره لشکرکشی سلیمان خبری که هدهد به وی آورد چنین میخوانیم: . از این آیات بدست میآید که قوم سباء دارای حکومت بودند و زنی بر آنها سلطنت میکرد و نیز آفتاب پرست بودهاند. و از اما بعد آیات روشن میشود که ساز و برگ قوی داشته و ملکه ایشان بدست حضرت سلیمان ایمان آورده است . و در سوره سباء آیه 15 به بعد چنین آمده «لَقَدْ کانَ لِسَبَاء فی مَسْکَنِهِمْ آیَةٌ جَنَّتانِ عَنْ یَمینٍ وَ شِمالٌ...»قوم سباء را در مسکنهایشان آیتی بود دو باغستان از راست و چپ (گفتیم) از روزی پروردگارتان بخورید و او را سپاسگزار باشید، سرزمینی است پاکیزه و دلچسب و پروردگاری چاره ساز از فرمان خدا اعراض کردند. سیل عرم به آنهافرستادیم و دو باغستانشان را به دو باغستان بدل کردیم که میوه تلخ و درخت شوره گز و اندکی کنار داشت. این مجازات در اثر کفران آنها بود که جز کفور و ناسپاس را مجازات نمیکنیم میان آبادی آنها و آبادیهای پر برکت (شام) قریههای آشکاری قرار دادیم که از یکدیگر دیده میشدند شبها و روزها با ایمنی در آنهاراه میرفته و مسافرت میکردند گفتند: خدایا میان مسافرتهای ما فاصله کن، به خودشان ستم کردند آنها را خبرهای تازه قرار دادیم و تار و مارشان کردیم راستی در حادثه آنها برای هر متأمّل و شکرگزار عبرتهائی است. از آنچه نقل شد روشن گردید که قوم سباء در ناز و نعمت به سر میبرده و در عین حال مردمان بد کار و ناسپاس بودند و به توصیه پیامبران واقعی نمینهادهاند، و در اثر نا سپاسی سیلی بنیان کن هستی آنها را از بین برده و خودشان به نحو عجیبی تار و مار شدهاند که ماجرایشان تمام خبرها را تحت الشعاع قرار داده است و از کثرت نعمت ملول گشته و مسافرتهای سخت و طاقت فرسا آرزو کردهاند . نا گفته نماند مسکن قوم سباء سرزمین یمن فعلی بوده و آن روزگاران بسیار مترقی و پیشرفته بوده است در جانب شرقی شهر صنعاء پایتخت فعلی یمن به فاصله صد و بیست کیلومتر دشت پهناوری هست که ظاهراً سرزمین قوم سباء بسیاری از آنجا بدست آمده که نشان دهنده یک تمدن عظیم در روزگارهای گذشته است طالبان تفصیل به فرهنگ قصص قرآن تألیف آقای صدر بلاغی ماده (سباء) رجوع کنند. و نیز نا گفته نماند: اهل سدّیکه بدریاشان لشکر کشید هر دو از قوم سباء اند ولی ظاهراً غیر هم بودهاند و دو قضیّه در دو زمان متفاوت اتّفاق افتاده است .
...
پیشنهاد کاربران
کبوترخوشبخت وملکه که واقعنم ملکه است
به معنی روح و جان پدر ، اسم زیبایی است.
جا داره که همینجا از پدر و مادرم برای انتخاب این اسم تشکر و قدر دانی کنم چرا که اسم هر انسان تا ابد باهاش میمونه و معنیش جزئی از شخصیتش میشه
دختری که همه جان و روح پدرش است
کبوتر سپید عشق
انسان
دختری ک تمام روح و جان پدرش است
دختری که جان و عشق پدر است
مرسی از مامان بابام من اسمم رو دوست دارم
کسایی که حسودی میکنن توهین نکننن
اما به نظر من صبا از سبا قشنگ تر هستش.
دختری که عشق بی نهایت و بی پایان دارد
ملکه و اولین و تنها ترین پادشاه زن در تاریخ
سبا به معنی انسان هم هست
سپیده ی عشق
دختری که جان وروح پدرش هست
و خیلی خیلی متفاوت تر از اسم صباست که فقط به معنی باد صبا است
خواهشا با اسم صبا هیچوقت اشتباه نگیرین
من اسمم رو خیلی دوست دارم چون که اسمی که هر آدمی نمیدونه و خیلی خاص و اینکه اسم هر کسی تا آخر عمر باهاشه و معنی اسمش جزئی از شخصیت اون محسوب میشه.
( یا: سَبَأ ) نام قبیله و شهر بلقیس در سرزمین یمن. در قرآن کریم در سوره های نَمْل و سبا از این شهر نام برده شده است. مردم این شهر دارای تمدن کهن بوده و در آبیاری و سدسازی مهارت داشته اند و سدّ مأرب، که مورخان بنای آن را به لقمان بن عاد، و تعمیر آن را به بلقیس نسبت داده اند، از آثار این شهر است. در این شهر بوستان های چندطبقه قرار داشته و بلقیس ملکۀ آن جا بوده است. در قرآن کریم به روی گرداندن مردم این شهر از آیات حق و در نتیجه فرستادن سیلی بنیان کن از سوی خداوند اشاره شده است، سیلی که سدّ مأرب را درهم شکست و قوم سبا را به اطراف پراکند.
سبا دست آموز
و کیانی که حسودی شون میشه نمیخواد بیاند و نظر بدن
معنیه واقعیش انسان.
من اسمم و دوست دارم و نظر همه جای خود داره. . .
"سبا سکوت"
سبا به معنی کبوتر سپید عشق دختری که روح جان پدر است انسان و. . . .
ازتون خواهش میکنم که اینقدر اشتباه نکنید اسم سبا عربی نیست بلکه به چند زبان معنی داره . اسم صبا عربی هست نه فارسی این سبا ریشه فارسی داره . و یه لطف کنید قبل از اینکه بخواید اسم سبا رو بنویسد اول بپرسید که با کدوم س نوشته میشه چون نباید اسم ها رو اشتباه نوشت.
با تشکر
من به خودم میبالم که همچین اسم کوتاه ولی بسیار پرمحتوایی دارم. . . البته که همه اسم ها با ارزش و محترم هستن ولی پرنیا جان کاملا مشخصه که یا خصومتی با شخصی که این نام رو داره، داری و به این شکل توهین میکنی یا اینکه شعور و فرهنگت انقد پایینه که نمیتونی تشخیص بدی که چه حرفایی رو باید چه جاهایی زدعمیقا برات متاسفام. . .
از مدیر این سایت خواهشمندم که مهنای اسم سبا رو کامل کنه
تشکر