کلمه جو
صفحه اصلی

دورجین

لغت نامه دهخدا

دورجین. ( اِخ ) ده از بخش نمین شهرستان اردبیل. 181 تن سکنه. آب آن از رود قره سو تأمین می شود. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

دانشنامه عمومی

(گیلانی؛ اطراف فومنات) انتخاب خوب.


(گیلانی) بهترین مکان برای زندگی، بهترین موقیت مکانی.


مختصات: ۳۸°۱۸′۱۱″شمالی ۴۸°۳۳′۰۹″شرقی / ۳۸٫۳۰۳۱۳°شمالی ۴۸٫۵۵۲۵۶°شرقی / 38.30313; 48.55256
دورجین روستایی است که در استان اردبیل، شهرستان نمین، بخش ویلکیج، دهستان ویلکیج مرکزی قرار دارد.
بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت این روستا ۲۳۲ نفر با ۴۶ خانوار بوده است.

پیشنهاد کاربران

واژه گیلانی. گل چین کردن

پیشنهاد واژه گیلانی انتخاب درست خوش سلیقه

دورجین اسم روستا نیست اسمش دورجون خوجا است اسم ترکی اناتولی است بیان کذار دورجین خوجا دورجین یا دورجون بوده
دورجین از طوایف شاهسون است از اناتولی مهاجرت کرده اند بعلت قرار کرفتن در کنار رودخانه قره سو روستا تشکیل شده دورجین به هیچ وجه تالشی نیست کم لطفی مسولان باعث شده تا تاریخ این روستا نا معلوم بماند و جویند گان اثار باستانی رو روز بروز بتاراج می برند این روستا چند دهه نابود و دوبار برپا شده دورجون خوجا

دورجین یک واژه گیلانی هست. معنیش میشه= جدا کردن خوب از بد//مثل دکوراسیون دورجین ک واقع در جاده فومن ب شفت/ سراه رودپیش ابتدای خسمخ وجود دارد

معنی گل چین کردن. هست مثلا دکوراسیون دورجین ک واقع در جاده فومن ب شفت ابتدای خسمخ وجود دارد

دورجین به لحاظ تقسیمات سیاسی و اداری در بخش ویلکیج مرکزی شهرستان نمین و در استان اردبیل و در شمال شرقی شهر آبی بیگلو قرار دارد.
این روستا در زبان محلی دورجون می باشد که در تقسیمات کشوری دورجین نوشته شده است. اهالی می گویند : روستا در زمان شاه عباس ملک کندی نام داشته است. که بطور کل از بین رفته و بعد شخصی بنام میروردی که از عشایر ایل سون ( شاهسون ) محسوب میگردد این مکان را بعنوان ییلاق بر می گزیند و نام جوجون را بر روستا می گذارند. و ایشان قبل از دورجین در آبی بیگلو ساکن بوده به خاطر حق مالیاتی که مالک آبی بیگلو می گرفته است از آنجا به دورجین مهاجرت می کند. در خصوص وجه تسمیه این روستا دلیل قانع کننده در دسترس نیست.
عارف وطن دوست دهیار روستا می گوید: پیدایش روستای دورجین به بیش از ۳۰۰ سال بر میگردد.
دلیل این روستا و این مکان برای زندگی وجود شرایط مناسب اقلیمی خاک برای فعالیت کشاورزی، فاصله نزدیک به جنگل و بخصوص رودخانه قره سو میباشد.
روستا در گذشته از دزدان در امان نبودند روستای دورجین از ترس این دزدان در یک هسته مرکزی جمع شده اند و برای ارتباط با هم دریچه ای را منتهی به خانه ها ایجاد کرده بودند و شب ها از این دریچه باهم در ارتباط بودند.
در روستا به لحاظ کالبد استقرار واحد ها روستا به دو محله در قسمت شرقی و غربی رود خانه قره سو قرار گرفته است.
دورجین به لحاظ طبیعی در یک قلمرو دشتی قرار گرفته است و رود خانه قرسو که در امتداد جنوب به شمال جریان دارد از میان آن میگذرد.
محدوده جنگلی روستا از 《 گوبگ تیه سی》تا بالای 《گئندره تا علی داشی》معروف به جنگل دورجین گردشگران زیادی را به این مکان می کشاند.
روستای دورجین چشمه هایی از جمله سلمان بلاغی، مشهد علی بلاغی و در داخل جنگل چشمه ایی همچون حسن بی شامیو علی داشی بلاغی وجود دارد.
تپه های معرف: اوشاقلار تپه سی و ایمانداش تپه سی.
کشاورزی روستا دورجین دیم می باشد البته به خاطر شرایط هوا و وجود باران و مه وضعیت کشاورزی روستا بد نیست و از جمله گندم، جو، عدس و سیاهدانه کاشت میشود.

در سالهای اخیر مهاجرت بیشتری رو شاهد هستیم .
روستای دورجین با وجود برخورداری از شبکه لوله کشی به جهت وجود املاح در آب و همچنین فرسودگی لوله های اصلی روستا آب شرب روستا از کیفیت بهداشتی برخوردار نیست در این خصوص پیگیریهای متعدد از زمان تشکیل دهیاری صورت میگیرد تا انشالله تحت پوشش ادار آب و فاضلاب شهرستان نمین قرار گیرد. در سالهای اخیر به دلیل عدم لایه روبی رودخانه قره سو شاهد سیل در روستا بودیم که خوشبختانه با انعکاس و پیگیریها خوشبختانه امسال بطور کلی حل شد.
خاموشی های متعدد و سرقت سیم های برق هم با درخواست و انعکاس دهیاری و عنایت ریاست محترم برق نمین هم تعویض شده است.
کمبود بودجه دهیاری جوابگوی عمران روستا نیست و دهیاری با هر روش کاری دچار مشکل و گاها گلایه در بین افراد بوجود میاد. خوشبختانه با فعالیت و تدبیر دهیار و شورای اسلامی تا حد توان توانسته ایم از شرمنده اهالی شریف روستا نباشیم و از روستاهای همجوار که سرانه بیشتری به نسبت جمعیت دارند مطمئنا جلوتریم. با تشیکیل دهیاری در روستای دورجین چهره روستا بطور ملموس دگرگون شد و با شن ریزیهای مکرر در سطح معابر، اجرای جدول گذاری و تعیین و نصب تابلو نامگذاری خیابان و کوچه ها، تابلوهای خوش آمدگویی ورودیها از بخش و شهرستان، نصب میله پرچم و تعویض بموقع در مناسبتها، مشارکت در لوله کشی مدرسه با یکی از خیرین روستا، در راستای عملیات کانیو جابجایی تیربرق ها و تعریض معبر و روشنایی در سطح معابر روستا، رنگ آمیزی میله های حصار آرامستان و تنظیف روستا و غیره
مردم روستا در امور عمرانی همیشه مشارکت داشته اند از جمله واگذاری زمین جهت احداث مدرسه، مسجد، گورستان و مشارکت در ساخت این بناها را داشته اند.
با تقدیم احترام
عارف وطن دوست ( دهیار دورجون )


کلمات دیگر: