کلمه جو
صفحه اصلی

بیت الاحزان


مترادف بیت الاحزان : خانه غم، ماتم سرا، غم خانه، ماتمکده

متضاد بیت الاحزان : عشرتکده

فرهنگ فارسی

خان. غم ها . غم خانه . یا خانه ای که یعقوب برای خود گزید و در آن خانه می نشت و در فراق یوسف می گریست ٠

لغت نامه دهخدا

بیت الاحزان. [ ب َ تُل ْ اَ ] ( ع اِ مرکب ) خانه غم ها. غم خانه. || ( اِخ ) خانه ای که یعقوب برای خود گزید و در آن خانه می نشست و در فراق یوسف می گریست : و در بیت الاحزان درآمد و نالید چنانچه هر پرنده بر بالای سر یعقوب بود بنالید. ( قصص الانبیاء ص 82 ).
ورا بیت الاحزان نهادند نام
که بد خانه حزن و انده تمام.
شمسی ( یوسف و زلیخا ).
پس یعقوب خانه بنا نهاد و آنرا بیت الاحزان نام نهاد. ( قصص الانبیاء ص 65 ).
و رجوع به بیت الحزن شود.

فرهنگ عمید

خانۀ اندوه ها، خانه ای که در آن غم وغصه بسیار باشد.

دانشنامه عمومی

بیت الاحزان جایگاهی است در قبرستان بقیع و از آن جهت شهرت یافت که فاطمه تا ۲۷ روز پس از مرگ محمد، در آنجا به سوگ می نشست و می گریست.نبو
ابومحمد غزالی ۴۵۰–۵۰۵ که یکی شخصیتهای معروف و از علما و دانشمندان اهل سنت است، در ضمن بیان وظایف زایران مدینه منوره و کسانی که به زیارت بقیع مشرف می شوند می گوید: «مستحب است که زائران، هر روز صبح، پس از زیارت قبر حضرت رسول در بقیع حضور بهم رسانند و قبور پیشوایان دینی و صحابه را که در آنجا مدفون هستند زیارت کنند». سپس می گوید: «و مستحب است در مسجد فاطمه - علیها سلام - نیز نماز بخوانند».
سر ریچار بورتون ۱۸۵۳ میلادی = ۱۲۷۶ قمری یکی از جهانگردانی که به مکه و مدینه مسافرت نموده و در سیاحت نامه خود از آثار و ابنیه حجاز و از اخلاق و رسوم مسلمانان در موسم حج و از جزئیات زندگی مردم حجاز سخن گفته است.
از جمله حرمها و گنبدها و بارگاه های موجود در بقیع را معرفی و با قلم خود ترسیم و تصویر نموده است. دربارهٔ بیت الاحزان چنین گفته است: «در بقیع مسجد کوچکی است که در سمت جنوبی گنبد عباس بن عبدالمطلب واقع گردیده و این مکان را بیت الاحزان نیز می نامند؛ زیرا فاطمه آخرین روزهای عمر خویش را در این محل بسر می برد و برای از دست دادن پدرش نوحه سرایی می نمود.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] بیت الأحزان (بیت الحَزَن)، به معنای ماتمسرا، خانه ی حضرت یعقوب به هنگام دوری از فرزندش یوسف، در کتابهای تاریخ انبیاست؛ همچنین یکی دیگر از مصادیق آن مکانی در قبرستان بقیع می باشد.
مهمترین و معروفترین مصداق «بیت الاحزان »، مکان یا مسجدی است در قبرستان بقیع مدینه، در جانب جنوبی قبر عباس بن عبدالمطلب که «بیت الحزن » نیز نامیده شده است. مطابق برخی گزارش ها،پس از رحلت پیامبر اکرم صلّی الله علیه وآله وسلّم (سال ۱۱) و به دنبال تألّمات شدید روحی حضرت فاطمه سلام الله علیها و نارضایتی از وضع موجود، امام علی علیه السّلام مکانی را در قبرستان بقیع، بیرون مدینه، برای وی ساخت تا در آن به عزاداری در ماتم و فراق پدر خود بنشیند. این مکان بیت الاحزان نامیده شد. وی روزها با دو فرزند خود حسنین علیهماالسلام به بیت الاحزان می رفت و هنگام غروب امیرالمؤمنین ایشان را به خانه برمی گرداند؛ پس از گذشت بیست و هفت روز از رحلت پدرش بر اثر شدت بیماری دیگر نتوانست بدانجا برود.
منابع عامه نیز به این مکان در بقیع اشاره کرده اند.

بیت الاحزان از دیدگاه غزالی
به نقل از غزالی (متوفی ۵۰۵)، ضمن بیان آداب زیارت بقیع، نمازگزاردن در مسجد بیت الحزن را مستحب دانسته و آن را محل اقامت حضرت فاطمه در ایام حزن او بر پدرش یاد کرده است. طبق این بیان، بعدها مسجدی نیز در مکان مزبور ساخته شده است. همچنین به اقامت حضرت فاطمه پس از وفات پدرش در بیت الاحزان واقع در بقیع تصریح شده است.

احتمال دفن حضرت زهرا در بیت الاحزان
گذشته از این، احتمال دارد که قبر حضرت فاطمه در بیت الاحزان باشد و پس از مسجدالنبی و قبرستان بقیع، بیت الاحزان را سومین مکان محتمل دفن ایشان ذکر کرده اند.
اسامی دیگر بیت الاحزان
...

پیشنهاد کاربران

خانه غم ها. . . جای بسیار غم انگیز


کلمات دیگر: