کلمه جو
صفحه اصلی

ویسپرد

فرهنگ فارسی

ویسپرت یکی از بخشهای پنجگانه که آن را میتوان مجموعه ای از ملحقات یسنا دانست و بهنگام مراسم دینی بدون یسنا سروده نمی شود و مخصوصا در اعیاد دینی شش گهنبار سال خوانده میشود . عده فصول ( کرده ) ویسپرد را بین ۲۵ تا ۲۷ ضبط کرده اند .
ویسپرت:یکی ازبخشهای اوستا

لغت نامه دهخدا

ویس پرد. [ پ ِ رَ ] ( اِخ ) نام یکی از پنج بخش اوستای موجود. ( حاشیه برهان چ معین ). نام جزئی از اجزاء اوستای امروزی است شامل آداب پرستش. ( یادداشت مرحوم دهخدا ).

فرهنگ عمید

یکی از بخش های اوستا.

دانشنامه عمومی

ویسپِرَد یا وِسپِرَد یکی از شش بخشِ اوستا و از ماخذِ اوستایی است.
واژه ویسپِرَد واژه ای ترکیبی است و از دو واژه اوستاییِ ویسپِ (ویسپِه) و رَتو ساخته شده و معنای آن همه ردان یا همه سران است.
ویسپرد دربارهٔ آیینِ شش گهنبار و نمازهای وابسته به آن است و دارای ۲۳ کرده (بخش) و ۴۰۰۰ واژه است. در متنِ وسپرد از ایزدان، جهانِ مینوی و آسمان و هرچه در آنست و زمین با هرچه بر اوست یاد گردیده و ستایش شده است. در ویسپرد، همه جشنهای دینی مزدیسنا و هنگام های ستایش و نماز از بامداد و نیمروز و شب و نمازهای افزوده برشمرده شده و هر آنچه با ستایش و نیایش های دینی مزدیسنا پیوستگی دارد همچون هوم و بَرسم، زُور و مَیزَد و بوی ستوده شده و خشنودیِ رد یا بزرگ مینویِ هریک از آنها خواسته شده است.

دانشنامه آزاد فارسی

ویسْپَرَد
(در اوستایی به معنی «همه رَدان» و «سروران») از بخش های پنج گانۀ اوستا، از ملحقاتیسن ها. ویسپرد ۲۴ بخش و هر بخش بندهایی دارد و از جملۀ متون اوستای متأخر به شمار می رود و به همراه یسن ها در مراسم دینی نوروزی و گاهنبارها یا جشن های شش گانۀ فصلی خوانده می شود.

پیشنهاد کاربران

ویسپرد به معنی فرشته است

" ویسپرد " در اوستا به گونه " ویسپ رتو " آمده و به معنای همه سران ، همه بزرگان و کل ردان است، ویسپ= همه ، رتو و رد= بزرگ ، سرور ، مهتر .



کلمات دیگر: