کلمه جو
صفحه اصلی

نعنای دشتی

دانشنامه عمومی

نعناع دشتی(نام علمی: Mentha spicata) که نام دیگر آن پونه سنبله ای می باشد، گونه ای نعنا است با ساقه های راست و بی کرک یا تقریباً بی کرک و سبز رنگ و برگ های بی دُم برگ یا دُم برگ دار کوتاه و بی کرک و تخم مرغی ـ مستطیلی یا مستطیلی ـ سرنیزه ای که دندانه های نوک تیز یا اره ای و باریک نوک در حاشیه دارد؛ و رگبرگ های کم وبیش شبکه ای و محبوس و گل آذین آن سنبله و استوانه ای و باریک و فشرده و چرخه های گل آن از هم فاصله دار و در انتها کم فاصله است.
این گیاه، خواص ضد عفونی کننده و خوشبو کنندگی در دهان و گلو را داشته و همچنین در بهبود بیماری هیرسوتیسم مؤثر است.ماده مؤثر این گیاه دارویی کاروون می باشد.
ماده مؤثر موجود در اسانس پونه سنبله ای بطور چشمگیری خاصیت ضدعفونی کنندگی علیه باکتری های مولد بیماری های دهانی به ویژه "Staphylococus areus" داشته و از رشد این باکتری ها در دهان جلوگیری می نماید. از آنجاییکه بوی بد دهان ناشی از تجمع باکتری ها و اضافی مواد غذایی است، خاصیت ضدعفونی کنندگی و خوشبو کنندگی این گیاه به واسطه مواد مؤثر و معطر آن به ویژه کاروون، سبب آن می شود که این گیاه در رفع بوی بد دهان و خوشبو کنندگی آن نقش مهمی را داشته باشد.
با توجه به اینکه رشد موهای زائد در خانم ها در اثر بالا رفتن هورمون های آندروژن به ویژه تستوسترون ایجاد می شود، کنترل این هورمون ها نقش مهمی در جلوگیری از این بیماری دارد. در این خصوص طی مطالعات انجام شده اسانس پونه سنبله ای با مکانیسم های زیر سبب بهبود هیرسوتیسم در زنان می شود:


کلمات دیگر: