کلمه جو
صفحه اصلی

غار هوتو

دانشنامه عمومی

هوتو (Hotu Cave) نام غاری است در نزدیکی بهشهر (مازندران) که در روستای تروجن (شهیدآباد) واقع شده است. این غار قدمتی تاریخی دارد و آثار باستانی مهمی دربارهٔ زندگی انسان های اولیه در آن پیدا شده است. این غار در دامنه کوه البرز و رو به غرب و در ابتدای ورودی شهر بهشهر و در فاصله پنجاه متری جفت خود، غار کمربند قرار گرفته است و دارای دو مدخل در دو ارتفاع مختلف و یک سوراخ تهویه در سقف است.بخشی از فیلم سینمائی افعی با بازیگری جمشید آریا (جمشید هاشم پور) در این غار تولید شده است.
(تاریخ دو هزار ساله ساری)
میراث فرهنگی
پایگاه طبرستان پارسی
این غار و غار کمربند، به لحاظ کشف اسکلت انسان با قدمت حدود ده هزار سال معروفیت جهانی دارد. اهمیت غار و آثار کشف شده در آن تا به اندازه ای است که در برخی موارد از این غار به معدن طلای انسان شناسان یاد شده است. مهم ترین این کشفیات که به «انسان هوتو» (Hotu man) مشهور است؛ سه اسکلت شامل اسکلت های یک مرد و زن بالغ به همراه اسکلت زنی جوان می باشند. تصاویری از این اکتشافات که در سال ۱۳۳۰ شمسی (۱۹۵۱ میلادی) به سرپرستی پروفسور کارلتون استیونز کون استاد دانشگاه پنسیلوانیا آمریکا انجام شده است، در بخش بایگانی موزه باستان شناسی و انسان شناسی دانشگاه پنسیلوانیا موجود است.
جهت کاوش این غار در طول ۴ هفته به تدریج بیش از ۱۰۰ متر از کف غار خاک برداری شد. دانشمندان در پایین ترین نقطه به سنگ ریزه هایی از عصر یخبندان با قدمتی حدود ۷۵٬۰۰۰ سال رسیدند. در همین قسمت انتهایی بود که تکه های استخوان های «انسان هوتو» پیدا شد. تکه استخوان های پیدا شده از عمق حفاری که به نظر می رسد با گذشت زمان و بر اثر سقوط تخته سنگ های غار تکه تکه شده اند، با ناخالصی هایی همراه بود. این تکه ها پس از انتقال به بیرون غار و زدودن ناخالصی ها، با لایه ای از صمغ عربی رنگ آمیزی می شد که از آن ها در برابر فرسایش هوا محافظت می کرد.
دانشمندان با کنار هم گذاشتن تکه های جمجمه های پیدا شده از سه انسان، به مدل جمجمه این انسان ها دست یافتند. شکل جمجمه اسکلت های پیدا شده در این غار با اسکلت های انسان "نئاندرتال" و انسان های "پیلت داون" که در زمان مشابه زندگی می کردند تفاوت داشته و تا حد زیادی مشابه جمجمه انسان امروزی است. از همین رو "انسان هوتو" یکی از یافته های مهم دانشمندان بوده که تأثیر مهمی در دیدگاه انسان شناسان از نحوهٔ تکامل نسل انسان امروزی داشته است. دانشمندان جمجمه های بدست آمده را مربوط به اولین نسل های انسان امروزی می دانند که تقریباً به طور کامل و سالم نیز به دست آمده اند.


کلمات دیگر: