کلمه جو
صفحه اصلی

گاوری لانکش

دانشنامه عمومی

گاوری لانکش (انگلیسی: Gauri Lankesh) ; (زاده ۲۹ ژانویه ۱۹۶۲ - درگذشته ۵ سپتامبر ۲۰۱۷) روزنامه نگار، و ویراستار اهل هند بود. او به عنوان یک ویراستار در مجله لانکش پاتریک در کارناتاکا که به زبان کانارا چاپ شده و توسط پدرش اداره می شد کار می کرد. پ. پاتریک پدر گاوری به اتفاق دخترش یک مجله هفتگی باعنوان گاوری لانکش پاتریک را چاپ و توزیع می کردند. لانکش در ۵ سپتامبر ۲۰۱۷ توسط مهاجمان ناشناس در بیرون خانه اش در راجراج شواری در نگر، بنگلور به ضرب گلوله کشته شد. در زمان مرگش، گاوری به عنوان یکی از منتقدان جناح راست گرای هندو شناخته می شد. او با آنا پولیتکوفسکایا برای سخن گفتن در مقابل افراط گرایی هندو و مبارزه برای حقوق زنان به فعالیت پرداخت و در مخالفت با تبعیض نژادی مورد تقدیر قرار گرفت.
گاوری لانکش در ۲۹ ژانویه ۱۹۶۲ در بنگلور، ایالت میسور، هند در خانواده ای متولد شد که پدرش یک روزنامه نگار و شاعر بود. لانکش، هفته نامه گاوری لانکش پاتریک را که به زبان کانارا بود تأسیس کرد. او دو برادر داشت، کاویتا لانکش و ایندیرایت لانکش. گاوری حرفه روزنامه نگاری را با روزنامه تایمز هند در بنگلور آغاز کرد. بعداً، او با همسرش چیداناد راجگاتا به دهلی نقل مکان کردند. کمی بعد، او به بنگلور بازگشت و در آنجا به عنوان خبرنگار مجله یکشنبه به مدت نه سال خدمت کرد. گاوری در زمان مرگ پدرش در سال ۲۰۰۰ برای کانال تلویزیونی دهلی که به زبان تلوگو پخش می شد کار می کرد. تا این زمان، لانکش ۱۶ سال از عمرش را به عنوان یک روزنامه نگار گذرانده بود.
هنگامی که پدر گاوری فوت کرد، گاوری و برادرش ایندیرایت با مانی ناشر لانکش پاتریک ملاقات کردند و به او گفتند می خواهند انتشارات را ببندند. مانی آنها را متقاعد کرد که انتشارات را نبندند. پس از آن گاوری سردبیر لانکش پاتریک شد و برادرش ایندیرایت مدیریت امور تجاری انتشارات را برعهده گرفت.
گاوری یک منتقد جناح راست جنبش هندوها بود، در سال ۲۰۰۳، او مخالفت خود را با ادعای سانگ پاریوار که یک جنبش ناسیونالیست در شبهه قاره هند است، اعلام کرد و آن هنگامی بود که در سال ۲۰۱۲، هندوهای ناسیونالیست می خواستند در منگالور به معبد صوفی ها حمله کنند، وی اظهار داشت که هندوئیسم مذهب نیست، و در دیدگاه آنان زن به عنوان یک موجود دسته دوم است. او معتقد به یک ایدئولوژی اقلیت در اجتماع لیگایات به رهبری کمو سوهاردا ودیک بود و پلتفرم وی هماهنگی اجتماعی برای جوامع تحت ستم بود. او همچنین بر این باور بود که حامیان فلسفی بسوانان هندو نیستند.


کلمات دیگر: