کلمه جو
صفحه اصلی

صحیح مسلم

دانشنامه عمومی

صحیح مسلم یکی از کتاب های صحیح شش گانهٔ حدیث نوشته مسلم نیشابوری (۲۰۶ _ ۲۶۱ هجری) است. این کتاب شامل مجموعه احادیثی از پیامبر اسلام می باشد که در آن گفته ها و کرده هایش ثبت گردیده است و از معتبرترین کتب احادیث نزد اهل سنت بعد از صحیح بخاری است.
ویکی پدیای انگلیسی مدخل Sahih Muslim
العظم، رفیق، “ (أشهر مشاهیر الإسلام) “، چاپ: دارالرائد العربی، بیروت. لبنان. ۱۴۰۱ هـ - ۱۹۸۱ میلادی.
سنت محمد بعد ازقرآن، دومین منبع تشریع در بین اهل تسنن است که احادیث نبوی نقش اصلی را در آن ایفا می کنند و از این جهت کتب حدیث نزد اهل سنت و جماعت بسیار حائز اهمیت هستند.
نویسنده و گردآورنده این کتاب مسلم بن حجاج نیشابوری است؛ که وی نیز مانند باقی گردآورندگان کتب صحاح سته اهل سنت اهل ایران بوده است.
بر صحیح مسلم شروحی نوشته شده که از مهم ترین آن ها می توان به شرح امام نووی اشاره کرد.

دانشنامه آزاد فارسی

صَحیحِ مُسْلِم
(یا: الجامع الصحیح مُسلم) تألیف ابوالحسین مسلم بن حجاج قشیری نیشابوری، کتابی به عربی، در حدیث اهل سنت. یکی از صِحاح سِتّه که در ترجیح آن بر صحیح بخاری، یا به عکس اختلاف است؛ بیشتر اهل تسنن، بخاری را بر مسلم و عده ای ، به خصوص اهل مغرب، مسلم را بر بخاری ترجیح می دهند. مسلم برای ابواب کتاب خود عناوینی ذکر نکرده و این کار بعد از وی انجام گرفته است. شمار احادیث صحیح مسلم را ۷,۲۷۵ گفته اند که با حذف مکررات به ۴هزار می رسد. کتاب بارها در هند و مصر و استانبول چاپ شده و شرح هایی بر آن نوشته شده است؛ مانند المنهاج فی شرح مسلم بن الحجاج تألیف ابوزکریّا یحیی بن شرف نووی و الدیباج علی صحیح مسلم بن الحجاج، تألیف جلال الدین سیوطی.

دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] مسلم بن حجاج نیشابوری از محدثین بزرگ اهل سنت و مؤلف دومین کتاب مهم حدیثی آنان است. او در سال 206 هجری زاده شد و تحصیلات خود را در نیشابور به پایان برد. سپس به حوزه های علمی دیگر هم مسافرت کرد و از اساتید مختلف کسب حدیث نمود. او در نهایت به شاگردی بخاری پرداخت، اگرچه در کتاب خود هیچ حدیثی از بخاری نقل نکرده است. مسلم در سال 261 هجری در نیشابور فوت نمود.
صحیح مسلم نیز همانند صحیح بخاری به جمع احادیث صحیح-به نظر مؤلف- پرداخته است. کتابی «جامع» است که حدودا تمامی ابواب لازم را داراست. شروط مسلم در صحت حدیث نیز همانند بخاری است و تنها علم به ملاقات استاد و شاگرد را لازم نمی داند.
حدود 7000 حدیث دارد که احادیث غیر مکرر آن نزدیک به 3000 حدیث است.
او احادیث مشابه متنی و متفاوت سندی را در کنار هم ذکر می کند و از اینجهت بر صحیح بخاری رحجان دارد (احادیث تکراری بخاری در تمامی ابواب پراکنده است) . همانند صحیح بخاری شامل احادیث موضوع و مجعول هم می باشد که می توان به احادیث دال بر تحریف قران، تجسم خداوند، تحقیر پیامبران و پیامبر خاتم (ص) ، و. . . اشاره نمود.
آشنایی با تاریخ و منابع حدیث,محمدکاظم طباطبایی, جلد 1 ، (صفحه 78)

پیشنهاد کاربران

کیفیت خوردن خرما



کلمات دیگر: