کلمه جو
صفحه اصلی

اهل سنت

فارسی به انگلیسی

Sunnite(s)


مترادف و متضاد

sunni (اسم)
سنی، اهل سنت، پیرو مذهب سنت

sunnite (اسم)
سنی، اهل سنت، پیرو مذهب سنت

traditionalist (اسم)
اهل سنت، سنت گرای، پیرو روایات و سنن

فرهنگ فارسی

سنیان . اهل تسنن

لغت نامه دهخدا

اهل سنت. [ اَ ل ِ س ُن ْ ن َ ] ( ترکیب اضافی ، اِ مرکب ) سنیان. اهل تسنن. رجوع به تاریخ سیستان صص 191 - 193 و مزدیسنا ص 289 و ضحی الاسلام و فهرست آن و رجوع به سنی شود.

دانشنامه عمومی

نشان اسلام
از مذاهب اسلاماهل سنت
مذاهب فقهی
حنفی · مالکی · شافعی · حنبلی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] اهل سنت اصطلاحی است در علم ملل و نحل که بر گروهی از مسلمانان اطلاق می شود.
اصطلاح «اهل سنّت» از دو واژه «اهل» و «سنت» ترکیب یافته است.«اهل» در لغت به معنای گروهی است که در امری از امور با هم شریک باشند مانند: «اهل بیت» که در پیوندخانوادگی، و «اهل اسلام» که در عقیده قلبی، شریک یکدیگرند.
معنای لغوی سنت
«سنّت» در لغت به راه و روش نیکو و پسندیده گفته می شود. (سُنّة اللّه فِی الّذین خَلو مِنْ قَبْل)؛ این سنت خداوند در اقوام پیشین است «طریقه الهی درباره کسانی که پیشتر بوده اند» و گاهی این واژه درباره مطلق راه و روش به کار می رود، هر چند پسندیده نباشد چنان که در حدیثی آمده:«ومن سنّ سنّة سیئة کان علیه وزرها ووزر من عمل بها» هر کس راه و روش بدی از خود به یادگار گذارد، علاوه بر گناه عمل خویش، در گناه عاملان به آن نیز، شریک می باشد.
کاربرد سنت میان علما
«سنت» در میان علما، دو کاربرد دارد: یکی سنّت به معنای گفتار و کردار و سکوت پیامبر اسلام (صلی الله علیه وآله وسلم در هر عملی که انجام می گیرد، و مقصود از گفتار، امر و نهی الزامی و غیر الزامی اوست، و امر و نهی الزامی را، وجوب و حرمت، وغیر الزامی از هر دو را، ندب و کراهت می نامند» دیگری «سنت» در مقابل «بدعت» است. عمل و کاری که قابل استناد به شریعت باشد، «سنت» و خلاف آن «بدعت» است چنان که امام علی (علیه السلام) فرموده است: «أحْیوا السنّة وأماتُوا البدعَة» : آنان سنت را زنده کرده و بدعت را میرانده اند.
تاریخ پیدایش اصطلاح اهل سنت
...

جدول کلمات

تسنن


کلمات دیگر: