در جوامع انسانی به پیوندهای ژنتیکی (خونی) یا سببی (از راه
ازدواج بستگان دیگر)، یا بر اساس تعلق به گروهی خاص و قبول پایگاه اجتماعی خاص) خویشاوندی می گویند.
خویشاوندان درجه یک: همسر (زن (همسر)، شوهر)، والدین (مادر، پدر)، فرزند (پسر، دختر)، هم نیا (خواهر، برادر)
خویشاوندان درجه دو
خویشاوندان عمودی (تباری) که شامل: جد یا نیا که والدینِ والدین هستند. (پدربزرگ: پدرِ والدین، مادربزرگ: مادرِ پدر، مادرِ مادر)، فرجد (جد اعلی): والدین جد، والدین
پدربزرگ یا مادربزرگ، جدِّ والدین، نوه (فرزندِ فرزند)، نواده یا نتیجه (فرزند نوه، نوهٔ فرزند)، نبیره: فرزند نتیجه، نتیجهٔ فرزند، نوهٔ نوه، ندیده (نبینه): فرزند نبیره، نوه نتیجه، نتیجهٔ نوه
برادر و خواهر والدین (عمو: برادرِ پدر، دایی: برادرِ مادر، عمه: خواهر پدر، خاله: خواهر مادر)
فرزندِ برادر/خواهر (برادرزاده: پسر برادر، دختر برادر، خواهرزاده: پسر خواهر، دختر خواهر)
فرزندِ برادرِ/خواهرِ والدین (عموزاده: پسرعمو، دخترعمو، عمه زاده: پسرعمه، دخترعمه، دایی زاده: پسردایی، دختردایی، خاله زاده: پسرخاله، دخترخاله)
رابطهٔ خویشاوندی، رابطهٔ تنها زیستی یا بیولوژیکی نیست، بلکه بر اساس روابط اجتماعی و قوانین شرعی و عرفی تعریف و تعیین می شود. نمی توان گفت خویشاوندی مجموعه ای با ساختار مشخص و معین برای تمام فرهنگ هاست. روابط دیگری نیز به جز رابطه خونی برای خویشاوندی وجود دارد مانند خویشاوندی توتمی. از سوی دیگر، نمی توان خویشاوندی را به یک گروه صرف تقلیل داد. خویشاوندی مجموعهٔ پیچیده ای از روابط زیستی و اجتماعی ست.
خانواده، گروهی خویشاوند است. ازدواج یا اتحاد مدنی رسمی ساز پیوندهای خانوادگی است.خانواده هسته ای، خانواده ای است که در آن یک زوج متأهل با فرزندان خود یا کودکانی که به فرزندی پذیرفته اند زندگی می کنند. هر گاه خویشاوندانی غیر از یک زوج متأهل و فرزند آن ها در همان خانواده زندگی کرده، یا دارای روابط پیوسته و نزدیک با آن ها باشند، خانواده گسترده به وجود می آید.به
مادر پدر دگرجنسگرا یا دو مادر یا دو پدر همجنسگرا و فرزندان آن ها نیز خانواده می گویند. اگر هر یک از این افراد به صورت جدا از هم زندگی کنند، خانواده حساب نمی شود.
نظام نام گذاری خویشاوندان در فارسی، بر پایهٔ «نظام توصیفی» است، که با زبان های عربی، چینی، ترکی و بلغاری مشترک است. در این نظام نام گذاری، هم مذکر/مؤنث بودن لحاظ شده است، هم تفاوت بین خویشاوندان پدری و مادری، و هم تفاوت بین نسل ها.در بیان رابطهٔ بین خویشاوندان، معمولاً کسرهٔ اضافهٔ بین دو کلمه حذف می شود؛ که آن را «فک اضافه» می نامند. برای نمونه به جای «پسرِ عمو» یا «زنِ دایی»، از «پسرْعمو» و «زنْ دایی» استفاده می شود.
wiki: فیل سلوی موزیسین انگلیسی است که بیشتر به عنوان درامر گروه آلترنیتو راک ریدیوهد شناخته می شود.آلبوم شامل ده قطعه است که همگی از ساخته های سلوی هستند و توسط خودش و هنرمندان مختلف دیگر اجرا شده اند. خویشاوندی در ۳۰ آگوست ۲۰۱۰ منتشر شده است.
آل میوزیک لینک
بی بی سی (مثبت) لینک
دراوند این ساوند لینک
BLARE لینک
Pitchfork لینک
One Thirty BPM (68%) لینک
در ۱ جولای ۲۰۱۰ سلوی اولین ترک آلبوم به نام «By Some Miracle» را بر روی وب سایت تازه ساخته شده اش گذاشت و پیشنهاد دانلود رایگان این قطعه را به وسیلۀ میل داد.