واشینگتن
فرهنگ فارسی
لغت نامه دهخدا
واشینگتن . [ ت ُ ] (اِخ ) شهری است در مرکز یکی ازنواحی حاصلخیز در پنسیلوانیای امریکا که دارای معادن زغال و نفت و گاز طبیعی و 25000 تن سکنه و صنایع فلزکاری و شیشه سازی است .
واشینگتن . [ ت ُ] (اِخ ) پایتخت ایالات متحده ٔ امریکا و مرکز استان کلمبیا که دارای 552000 تن سکنه است . این شهر در کنار رود یوتوماک واقع شده است . ادارات و مراکز دولتی در قسمت چپ رود قرار دارد. این قسمت از شهر بر طبق نقشه ٔ قبلی ساخته شده است و بنای کنگره ٔ امریکا در مرکز آن واقع است . علاوه بر ساختمان کنگره در این شهر کاخ سفید (مقر رئیس جمهور)، موزه ملی ، مؤسسه ٔ اسمیتسونیان و تأسیسات باستان شناسی و زمین شناسی وابسته به آن نیز وجود دارد. واشینگتن شهری است صنعتی و بازرگانی که رود پوتوماک رشته خط آهن آن را به نقاط دیگر می پیوندد. از 1787 تصمیم گرفته شد ناحیه ٔ فدرالی در ایالات متحده بوجود آید که جزء هیچ یک از ایالات نباشد. سرگرد لانفان فرانسوی در1790 نخستین نقشه ٔ شهر را ترسیم کرد و بنای شهر آغاز شد و در سال 1800 به عنوان مقر پایتخت انتخاب گردید و در 1814 بسبب جنگ با انگلستان تخلیه شد و سپاهیان انگلیسی ژنرال راس واشینگتن را محاصره کردند. این شهر در مدت جنگهای نژادی مرکز عملیات نظامی شمالیها گردید. (از لاروس بزرگ ).
واشینگتن . [ ت ُ ] (اِخ ) یکی از ایالات ساحلی شمال غربی اتازونی است که از شمال محدود است به کلمبیای کانادا و دارای 179031 کیلومتر مربع مساحت و 1478000 تن سکنه است . واشینگتن ایالتی است کم جمعیت ولی دارای منابع معدنی قابل توجهی است و در آنجا زغال سنگ ، آهن ربا، مس ، و غیره وجود دارد در این ایالت محصولات جنگلی بسیارو میوه های گوناگون به دست می آید. در نواحی ساحلی اقیانوس آرام شکار ماهی نیز یکی از منابع ثروت آن به شمار میرود و صنعت کنسروسازی در آنجا فراوان است و بواسطه ٔ داشتن مراتع سرسبز دامداری نیز در این ناحیه رونق بسیار دارد. همچنین صنایع دستی ، کشاورزی و فلزکاری در این سرزمین رایج است و به کشورهای دیگر صادر میشود. واشینگتن بخشی از اوژن قدیم است که به سال 1846 بین کانادا و ایالت متحده تقسیم گردید و در 1889 بصورت یکی از ایالات اتازونی درآمد. (از لاروس بزرگ ).
دانشنامه عمومی
واشینگتن، دی. سی. پایتخت ایالات متحده
واشینگتون، نیوجرسی شهری در ایالت نیوجرسی کشور ایالات متحده آمریکا
واشینگتن، کانزاس شهری در ایالت کانزاس کشور ایالات متحده آمریکا
واشینگتون، ماساچوست شهرکی در ایالت ماساچوست کشور ایالات متحده آمریکا
واشینگتن، یوتا شهری در ایالت یوتا کشور ایالات متحده آمریکا
واشینگتون، پنسیلوانیا شهری در ایالت پنسیلوانیا کشور ایالات متحده آمریکا
پورت واشینگتون، ویسکانسین شهری در ایالت ویسکانسین کشور ایالات متحده آمریکا
فورت واشینگتن، مریلند شهری در ایالت مریلند کشور ایالات متحده آمریکا
واشینگتن گرووو، مریلند شهری در ایالت مریلند کشور ایالات متحده آمریکا
واشینگتون کورت هاوس، اوهایو شهری در ایالت اوهایو کشور ایالات متحده آمریکا
واشینگتن تراس، یوتا
مونت واشینگتون، ماساچوست
شهرستان واشینگتن، ایلینوی در ایالت ایلینوی
شهرستان واشینگتون، می سی سی پی در ایالت می سی سی پی
واشینگتن (تاین و ویر): شهری در شمال شرقی انگلستان که نامش را به نخستین رئیس جمهوری و پایتخت آمریکا داده است
جورج واشنگتن رئیس جمهور آمریکا
دنزل واشنگتن کارگردان و بازیگر آمریکایی
واشنگتن اروینگ نویسنده و سیاست مدار آمریکایی
جورج واشنگتن گوتالس افسر ارتش ایالات متحده
دانشگاه جورج واشینگتن
دانشگاه واشینگتن
دانشگاه ایالتی واشینگتن
دانشگاه واشینگتن در سن لوئیس
واشینگتن تایمز
واشینگتن پست
واشینگتن ردسکینز
واشینگتن ویزاردز
پل جورج واشنگتن نام یکی از پل های معلق و بزرگ ایالات متحدهٔ آمریکا
یادبود واشنگتن از بناهای مشهور شهر واشنگتن دی سی در آمریکا
واشینگتن از نظر پهناوری رتبه ۱۸ و از نظر جمعیت ۱۳ را دارد. حدود ۶۰ درصد از جمعیت واشینگتن در منطقه متروپلیس سیاتل زندگی می کنند. پس از کالیفرنیا واشینگتن دومین ایالت از نظر جمعیت در ساحل غرب و غرب ایالات متحده می باشد. مرکز حمل و نقل، کسب و کار، و صنعت در منطقه پیوجت سائند در دریای سایلیش است، دریایی با ورودی از اقیانوس آرام متشکل از جزایر متعدد و خلیج از یخچال های طبیعی پوشیده شده است؛ و باقی ایالت از جنگل های انبوه و رشته کوهها در غرب تشکیل شده است.
تاریخ ایالت واشینگتن شامل هزاران سال از تاریخ بومیان آمریکا قبل از ورود اروپاییان و پس از آن ورود مربوط می شود؛ و شواهد باستانی نشان می دهد که شمال غربی اقیانوس آرام نخستین مکان هایی بوده که در آمریکا در آن زیست می شده؛ و انسان شناسان تخمین می زنند که ۱۲۵ قبیله با ۵۰ گویش متفاوت در این سرزمین وجود داشته است؛ و تا قبل از ورود اروپاییان در آنجا می زیستند؛ و نیز در ۱۸ مه ۱۹۸۰ در کوه سنت هلن آتش فشانی در ایالت واشینگتن رخ داد.
فاصله واشینگتن از شهرهای نیوکاسل، دورهام و ساندرلند تقریباً یکسان است و به علت همین موقعیت جغرافیایی در طول تاریخ با هر سه شهر ارتباط فرهنگی و تجاری داشته است.
ویلیام دو وسینگتن (به انگلیسی: William de Wessyngton) جد بزرگ جرج واشینگتن در شهر واشینگتن در شمال شرقی انگلستان ساکن بود. خانه باستانی این خانواده موسوم به «اولد هال» در شهر واشینگتن هنوز پابر جا است و پس از مرمت تبدیل به موزه شده است.خانواده وی بعدها به منطقه اسکس در جنوب شرقی انگلستان مهاجرت کردند. هنگامی که جان واشینگتن - جد جرج واشینگتن - از اسکس به مستعمره ویرجینیا (ایالت ویرجینیای امروزی) مهاجرت می کرد، نگارش نام خانوادگی اش به Washington تغییر پیدا کرده بود. بدین ترتیب نام این شهر کوچک در شمال شرقی انگلستان از طریق نواده اش بر پایتخت کشور ایالات متحده گذاشته شد.
دانشنامه آزاد فارسی
پارک ملی کوه رینیر، واشینگتن
پارک ملی کوه رینیر، واشینگتن
ایالتی در شمال غربی امریکا، با ۵,۸۹۴,۰۰۰ نفر جمعیت (۲۰۰۶) و ۱۷۶,۴۸۰ کیلومتر مربع مساحت. در ۱۸۸۹ چهل ودومین ایالت امریکا شد. شهرهای مهم آن عبارت اند از اولیمپیا، مرکز ایالت؛ سیاتل؛ اسپوکن؛ تاکوما؛ و اِوِرِت. رود کلمبیا و ریزابه هایش در این ایالت جریان دارند. رشته کوه کَسکِید نیز از شمال به جنوب آن امتداد دارد. قلۀ سنت هلنز در ۱۹۸۰ فوران کرد و ۵۷ کشته و میلیون ها دلار خسارت برجا گذاشت. در ۱۹۳۸ این آتشفشان و مناطق اطراف آن به منزلۀ بنای ملی معرفی شدند. فعالیت های اقتصادی آن عبارت اند از کشاورزی، شیلات، جنگل کاری و استخراج معدن، گردشگری، و ساخت تجهیزات حمل ونقل. پیش از ورود اروپائیان اقوام سرخ پوست امریکایی، همچون یاکیما، نه پرسه، و چینوک، در این منطقه سکونت داشتند. در ۱۷۹۲، جورج ونکوور و رابرت گری رود کلمبیا را کشف کردند و در ۱۸۴۰ شرکت خلیج هودسن در این منطقه نفوذ کرد. به تدریج مبلغین مذهبی و تاجران خز وارد واشینگتن شدند. کشف طلا در رسیدن راه آهن مهاجرت بیشتر اروپائیان به این سرزمین را به همراه داشت. از ۱۸۵۵ تا ۱۸۵۹ جنگ هایی بین بومیان منطقه و مهاجران درگرفت و سرانجام بومیان شکست خوردند. رکود عظیم اقتصادی در دهۀ ۱۹۳۰ بر صنعت و اقتصاد این ایالت تأثیر گذاشت، اما جنگ جهانی دوم و احداث کارخانه های برقابی صنعت و اقتصاد آن را مجدداً شکوفا کرد. پس از جنگ جهانی دوم واشینگتن، مانند سایر ایالت های امریکا، شاهد رشد چشم گیر جمعیت بوده است. دانشگاه واشینگتن، در سیاتل؛ کتابخانۀ ملی واشینگتن، در اولیمپیا؛ موزۀ هنری سیاتل؛ و پارک ملی کوه رینیر، از مهم ترین مکان های ایالت مزبور به شمار می روند.