کلمه جو
صفحه اصلی

وفس

فرهنگ فارسی

ده دهستان سردرود بخش رزن شهرستان همدان در ۱٠ کیلومتری شمال قصبه رزن . دامنه سردسیر ۹٠٠ تن سکنه دارد . محصولش غلات حبوبات صیفی است . صنایع دستی زنان قالیبافی میباشد . ( ۱۵ فرسنگی همدان و یازده فرسنگی ساوه و ۱۲ فرسنگی اراک ) .

لغت نامه دهخدا

وفس . [ وَ ] (اِخ ) یکی از بخشهای چهارگانه ٔ شهرستان اراک مرکب از سه دهستان وفس ، شراء، بزچلو، با 158 آبادی و 77هزار تن سکنه . مرکزبخش ، کمیجان است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 2).


وفس . [ وَ ] (اِخ ) نام یکی از دهستانهای سه گانه ٔ بخش وفس اراک با چهار قریه و 6670 تن سکنه . زبان اهالی وفس تاتی است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 2).


وفس. [ وَ ] ( اِخ ) قصبه مرکز دهستان وفس بخش وفس شهرستان اراک. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 2 ).

وفس. [ وَ ] ( اِخ ) یکی از بخشهای چهارگانه شهرستان اراک مرکب از سه دهستان وفس ، شراء، بزچلو، با 158 آبادی و 77هزار تن سکنه. مرکزبخش ، کمیجان است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 2 ).

وفس. [ وَ ] ( اِخ ) نام یکی از دهستانهای سه گانه بخش وفس اراک با چهار قریه و 6670 تن سکنه. زبان اهالی وفس تاتی است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 2 ).


دانشنامه عمومی

مختصات: ۳۴°۵۰′۵۵″ شمالی ۴۹°۲۲′۵۸″ شرقی / ۳۴٫۸۴۸۶۱°شمالی ۴۹٫۳۸۲۷۸°شرقی / 34.84861; 49.38278
سید مبین وفسی؛ عالم قرن سیزدهم قمری و مرجع عالی قدر تشیع شیخ عبدالنبی وفسی عراقی و حافظ قرآن مانند کربلایی کاظم ساروقی
وفس (به تاتی: ووس) نام منطقه و نیز روستائی در استان مرکزی در شهرستان کمیجان در ایران است.قدمت وفس ۳۰۰۰ سال بوده و قبلا جز منطقه فراهان به شمار می رفته استمنطقه وفس تا سال ۱۳۸۲ به بخش وسیعی از شمال استانِ مرکزی اطلاق می شد که دربرگیرنده ۷۱ روستا با جمعیتی در حدود ۷۷۰۰۰ نفر بود، اما در آخرین تقسیمات «منطقه وفس» فقط به یک روستا که همان «روستای وفس» می باشد محدود گردید و آن منطقه با نام شهرستان کمیجان در تقسیمات جغرافیایی و کشوری مشخص گردید («کمیجان» تا قبل از آن به عنوان یک مرکز بخش شناخته می شد).
جمعیت فعلی این روستا، طبق آخرین سرشماری در حدود ۲۰۰۰ نفر می باشد.
مردم وفس به یکی از قدیمی ترین زبان های ایرانی یعنی تاتی سخن می گویند. وفسی ها تاتی را با گویش وفسی صحبت می کنند. این زبان در منتهی الیه حدود مرزی استان مرکزی با استان همدان، در شمال شهرستان اراک استفاده می شود؛ یعنی در روستای وفس و برخی روستاهای همجوار مانند چهرقان، گورچان، فرک و غیره. این مناطق تقریباً در یک خط فرضی واقعند که ساکنین شان به تاتی سخن می گویند؛ البته در گویش این روستاها به طور جزئی تفاوت هایی مشاهده می شود ولی اصل و مبنای آنها تاتی است.

پیشنهاد کاربران

نام روستایی در استان مرکزی


کلمات دیگر: