کلمه جو
صفحه اصلی

چوار

فرهنگ فارسی

یکی از بخش های ده گانه شهرستان ایلام

لغت نامه دهخدا

چوار. [ چ َ ] (اِخ ) یکی از بخش های ده گانه شهرستان ایلام حدود آن بشرح زیر است : از طرف شمال به ارتفاعات کوه شرازول و بخش ایوان از طرف خاور به ارتفاعات کوه بانگول و دهستان خزل بخش شیروان چرادول از جنوب به بخش صالح آباد و سیاه کوه از باختر به مرز عراق . منطقه ای است کوهستانی . هوای قریه هایی که در دامنه ٔ ارتفاعات قرار دارند، سردسیر و قریه های دشت و تپه ماهور گرمسیر است . کوه شرازول و کوه بانگول و کوه سیاه در شمال و خاور بخش واقع شده است . رودخانه های این بخش عبارتند از: رودخانه ٔ گلال که از کوه شرازول سرچشمه گرفته پس از آبیاری کردن قریه های پلکانه ، چشمه سرخ ، پلک در قریه ٔ بوالحسن با رودخانه ٔ مورت یکی شده از مرز ایران خارج میشود. 2- رودخانه ٔ قیران که از دامنه های کوه مانشت سرچشمه گرفته از هزارگزی جنوب خاور مرکز بخش عبور نموده داخل رودخانه ٔ مورت میشود. این بخش از 43 آبادی بزرگ و کوچک تشکیل شده . جمعیت آن در حدود 4700 تن است . محصولات عمده اش گندم ، جو، حبوبات ، برنج و لبنیات است . مردمش بزراعت و گله داری اشتغال دارند. در آنجا صنایع دستی زنان از قبیل قالیچه ، گلیم ، چادرسیاه بافی رواج دارد. راه شوسه ٔ شاه آباد به ایلام از خاور بخش میگذرد. بقیه راههای بخش مالرو است . ساکنین بخش از دو طایفه ٔ بولی و ازکوازی هستند. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5).


چوار. [ چ ُ ] ( اِخ ) مرکز بخش چوار شهرستان ایلام است که در 18 هزارگزی شمال باختر ایلام کنار راه شوسه ایلام به شاه آباد واقع شده. کوهستانی و سردسیر است. 400 تن سکنه دارد. از چشمه و رودخانه مورت آبیاری میشود. محصولاتش گندم ، جو، حبوبات ، برنج و لبنیات است. مردمش به زراعت و گله داری اشتغال دارند. بخشداری ، پاسگاه ژاندارمری ، گمرک و یک دبستان چهارکلاسه دارد. صنایع دستی زنان قالیچه و گلیم بافی در آن جا رواج دارد. در 200 گزی شمال آبادی تپه ای قدیمی وجود دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5 ).

چوار. [ چ َ ] ( اِخ ) یکی از بخش های ده گانه شهرستان ایلام حدود آن بشرح زیر است : از طرف شمال به ارتفاعات کوه شرازول و بخش ایوان از طرف خاور به ارتفاعات کوه بانگول و دهستان خزل بخش شیروان چرادول از جنوب به بخش صالح آباد و سیاه کوه از باختر به مرز عراق. منطقه ای است کوهستانی. هوای قریه هایی که در دامنه ارتفاعات قرار دارند، سردسیر و قریه های دشت و تپه ماهور گرمسیر است. کوه شرازول و کوه بانگول و کوه سیاه در شمال و خاور بخش واقع شده است. رودخانه های این بخش عبارتند از: رودخانه گلال که از کوه شرازول سرچشمه گرفته پس از آبیاری کردن قریه های پلکانه ، چشمه سرخ ، پلک در قریه بوالحسن با رودخانه مورت یکی شده از مرز ایران خارج میشود. 2- رودخانه قیران که از دامنه های کوه مانشت سرچشمه گرفته از هزارگزی جنوب خاور مرکز بخش عبور نموده داخل رودخانه مورت میشود. این بخش از 43 آبادی بزرگ و کوچک تشکیل شده. جمعیت آن در حدود 4700 تن است. محصولات عمده اش گندم ، جو، حبوبات ، برنج و لبنیات است. مردمش بزراعت و گله داری اشتغال دارند. در آنجا صنایع دستی زنان از قبیل قالیچه ، گلیم ، چادرسیاه بافی رواج دارد. راه شوسه شاه آباد به ایلام از خاور بخش میگذرد. بقیه راههای بخش مالرو است. ساکنین بخش از دو طایفه بولی و ازکوازی هستند. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5 ).

چوار. [ چ ُ ] (اِخ ) مرکز بخش چوار شهرستان ایلام است که در 18 هزارگزی شمال باختر ایلام کنار راه شوسه ٔ ایلام به شاه آباد واقع شده . کوهستانی و سردسیر است . 400 تن سکنه دارد. از چشمه و رودخانه ٔ مورت آبیاری میشود. محصولاتش گندم ، جو، حبوبات ، برنج و لبنیات است . مردمش به زراعت و گله داری اشتغال دارند. بخشداری ، پاسگاه ژاندارمری ، گمرک و یک دبستان چهارکلاسه دارد. صنایع دستی زنان قالیچه و گلیم بافی در آن جا رواج دارد. در 200 گزی شمال آبادی تپه ای قدیمی وجود دارد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5).


دانشنامه عمومی

چوار شهری در استان ایلام ایراناست.چوار مرکز بخش چوار شهرستان ایلام است و نیز دارای طبیعتی بسیار زیبا است.
اطلس گیتاشناسی استان های ایران، تهران: مؤسسهٔ جغرافیایی و کارتوگرافی گیتاشناسی، ۱۳۸۳ خ.

دانشنامه آزاد فارسی

چَوار
واقع در استان ایلام، شهرستان ایلام، و مرکز اداری بخش چَوار. در منطقه ای کوهستانی و نیمه جنگلی به فاصلۀ ۱,۳۱۵کیلومتری شمال غربی شهر ایلام، سر راه ایلام به ایوان، قرار دارد. ارتفاع آن حدود هزار متر است. اقلیم این شهر معتدل و نیمه مرطوب و جمعیت آن۵,۶۶۹ نفر است (۱۳۸۵).

پیشنهاد کاربران

چوار یک شهر لر نشین در استان ایلام ( لرستان پشت کوه ) است مردم این شهر به زبان لری فیلی تکلم می کنند


ایلات و طوایف لر در استان ایلام: شوهان ، کایدخورده ، دیناروند ، کاووسی ، ایسوند ، بیرانوند ، سلورزی ، هندمینی ، حسنوند ، قیاسوند ، چگنی ، رشنو ، رشنوادی ، دلفان ، سگوند ، زینی وند ، کولیوند ، پاپی ، میر ، جودکی ، بازگیر و . . .

ایلات لری که متاسفانه توسط پانکرد ها در استان ایلام کرد پندار شدن: کلهر ، ملکشاهی ، خزل و ارکوازی


کلمات دیگر: