کلمه جو
صفحه اصلی

باروق

فرهنگ فارسی

( اسم ) سفیداب
دهی از مراغه

لغت نامه دهخدا

باروق. ( معرب ، اِ ) بلغت رومی سفیداب قلعی را گویند. ( برهان ) ( آنندراج ) ( دِمزن ). مأخوذ از یونانی سفیداب قلعی. ( ناظم الاطباء ). غمنَه. ( کازیمیرسکی ) اسفیداج الرصاص. نام دوائی است که نامهای دیگرش اسفیداج و سفیداب است. لفظ مذکور از زبان عبرانی است که در ترجمه طب معرب شده. ( فرهنگ نظام ). بعبرانی اسفیداج است. ( فهرست مخزن الادویه ). نامی است که در شهر تونس و دیگر نقاط افریقا به سفیداب قلعی دهند. رجوع به ابن بیطار ترجمه لکلرک ج 1 ص 201 و اسفیداج شود.

باروق. ( اِخ ) دهی است از دهستان گاودول بخش مرکزی شهرستان مراغه که در 52 هزارگزی جنوب خاوری مراغه و 7 هزارگزی شمال خاوری راه ارابه رو میاندوآب به شاهین دژ در جلگه واقع است. هوایش معتدل با 2181 تن سکنه میباشد آبش از قوری چای ( رود قوری ) و چاه است. محصولش غلات ، چغندر، حبوبات ، کشمش ، بادام ، زردآلو. شغل مردمش زراعت و صنایع دستی اهالی جاجیم بافی و راهش ارابه رو است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 4 ).

باروق. ( اِخ ) دهی است از دهستان آلان برآغوش بخش آلان برآغوش شهرستان سراب که در 12 هزارگزی شمال باختری مهربان و 23 هزاروپانصدگزی شوسه تبریز بسراب در جلگه واقع شده است. هوایش معتدل و دارای 658 تن سکنه میباشد. آبش از چشمه و محصولش غلات و شغل مردمش زراعت وگله داری و کارگری و صنایع دستی اهالی قالی بافی و راهش مالرو میباشد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 4 ).

باروق. ( اِخ ) دهی است از دهستان چهار اویماق بخش قره آغاج شهرستان ارومیه که در 37 هزارگزی شمال خاوری قره آغاج و 24 هزارگزی جنوب شوسه مراغه بمیانه در کوهستان واقع است. هوایش معتدل و دارای 45تن سکنه میباشد. آبش از چشمه و محصولش غلات و برنج وشغل مردمش زراعت و صنایع دستی اهالی جاجیم بافی و راهش مالرو میباشد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 4 ).

باروق. ( اِخ ) دهی است از دهستان دیجویجین بخش مرکزی شهرستان اردبیل که در 10 هزارگزی باختری اردبیل و 6 هزارگزی شوسه مشکین به اردبیل در منطقه کوهستانی واقع است. هوایش معتدل و دارای 2458 تن سکنه میباشد. آبش از رودخانه بارقی و چشمه و محصولش غلات ، حبوبات ، صیفی و شغل مردمش زراعت ، گله داری و راهش مالرو میباشد. تیره ای از ایل شاهسون درین دره زندگی میکنند. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 4 ).

باروق . (اِخ ) دهی است از دهستان آلان برآغوش بخش آلان برآغوش شهرستان سراب که در 12 هزارگزی شمال باختری مهربان و 23 هزاروپانصدگزی شوسه ٔ تبریز بسراب در جلگه واقع شده است . هوایش معتدل و دارای 658 تن سکنه میباشد. آبش از چشمه و محصولش غلات و شغل مردمش زراعت وگله داری و کارگری و صنایع دستی اهالی قالی بافی و راهش مالرو میباشد. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 4).


باروق . (اِخ ) دهی است از دهستان گاودول بخش مرکزی شهرستان مراغه که در 52 هزارگزی جنوب خاوری مراغه و 7 هزارگزی شمال خاوری راه ارابه رو میاندوآب به شاهین دژ در جلگه واقع است . هوایش معتدل با 2181 تن سکنه میباشد آبش از قوری چای (رود قوری ) و چاه است . محصولش غلات ، چغندر، حبوبات ، کشمش ، بادام ، زردآلو. شغل مردمش زراعت و صنایع دستی اهالی جاجیم بافی و راهش ارابه رو است . (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 4).


باروق . (معرب ، اِ) بلغت رومی سفیداب قلعی را گویند. (برهان ) (آنندراج ) (دِمزن ). مأخوذ از یونانی سفیداب قلعی . (ناظم الاطباء). غمنَه . (کازیمیرسکی ) اسفیداج الرصاص . نام دوائی است که نامهای دیگرش اسفیداج و سفیداب است . لفظ مذکور از زبان عبرانی است که در ترجمه ٔ طب معرب شده . (فرهنگ نظام ). بعبرانی اسفیداج است . (فهرست مخزن الادویه ). نامی است که در شهر تونس و دیگر نقاط افریقا به سفیداب قلعی دهند. رجوع به ابن بیطار ترجمه ٔ لکلرک ج 1 ص 201 و اسفیداج شود.


باروق . (اِخ ) دهی است از دهستان چهار اویماق بخش قره آغاج شهرستان ارومیه که در 37 هزارگزی شمال خاوری قره آغاج و 24 هزارگزی جنوب شوسه ٔ مراغه بمیانه در کوهستان واقع است . هوایش معتدل و دارای 45تن سکنه میباشد. آبش از چشمه و محصولش غلات و برنج وشغل مردمش زراعت و صنایع دستی اهالی جاجیم بافی و راهش مالرو میباشد. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 4).


باروق . (اِخ ) دهی است از دهستان دیجویجین بخش مرکزی شهرستان اردبیل که در 10 هزارگزی باختری اردبیل و 6 هزارگزی شوسه ٔ مشکین به اردبیل در منطقه ٔ کوهستانی واقع است . هوایش معتدل و دارای 2458 تن سکنه میباشد. آبش از رودخانه ٔ بارقی و چشمه و محصولش غلات ، حبوبات ، صیفی و شغل مردمش زراعت ، گله داری و راهش مالرو میباشد. تیره ای از ایل شاهسون درین دره زندگی میکنند. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 4).


فرهنگ عمید

= سفیداب

سفیداب#NAME?


دانشنامه عمومی

باروق یکی از شهرهای استان آذربایجان غربی ایران است. این شهر در بخش باروق شهرستان میاندوآب قرار دارد. روستای باروق در تاریخ ۲۸ تیر ۱۳۸۳ تبدیل به شهر شد. زبان ساکنان این شهر ترکی آذربایجانی است.
باروق در سال های گذشته جزو استان آذر بایجان شرقی بود در آخرین تقسیمات کشوری که در منطقه صورت گرفت به آذربایجان غربی منتقل شد.


کلمات دیگر: