کلمه جو
صفحه اصلی

درمانگاه


مترادف درمانگاه : بیمارستان، دارالشفاء، مریض خانه

فارسی به انگلیسی

clinic, dispensary, infirmary

clinic


فارسی به عربی

عیادة , مستشفی

مترادف و متضاد

clinic (اسم)
درمانگاه، مطب، بیمارستان

infirmary (اسم)
درمانگاه، درمانگاه یا بیمارستان کوچک

بیمارستان، دارالشفاء، مریض‌خانه


فرهنگ فارسی

بیمارستان کوچک که بیش ازدوسه تختخواب ندارد
( اسم ) محل تداوی در بخشهای مختلف بیمارستان که در آنها بیماران سر پایی را معاینه میکنند و نسخه میدهند مطب در بیمارستان .
محل درمان جایی که بیمار را معالجه کنند مطلب

ساختمان یا بخشی در بیمارستان یا مرکز بهداشتی ـ درمانی که به درمان بیماران یا مراقبت پزشکی از بیماران سرپایی اختصاص داشته باشد * مصوب فرهنگستان اول


فرهنگ معین

(دَ ) (اِمر. ) محل مداوا در بخش های مختلف بیمارستان که بیماران را سرپایی معاینه کنند و نسخه دهند،مطب در بیمارستان ، بیمارستان کوچک که بیش از دو یا سه تخت ندارد.

لغت نامه دهخدا

درمانگاه. [ دَ ] ( اِ مرکب ) محل درمان. جایی که بیمار را معالجه کنند. || مطب. ( یادداشت مرحوم دهخدا ). کلینیک ؛به معنی مطب در بیمارستان ، و آن قسمتی از بیمارستان است که دارای تختخواب است و یک سرپزشک آنرا اداره می کند. ( از لغات فرهنگستان ). مؤسسه ای برای تشخیص بیماری و درمان بیماران سرپائی. امروزه درمانگاهها بوسیله بیمارستانهای عمومی یا خصوصی و سازمانهای صنعتی یا کارگری یا گروهی از پزشکان اداره میشوند. مبداء پیدایش درمانگاهها داروخانه هایی بوده است که به فقرا داروی رایگان میداده اند. در ایران از زمان های بسیار قدیم درمانگاههای رایگان وجود داشته مانند «دارالشفای مشهد». امروزه درمانگاههای بیمارستانها و مؤسسات خیریه غالباً مجانی است. ( از دائرةالمعارف فارسی ).

فرهنگ عمید

بیمارستان کوچکی که بیش از دو سه تختخواب ندارد و بیماران سرپایی را معاینه می کند و به آن ها نسخه می دهد.

دانشنامه عمومی

درمانگاه یا کلینیک (به انگلیسی: clinic) ساختمان یا بخشی در بیمارستان یا مرکز بهداشتی - درمانی که به درمان بیماران یا مراقبت پزشکی از بیماران سرپایی اختصاص دارد. معمولاً درمانگاه موسسه ای مستقل است که به درمان بیماران می پردازد ولی برخلاف بیمارستان بیماران را بستری نمی کند.
بیمارستان
تکنسین داروخانه
مجتمع درمانی
در ایران درمانگاه معمولاً می تواند دارای بخشهای پزشک عمومی و متخصص، دندانپزشکی، داروخانه، مامایی، رادیولوژی، آزمایشگاه و … باشد. مجوز تأسیس و پروانه بهره برداری درمانگاه را وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از طریق دانشگاه های علوم پزشکی مربوطه صادر می نماید. درمانگاه می تواند خصوصی، دولتی یا خیریه باشد. هر درمانگاهی بجز مؤسس باید برای هر شیفت فعال خود دارای مسئول فنی پزشک باشد. درمانگاه می تواند عمومی یا تخصصی (مانند درمانگاه پوست و مو یا درمانگاه دندانپزشکی) باشد.
برخلاف ساختمان پزشکان، درمانگاه مؤسسه واحدی است لذا می تواند با سازمانهای بیمه گر و ادارات قرارداد (جهت پذیرش بیماران) ببندد، سرنسخه و سربرگ داشته باشد و پذیرش و صندوق واحدی برای بخشهای مختلف داشته باشد.
درمانگاه (مجموعه تلویزیونی). درمانگاه نام یک مجموعه تلویزیونی به نویسندگی و کارگردانی علی حسن زاده است که برای پخش در شبکه استانی آذربایجان شرقی (شبکه سهند) تولید شده است. این مجموعه به تهیه کنندگی مهدی گوهریان در ۵۲ قسمت ۳۵ دقیقه ای و به سفارش شبکه استانی سهند تولید و شده است. آتش تقی پور، رحمان مفاتحی و بابک نهرین از جمله بازیگران شناخته شده ای هستند که در این سریال به ایفای نقش می پردازند.
قسمت اول: شنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۰
در ساخت این سریال حسن وکیلی (مدیر نورپردازی و تصویربرداری)، هادی سلیمان زاده (مدیر صدابرداری)، صمد زرگر (مدیرتولید)، سیدجمال حسینی (مشاور پزشکی)، سیدحسین معینی فرد (ناظر محتوایی)، سالار حیدرنژاد (ناظر کیفی) و مرتضی مقدس (تدوینگر) همکاری می کنند.
پخش: هرشب ساعت ۲۰:۴۵ - تکرار روز بعد ساعت ۱۱:۰۰

دانشنامه آزاد فارسی

درمانگاه (Clinic)
مرکزی که در آن، تعدادی پزشک با تخصص های متفاوت مشغول کارند و انواع خدمات تشخیصی، درمانی، و مشاوره ای را به بیماران عرضه می کنند. درمانگاه ها برحسب نحوۀ تأمین منابع مالی در سه گروه دولتی، خصوصی، و خیریّه قرار می گیرند.

فرهنگستان زبان و ادب

{clinic} [پزشکی] ساختمان یا بخشی در بیمارستان یا مرکز بهداشتی درمانی که به درمان بیماران یا مراقبت پزشکی از بیماران سرپایی اختصاص داشته باشد * مصوب فرهنگستان اول

جدول کلمات

کلینیک

پیشنهاد کاربران

مطب، بیمارستان، دارالشفاء، مریض خانه، کلینیک


کلمات دیگر: