کلمه جو
صفحه اصلی

خرم دره

فرهنگ فارسی

نام قریه ایست از محال ابهر رود زنجان . قریه ایست در راه تبریز که کاروان در آن نزول کند .

لغت نامه دهخدا

خرم دره. [ خ ُرْ رَ دَ رِ ] ( اِخ ) نام قریه ای است از مَحال ابهررود زنجان. ( ناظم الاطباء ). قریه ای است در راه تبریز که کاروان در آن نزول کند. ( انجمن آرای ناصری ). در فرهنگ جغرافیایی ایران آمده : قصبه ای است جزو دهستان ابهررود بخش ابهر شهرستان زنجان ، واقع در 6هزارگزی شمال باختری ابهر سر راه شوسه زنجان به قزوین. جلگه و سردسیر است. آب آن از قنات و رودخانه ابهررود. محصولات آنجا غلات ، کشمش ، انگور، میوه ، گردو، یونجه و قلمستان. شغل اهالی زراعت ، گلیم و جاجیم بافی. ایستگاه راه آهن در 5هزارگزی شمال این قصبه است. دارای پست خانه ، تلفن و تلگراف و شعبه خرید غله و پاسگاه ژاندارمری و پمپ بنزین و از سال 1324 هَ. ش. کارخانه کبریت سازی اقتصاد در خرم دره دایر شده است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 2 ).

دانشنامه عمومی

خرم دره (فریدون شهر). خرم دره (فریدون شهر)، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان فریدون شهر در استان اصفهان ایران است.
این روستا در دهستان پشتکوه موگوئی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۴۶ نفر (۸خانوار) بوده است.

خُرَّمدَره از شهرهای استان زنجان ایران است.
از آثار باستانی خرمدره می توان به تپهٔ دستران (داسداران) و تپه محمودآباد و تپه شید قاله لر هم که تاریخ خرمدره را در خود مدفون داشت اشاره کرد که با حفاریهای غیرمجاز از بین رفته است.
شهرستان خرم دره در ۴۹ درجه و ۲۵ دقیقه تا ۴۸ درجه و ۵۵ دقیقهٔ طول شرقی نصف النهار مبدأ و ۳۶ درجه و ۲۵ دقیقه تا ۳۶ درجه و ۱۰دقیقهٔ شمالی خط استوا قرار گرفته است.
■پلاک اتومبیل برای خودروهای شخصی شهرستان خرمدره ایران ۹۷ د میباشد

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] خُرَّمْدره، شهرستان و شهری در استان زنجان می باشد.
واقع در مشرق استان زنجان. این شهرستان از شمال به شهرستان قزوین، از مشرق، جنوب و مغرب به شهرستان ابهر محدود و مشتمل است بر یک بخش به نام مرکزی. دو دهستان به نامهای الوند و خرّمدره و یک شهر به نام خرّمدره (رجوع کنید به ادامه مقاله) که مرکز شهرستان به شمار می رود آبادیهای آن عمدتآ در دشت قرار دارد.
کوه های خرمدره
مهم ترین کوههای آن عبارت اند از: اَلوَند̊داغ (مرتفع ترین قله ح۲۴۵۰ متر)، در حاشیه جنوبی کوهستان البرز غربی و در حدود بیست کیلومتری شمال شهر ابهر؛ اوچ قاشق در جنوب و ایده داغ در شمال شرقی و مشرق آبادی اَرْدَجین (واقع در حدود ۲۶ کیلومتری شمال شرقی شهر ابهر)؛ کوه ازمنکه واقع در جنوب غربی و مغرب و کوه گیِقیه در جنوب آبادی اِسْپاس، حدود نُه کیلومتری مغرب شهر ابهر. ابهررود و برخی از ریزابه های آن در شهرستان خرّمدره جریان دارند.
شغل اهالی خرمدره
اهالی آن به زراعت، دامداری، باغداری، پرورش زنبور عسل (در بیش تر آبادیها)، کار در معادن و تولید صنایع دستی مانند فرش، از نوع خرسک و نقش سماوری، اشتغال دارند. محصولات عمده آن گندم، جو، یونجه، بنشن و تره بار است و از فراورده های باغی انگور، گردو، بادام، زردآلو، آلبالو، سیب و به دارد. مجتمع کشت و صنعت (شامل گاوداری صنعتی، مرغداری، باغهای بزرگ میوه...) نیز در دهستان خرّمدره فعال است. اهالی آن شیعه دوازده امامی اند و به ترکی گفتگو می کنند. جمعیت شهرستان خرّمدره ۶۰۰۲۷تن است که از این تعداد ۴۸۰۵۵تن (ح ۸۰%) شهرنشین اند.
تقسیمات کشوری
...


کلمات دیگر: