کلمه جو
صفحه اصلی

جردن باروز

دانشنامه عمومی

جردن باروز (به انگلیسی: Jordan Burroughs) ‏ (۸ ژوئن ۱۹۸۸ در نیوجرسی) کشتی گیر آزادکار آمریکایی است که قهرمانی المپیک ۲۰۱۲ لندن و نیز چهار مدال طلا و دو مدال برنز قهرمانی کشتی جهان را در کارنامهٔ افتخارات خود دارد.
باروز با قهرمانی در وزن ۷۴ کیلوگرم کشتی آزاد در سال ۲۰۱۱ به سلطهٔ چهار سالهٔ روس ها بر این وزن پایان داد. او هم چنین موفق به تکرار قهرمانی خود در المپیک لندن شد. باروز در سال ۲۰۱۳ نیز قهرمان مسابقات جهانی مجارستان شد. او با شکست برابر دنیس چارگوش از روسیه در مسابقات جهانی کشتی آزاد ۲۰۱۴ به دوران شکست ناپذیری خود پایان داد و اولین باخت را در کارنامه ورزشی خود به ثبت رسانید. او اخیراً در مسابقات مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۱۸ در بوداپست هم در مسابقه ای سخت با شکست از حریف روس، به گروه بازندگان رفت و در شانس مجدد حریفان خود از جمله فرانک چامیزو را شکست داد و برای دومین بار صاحب مدال برنز شد.
این کشتی گیر در مسابقات المپیک ریو ۲۰۱۶ با شکست برابر انور گدیف روس در یک بازی تماشایی برای دومین بار مقابل یک کشتی گیر روس در کمال ناباوری شکست خورد. این شکست در حالی رقم خورد که همه منتظر رویارویی حسن یزدانی و باروز در فینال بودند. پس از این شکست باروز مقابل بکزود عبدالرخمانوف کشتی گیر ازبک هم شکست خورد تا در کسب مدال برنز المپیک هم ناکام بماند.
باروز در وزن ۷۴ کیلوگرم کشتی آزاد مسابقات قهرمانی کشتی جهان ۲۰۱۷ پاریس حاضر بود که علی شعبان اف کشتی گیر بلاروسی، سوساکه تاکاتانی کشتی گیر ژاپنی، زلیمخان حاجیف کشتی گیر فرانسوی را شکست داد و به دیدار نیمه نهایی رسید، او در این مرحله بکزود عبدالرخمانوف کشتی گیر ازبکی را شکست داد تا علاوه بر گرفتن انتقام المپیک ریو از این کشتی گیر به مرحله نهایی این مسابقات برسد. وی در فینال ختاگ تسابولوف کشتی گیر روسی را شکست داد و مدال طلا وزن ۷۴ کیلوگرم را یکبار دیگر بدست آورد.

نقل قول ها

جردن باروز (۸ ژوئن ۱۹۸۸) کشتی گیر آمریکایی است.
• «به غیر از آمریکا ایران را تنها کشوری می دانم که عشق به ورزش بخشی از هویت ملی آن است. برای آمریکا این عشق شامل فوتبال، بسکتبال و بیسبال است و ما برای این ها زندگی می کنیم. در ایران همه این عشق کشتی است. میهن پرستی آن ها باعث می شود کشتی گیر باشند.»• «من خودم را یک ناسیونالیست نمی دانم اما عاشق کشورم هستم. چیزی که من روی آن تمرکز کرده ام و می خواهم مردم ایران هم آن را بدانند این است که در آمریکا دموکراسی وجود دارد. این دموکراسی یعنی ما برای انتخاب مقاماتمان رای می دهیم اما بعضی وقت ها آن هایی که ما می خواهیم پیروز انتخابات نمی شوند. این یعنی من همچنان می توانم عاشق کشورم باشم و این می تواند کاملاً خلاف سیاست زدگی باشد. من و دونالد ترامپ نگاه کاملاً متفاوتی نسبت به ایرانی ها داریم. من احساس می کنم اگر او یک بار به ایران سفر کند چیزهای زیادی از آن مردم یاد می گیرد و با نگاهی کاملاً متفاوت به آمریکا باز خواهد گشت. نگاهی که باعث می شود قدردانی ایرانی ها باشد.»


کلمات دیگر: