کلمه جو
صفحه اصلی

شیرکوه

لغت نامه دهخدا

شیرکوه. ( اِخ ) دهی است از بخش رودبار شهرستان رشت. سکنه آن 812 تن. آب آن از چشمه های محلی. حمام و سه باب دکان دارد و روی ارتفاعات ( 4هزارگزی ) آن آثار دو قلعه خرابه قدیمی به نام کول و چهل گزچال دیده می شود. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 2 ). || نام کوهی میان رودبار و رشت. ( یادداشت مؤلف ).

شیرکوه. ( اِخ ) قله مهم کوههای غربی یزد. به ارتفاع 3660 گز. ( از جغرافیای طبیعی کیهان ). نام کوهی به یزد. ( یادداشت مؤلف ). کوهی است در جنوب غربی یزد که قله آن 4075 گز ارتفاع دارد. وجود همین کوه سبب شده است که در کنار دشتی سوزان و بی آب و علف ، یزد و اطراف آن آب و هوایی بسیار خنک و مطبوع داشته باشد. ( از فرهنگ فارسی معین ).

شیرکوه. ( اِخ ) مکنی به ابوحارث و ملقب به ملک المجاهدین یا ملک منصوربن شاذی بن مردان عم صلاح الدین ایوبی حکمران حمص ( از 581 هَ. ق. ). ( یادداشت مؤلف ).

شیرکوه . (اِخ ) مکنی به ابوحارث و ملقب به ملک المجاهدین یا ملک منصوربن شاذی بن مردان عم صلاح الدین ایوبی حکمران حمص (از 581 هَ . ق .). (یادداشت مؤلف ).


شیرکوه . (اِخ ) دهی است از بخش رودبار شهرستان رشت . سکنه ٔ آن 812 تن . آب آن از چشمه های محلی . حمام و سه باب دکان دارد و روی ارتفاعات (4هزارگزی ) آن آثار دو قلعه ٔ خرابه ٔ قدیمی به نام کول و چهل گزچال دیده می شود. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 2). || نام کوهی میان رودبار و رشت . (یادداشت مؤلف ).


شیرکوه . (اِخ ) قله ٔ مهم کوههای غربی یزد. به ارتفاع 3660 گز. (از جغرافیای طبیعی کیهان ). نام کوهی به یزد. (یادداشت مؤلف ). کوهی است در جنوب غربی یزد که قله ٔ آن 4075 گز ارتفاع دارد. وجود همین کوه سبب شده است که در کنار دشتی سوزان و بی آب و علف ، یزد و اطراف آن آب و هوایی بسیار خنک و مطبوع داشته باشد. (از فرهنگ فارسی معین ).


دانشنامه عمومی

مکانی است تفریحی در شهر شیروان، در استان خراسان شمالی، شامل 3 قله.


شیرکوه ممکن است به یکی از موارد زیر اشاره داشته باشد:
شیرکوه (رودبار)
شیرکوه (قزوین)
شیرکوه (یزد)

دانشنامه آزاد فارسی

کوهستانی در استان یزد با وسعت ۳هزار کیلومتر مربع. این ارتفاعات از ۵۵کیلومتری غرب شهر یزد شروع می شود و تا ۷۳کیلومتری جنوب شرقی یزد با طول ۷۵ کیلومتر، ادامه می یابد. پهنای کوهستان مزبور در غرب یزد حدود ۱۰ کیلومتر و در جنوب یزد حدود ۴۰ کیلومتر است. این کوهستان قلل متعددی دارد که ارتفاع مرتفع ترین آن ۴,۰۵۵ متر است. کوهستان مزبور در زمستان از برف و یخ پوشیده می شود و آب رودخانه های فصلی متعددی را، چون رود پایین دراز، تأمین می کند. شهرها و روستاهایی که در این کوه جای دارند عبارت اند از تفت، خضرآباد، ندوشن، نیر، بنادکوک دیزه، توده، طرزجان، بنادک سادات، فراشاه، نصرآباد، علی آباد، و دهشیر. اداره کل تربیت بدنی استان یزد پناهگاهی را در ۳,۵۰۰کیلومتری قله احداث کرده است.

واژه نامه بختیاریکا

از کوه های معروف بختیاری

پیشنهاد کاربران

کوه بزرگ


کلمات دیگر: