کلمه جو
صفحه اصلی

عمیداباد

فرهنگ فارسی

( عمید آباد ) دهی است جزو دهستان ابهر رود بخش ابهر شهرستان زنجان واقع در ۳٠ کیلومتری غربی ابهر و ۲ کیلومتری شوسه زنجان به قزوین ایستگاه عمید آباد در ۵ کیلومتری قریه واقع است . کوهستانی و سردسیر ۱٠۱۲ تن سکنه دارای قنات و در بهار از رودخانه محلی استفاده میکنند محصول غلات و مختصر انگور شغل زراعت .
دهی است جزئ دهستان ابهر رود بخش ابهر شهرستان زنجان

لغت نامه دهخدا


دانشنامه عمومی

عمیدآباد. عمیدآباد روستایی در دهستان صائین قلعه در بخش مرکزی شهرستان ابهر استان زنجان است. بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت این روستا ۲۴۸۱ نفر در قالب ۶۴۱ خانوار بوده است.این روستای در ۳۶ کیلومتری مرکز شهرستان ابهر، در حاشیه جاده ابهر - زنجان واقع شده است.
پست بانک: پیش از سال ۱۳۵۷ روستا تنها از وجود یک خط تلفن بهره می جست و همراه با خدمات پستی مدیریت می گردید، در حال حاضر کلیه اهالی از خط تلفن ثابت برخوردار هستند. از سال ۱۳۸۳ مرکز ارتباطی پست بانک در زمره دفاتر ICT روستایی تأسیس و به ارائه خدمات ارتباطی، پستی، اینترنتی، بانکی مشغول است.
راهداری: مرکز راهدارخانه عمیدآباد در ورودی روستا موجود می باشد که حوزه استحفاظی آن از شهر سلطانیه شروع و تا محدوده شهر صائین قلعه می رسد. *بهداشت و درمان: روستای عمیدآباد دارای خانه بهداشت، مرکز بهداشتی درمانی، داروخانه می باشد. مرکز درمانی عمیدآباد از سال ۱۳۵۳ شروع به کار نموده است. درمانگاه این روستا دارای ۱ پزشک است.
کتابخانه عمومی
مدرسه: اولین مدرسه (دانش) با شکل نوین آن در سال ۱۳۱۵ به همت آقای سلطانی (از اهالی و معلم) در این روستا تأسیس گردید؛ و در حال حاضر کلیه مقاطع تحصیلی در دو بخش پسرانه و دخترانه مشغول به فعالیت می باشند.
دهیاری: دهیاری روستای عمیدآباد از دهیاری های سری اول بوده و در سال ۱۳۸۲ تأسیس و به ارائه خدماتی و فعالیتهای مختلف پرداخته است.
شورای اسلامی: روستای به لحاظ جمعیت دارای ۵ نفر شورای اسلامی متشکل از رئیس، نایب رئیس و سه عضو می باشند.
تیم های ورزشی: باشگاه فرهنگی ورزشی امید دهیاری، والفجر سپاسی، نود، بسیج و استقلال
قدمت عمیدآباد به حدود ۳۵۰ سال می رسد؛ جایگاه اصلی این روستا در ۴ کیلومتری غرب آن و در محلی به نام «فخری» بوده که عمر آن با گنبد سلطانیه برابری می کند پس از ویرانی به سبب نامعلوم، مردمان فخری و عده ای از ایلات ینگجه، سلطانیه، چپ دره و سایر ایلات مهاجر در مکان فعلی سکنی می گزینند. بافت قدیم قریه به دلیل ساخت و ساز واحدهای جدید مسکونی، به کل ویران شده است.علت گرایش اهالی حاضر روستا جهت سکونت در محل فعلی، وجود چشمه، قنات، زمین های هموار و مستعد کشاورزی - باغداری و همچنین شرایط مناسب دامداری بوده است.به تدریج و با افزایش جمعیت و ایجاد محلها و مساکن جدید، تقسیم بندی های خاصی براساس موقعیت زمین، آب و طایفه صورت گرفته است که از آن محلات می توان به محمدآباد، عسگرآباد و اکبرآباد اشاره نمود.
گندم، انواع مختلف لوبیا و سیب زمینی از عمده محصولات کشاورزی روستا است.

عمیدآباد (ابهام زدایی). عمیدآباد ممکن است به یکی از موارد زیر اطلاق شود:
عمیدآباد
عمیدآباد قاضی
عمیدآباد علیا


کلمات دیگر: