کلمه جو
صفحه اصلی

دوحه

فارسی به انگلیسی

large tree

فرهنگ فارسی

درخت تناور، درخت بزرگ پرشاخ وبال وپرسایه
( اسم ) درخت بزرگ پر شاخه درخت تناور .

فرهنگ معین

(دَ حِ ) [ ع . دوحة ] (اِ. ) درخت بزرگ و پرشاخه .

لغت نامه دهخدا

( دوحة ) دوحة. [ دَح َ ] ( ع اِ ) دوحه ( در تداول فارسی ). ج ، دَوح و دَوحات. ( ناظم الاطباء ). درخت بزرگ. ( منتهی الارب ) ( آنندراج ) ( از غیاث ). درختی کلان با شاخ بسیار از هر سو کشیده. درخت بزرگ پر شاخه. ( یادداشت مؤلف ) :
بدار دنیا در باغ دین ز دوحه عدل
طراوت از گل بی خار کامکار تو باد.
سوزنی.
این سید شعله ای بود از نور نبوت و شعبه ای بود از دوحه رسالت و سروی در چمن سیادت. ( ترجمه تاریخ یمینی )... دوحه معارف افسرده. ( ترجمه تاریخ یمینی ).
وصف او این تمام است که شعبه دوحه نبوی است و میوه شجره مصطفوی. ( تذکرة الاولیاء عطار ).
روضة ماء نهرها صلصال
دوحة سجع طیرها موزون.
سعدی ( گلستان ).
|| تنه درخت. ( ناظم الاطباء ) ( منتهی الارب ) ( آنندراج ). || درختستان و بیشه. ( منتهی الارب ). || باغچه. ( ناظم الاطباء ). || نارون و آن درختی است. ( دهار ). رجوع به نارون شود.

دوحة. [ دَح َ ] (ع اِ) دوحه (در تداول فارسی ). ج ، دَوح و دَوحات . (ناظم الاطباء). درخت بزرگ . (منتهی الارب ) (آنندراج ) (از غیاث ). درختی کلان با شاخ بسیار از هر سو کشیده . درخت بزرگ پر شاخه . (یادداشت مؤلف ) :
بدار دنیا در باغ دین ز دوحه ٔ عدل
طراوت از گل بی خار کامکار تو باد.

سوزنی .


این سید شعله ای بود از نور نبوت و شعبه ای بود از دوحه ٔ رسالت و سروی در چمن سیادت . (ترجمه ٔ تاریخ یمینی )... دوحه ٔ معارف افسرده . (ترجمه ٔ تاریخ یمینی ).
وصف او این تمام است که شعبه ٔ دوحه ٔ نبوی است و میوه ٔ شجره ٔ مصطفوی . (تذکرة الاولیاء عطار).
روضة ماء نهرها صلصال
دوحة سجع طیرها موزون .

سعدی (گلستان ).


|| تنه ٔ درخت . (ناظم الاطباء) (منتهی الارب ) (آنندراج ). || درختستان و بیشه . (منتهی الارب ). || باغچه . (ناظم الاطباء). || نارون و آن درختی است . (دهار). رجوع به نارون شود.

فرهنگ عمید

۱. درخت تناور، درخت بزرگ پرشاخ وبال و پرسایه.
۲. سایبان بزرگ.

دانشنامه عمومی

دوحه (به عربی: الدوحة) (به انگلیسی: Doha) پایتخت کشور قطر است. این شهر در سواحل خلیج فارس قرار دارد. جمعیت آن بر طبق سرشماری سال ۲۰۱۵ میلادی ۹۵۶٬۴۶۰ نفر بوده است.
دوحه ابتدا یک روستای ماهیگیری بود.
دوحه در دهه اخیر شاهد سرمایه گذاری فروان در زیر ساخت های شهری بوده است. به طوری که از یک دهکده ساحلی به یک شهر مدرن تبدیل گردیده است. طرح های مدرن سازی شهر عبارتند از ساختمان های تجاری و مسکونی فراوان، شهر آموزشی که قرار است دانشگاه های معتبر در ان به فعالیت بپردازند. طرح ساخت ورزشگاه های جام جهانی فوتبال، مراکز خرید و پروژه دوحه لند که شهر بازی بزرگ قطر می باشد. این شهر دارای فرودگاه بین المللی و همچنین مرکز شرکت هواپیمایی قطریه می باشد. شبکه خبری الجزیره انگلیسی و عربی در شهر دوحه واقع گشته است. سند چشم انداز ۲۰۳۰ کشور قطر که بر پایه چهار اصل توسعه انسانی، اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی استوار است، در بخش توسعه اقتصادی بر استفاده از درآمد حاصل از منابع طبیعی قطر برای سوق دادن اقتصاد کشور به سوی سایر منابع درآمدزایی و در بخش توسعه زیست محیطی، بر توسعه با حداقل آسیب به طبیعت تأکید شده است.
بخش عمده نفت و گاز کشور قطر در محدوده دریایی دوحه قرار دارد.به همین دلیل دوحه میزبان بزرگ ترین شرکت های نفتی و گازی دنیا شده است. به طور سنتی و پس از کشف و استخراج گسترده نفت پس از جنگ جهانی دوم در قطر که عمدتاً توسط شرکت های نفتی آمریکایی انجام شد، اقتصاد قطر بر پایه درآمد نفت و گاز بنا شده است.

دانشنامه آزاد فارسی

پایتخت و مهم ترین بندر امیرنشین قطر، واقع بر کرانۀ شرقی شبه جزیرۀ قطر، در ساحل خلیج فارس، با ۵۵۰,۷۰۰ نفر جمعیت (۲۰۰۳). زمین دوحه ریگزار و هوای آن در تابستان گرم و در زمستان ملایم است. مهم ترین مرکز بازرگانی و ارتباطی قطر است و در زمینۀ حمل بار برای سایر کشورهای خلیج فارس نیز تجارت پرسودی دارد و مرکز آموزش حرفه ای این کشورها محسوب می شود. صنایع آن عبارت اند از تصفیۀ نفت، علوم مهندسی، تولید تجهیزات سرماسازی و لوازم ساختمانی، و صید و فرآوری میگو. بیش از نیمی از جمعیت کشور در دوحه زندگی می کنند. دوحه تا قرن ۱۳ق/۱۹ دهکده ای به نام البدع بود و ساکنانش به صید ماهی و مروارید اشتغال داشتند. دوحه مدت ها زیر سلطۀ ترک ها و همچنین پناهگاه دزدان دریایی بود. از ۱۳۳۵ق/۱۹۱۶ تحت سلطۀ بریتانیا بود و مرکز حکومت کشور تحت الحمایۀ قطر شد. با اکتشاف، استخراج، و صدور نفت هجوم جمعیت داخلی و خارجی به دوحه شروع شد (۱۳۵۸ق/۱۹۳۹). از ۱۳۶۹ق/۱۹۴۹ صادرات نفت خام در دوحه آغاز و در ۱۳۸۹ق/۱۹۶۹ ژرفاب بندری بزرگ در آن افتتاح شد. شیخ قاسم بن محمد آل ثانی در نیمۀ دوم قرن ۱۳ق/۱۹ آن جا را مقر حکومت خود قرار داد. در آغاز قرن بیستم شهرکی با ۱۲هزار نفر جمعیت بود. هم اکنون یک سوم جمعیت این شهر را بیگانگان آسیایی، ازجمله هندی ها، پاکستانی ها، ایرانی ها، و فیلیپینی ها و همچنین اروپاییان و امریکاییان تشکیل می دهند. این شهر براساس یک برنامۀ منظم و جامع شهرسازی به صورت چهار نیم دایرۀ منتظم متداخل بر گرد خیابان معروف ساحلی کورنیش ساخته شده است و نیم دایرۀ پنجم نیز در دست ساخت است. در ۱۳۹۲ق/۱۹۷۱ قطر استقلال خود را به دست آورد و دوحه پایتخت آن شد. دوحه شهری کاملاً مدرن است. پس از استقلال قطر در ۱۹۷۱، دوحه پایتخت رسمی این کشور شد.

نقل قول ها

دوحه بزرگترین شهر دولت قطر و پایتخت آن.
• «پایتخت قطر شهر دوحه است و امکان انتقال آن به هر مکان دیگری از جانب قانون وجود دارد. بر این دولت واجب است که حاکمیت خود را بر سر زمینه های آن اعمال نماید و جایز نیست که از حاکمیت شانه خالی کند و همچنین جایز نیست که از هیچ قسمتی از سرزمینهای آن چشم پوشی کند.» -> اصل ۳ قانون اساسی قطر


کلمات دیگر: