کلمه جو
صفحه اصلی

الفرد دوبلین

دانشنامه عمومی

آلفرد دوبلین. برونو آلفرد دوبلین (به آلمانی: Bruno Alfred Döblin) نویسنده اکسپرسیونیست آلمانی بود.
Die Ermordung einer Butterblume
Die drei Sprünge des Wang-Lun (The Three Leaps of Wang-Lun)
Wadzeks Kampf mit der Dampfturbine
Der schwarze Vorhang
Wallenstein
Berge, Meere und Giganten (Mountains, Seas and Giants)
Die beiden Freundinnen und ihr Giftmord
Reise in Polen (Journey To Poland)
Manas
Berlin Alexanderplatz
Die Ehe
Unser Dasein
Babylonische Wandrung (Babylonian Wandering)
Pardon wird nicht gegeben (Men Without Mercy)
Amazonas-Trilogie (Vol. 1 Das Land ohne Tod, Vol. 2 Der blaue Tiger, Vol. 3 Der neue Urwald)
نوامبر ۱۹۱۸ (Vol 1: Verratenes Volk, Vol. 2 Heimkehr der Fronttruppen, Vol. 3 Karl und Rosa)
Der unsterbliche Mensch
Der Oberst und der Dichter
Schicksalsreise (Destiny's Journey)
Hamlet oder Die lange Nacht nimmt ein Ende (Tales of a Long Night)
Die Zeitlupe
Aufsätze zur Literatur
نام آلفرد دوبلین، به عنوان نویسنده ای که اولین «رمانشهر» ادبیات آلمان را به نام «برلین، میدان الکساندر» آفرید، برای همیشه در تاریخ ادبی این کشور ثبت شده است. این رمان را بارها با «اولیس»، اثر جیمز جویس مقایسه کرده اند.
دوبلین، هرچند در خانواده ای یهودی مذهب به دنیا آمده و در چنین خانواده ای نیز پرورش یافته بود، ولی گرایش خاصی به مذهب یهود نداشت. او در سال ۱۹۱۲، یعنی سالی که تحصیلات خود را در رشتهٔ پزشکی به پایان برد و در برلین مشغول به کار شد، با «جمعیت یهودیان برلین» وداع گفت و ترک مذهب کرد. فاشیست های هیتلری ولی پس از قدرت گیری سیاسی در سال ۱۹۳۳، او را به عنوان نویسنده ای یهودی، تحت تعقیب قرار دادند. خوشبختی دوبلین این بود که درست یک روز پیش از «آتش سوزی رایشتاگ»، به زوریخ گریخت. پیش از گریز، او با این امید ساده لوحانه در برلین مانده بود که روشنفکران آلمان بتوانند از بلای فاشیسم در امان بمانند. نام دوبلین که بین سال های ۱۹۱۹ و ۱۹۲۱ با اسم مستعار «پوت چپ»، مقالاتی در فصلنامهٔ ادبی نویه روندشاو می نوشت، هنوز بر سر زبان ها نیفتاده بود، ولی با پایه گذاری انجمن نویسندگان چپ در سال ۱۹۲۵، به قدر کافی شهرت به هم زده بود که سوءظن مأموران یوزف گوبلز، (وزیر تبلیغات و رسانه های هیتلر) را برانگیزد.
دوبلین پس از فرار به سوئیس، چند صباحی در زوریخ ماند و سپس راهی پاریس شد. در آن جا به تابعیت کشور فرانسه درآمد. او در سال ۱۹۴۰، از آن جا که فرانسه نیز به اشغال نازی ها درآمده بود، همراه همسر و پسرش به کالیفرنیا گریخت. در آمریکا، دوبلین مثل اغلب نویسندگان آلمانی در مهاجرت، به عنوان فیلم نامه نویس مشغول به کار شد. رمان «سفر سرنوشت»، داستان فرار و رویدادهای دوران مهاجرت او را دربرمی گیرد. دوبلین این رمان را در اوائل سال های چهل نگاشته بود، ولی همانند اغلب آثار نویسندگان مهاجر آلمانی، این کتاب نیز ابتدا پس از جنگ جهانی دوم در آلمان منتشر شد.


کلمات دیگر: