کلمه جو
صفحه اصلی

فراشبند

فرهنگ فارسی

۱ - یکی از دهستانهای بخش مرکزی شهرستان فیروز آباد و آن محدود است از شمال بدهستان جره ( بخش کازرون ) از مشرق بدهستان حومه فیروز آباد و کوههای کل و خرقه از جنوب بدهستان اربعه پایین از مغرب به ارتفاعات شرقی خورموج و گردنه صندلی . دهستان مزبور در شمال غربی بخش واقع است جلگه گرم و خشک آب مشروب زراعتی از چاه و چشمه و قنات تامین میشود . محصول غت خرما برنج تنباکو لبنیات شغل زراعت باغبانی گله داری است . دهستان مذکور از ۱۲ آبادی تشکیل شده و جمعیت آن حدود ۷٠٠٠ تن است . قرای مهم آن عبارتند از : فراشبند آویز نوجین ازایل قسقایی طوایف : عمله اردکپان قتلو گله زن اوغری صفی خانی چهار بنیجه کره کانی گله زن نمدی رحیمی و مغان لو دراین دهستان قشق میکنند . ۲ - قصبه مرکز دهستان مزبور در ۵۶ کیلومتری مغرب فیروز آباد کنارراه فرعی کازرون فراشبند جلگه و گرمسیر ۳۴۴۷ تن سکنه آب ازچاه محصول غت خرما شغل زراعت باغداری و کسب .
بنای کوچک گنبد دار متعلق به عهد اشکانیان . یا نقاط اطراف بنای کوچک گنبد دار .

لغت نامه دهخدا

فراشبند. [ ف َرْ را ب َ ] (اِخ ) قصبه ٔ مرکزی دهستان فراشبند از بخش مرکزی شهرستان فیروزآباد، واقعدر 56هزارگزی باختر فیروزآباد، کنار راه فرعی کازرون به فراشبند. ناحیه ای است واقع در جلگه و گرمسیر که دارای 3447 تن سکنه است . از چاه مشروب میشود. محصولاتش غلات و خرما است . اهالی به کشاورزی و باغداری و کسب گذران میکنند. این قصبه در حدود 20 دکان و یک دبستان چهارکلاسه دارد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 7).


فراشبند. [ ف َرْ را ب َ] (اِخ ) نام یکی از دهستانهای هفتگانه ٔ بخش مرکزی شهرستان فیروزآباد. حدود و مشخصات آن به قرار زیر است : از شمال دهستان جره ٔ بخش کازرون ، از خاور دهستان حومه ٔ فیروزآباد و کوههای کل و فرقه ، از جنوب دهستان اربعه پائین ، از باختر ارتفاعات خاوری خورموج و گردنه صندلی . جای دهستان جلگه است . این دهستان در شمال باختر بخش واقع گردیده ، هوای آن گرم و خشک است و آب مشروب و زراعتی آنجا از چاه و چشمه و قنات تأمین میشود. محصولاتش غلات ، خرما، برنج ، تنباکو و لبنیات است . اهالی به کشاورزی و باغبانی و گله داری گذران میکنند.از 12 آبادی تشکیل شده و دارای 7000 تن سکنه است و قراء مهم آن عبارتند از فراشبند (مرکز دهستان )، آویزو نوجین . راه ارتباطی دهستان با فیروزآباد فعلاً مالرو و با کازرون اتومبیل رو است . از ایل قشقائی طوایف :عمله ، اردکپان قتلو، گله زن اوغری ، صفی خانی ، چهاربنیجه ، کره کانی ، گله زن نمسری ، رحیمی و مغانلو در این دهستان قشلاق میکنند. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 7).


فراشبند. [ ف َرْ را ب َ ] ( اِ ) بنای کوچک گنبددار متعلق به عهد اشکانیان. || نقاط اطراف بنای کوچک گنبددار. ( فهرست تاریخ صنایع ایران ).

فراشبند. [ ف َرْ را ب َ] ( اِخ ) نام یکی از دهستانهای هفتگانه بخش مرکزی شهرستان فیروزآباد. حدود و مشخصات آن به قرار زیر است : از شمال دهستان جره بخش کازرون ، از خاور دهستان حومه فیروزآباد و کوههای کل و فرقه ، از جنوب دهستان اربعه پائین ، از باختر ارتفاعات خاوری خورموج و گردنه صندلی. جای دهستان جلگه است. این دهستان در شمال باختر بخش واقع گردیده ، هوای آن گرم و خشک است و آب مشروب و زراعتی آنجا از چاه و چشمه و قنات تأمین میشود. محصولاتش غلات ، خرما، برنج ، تنباکو و لبنیات است. اهالی به کشاورزی و باغبانی و گله داری گذران میکنند.از 12 آبادی تشکیل شده و دارای 7000 تن سکنه است و قراء مهم آن عبارتند از فراشبند ( مرکز دهستان )، آویزو نوجین. راه ارتباطی دهستان با فیروزآباد فعلاً مالرو و با کازرون اتومبیل رو است. از ایل قشقائی طوایف :عمله ، اردکپان قتلو، گله زن اوغری ، صفی خانی ، چهاربنیجه ، کره کانی ، گله زن نمسری ، رحیمی و مغانلو در این دهستان قشلاق میکنند. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 7 ).

فراشبند. [ ف َرْ را ب َ ] ( اِخ ) قصبه مرکزی دهستان فراشبند از بخش مرکزی شهرستان فیروزآباد، واقعدر 56هزارگزی باختر فیروزآباد، کنار راه فرعی کازرون به فراشبند. ناحیه ای است واقع در جلگه و گرمسیر که دارای 3447 تن سکنه است. از چاه مشروب میشود. محصولاتش غلات و خرما است. اهالی به کشاورزی و باغداری و کسب گذران میکنند. این قصبه در حدود 20 دکان و یک دبستان چهارکلاسه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 7 ).

فراشبند. [ ف َرْ را ب َ ] (اِ) بنای کوچک گنبددار متعلق به عهد اشکانیان . || نقاط اطراف بنای کوچک گنبددار. (فهرست تاریخ صنایع ایران ).


دانشنامه عمومی

فراشبند یکی از شهرهای استان فارس است که در ۱۸۰ کیلومتری جنوب غربی شهرستان شیراز واقع شده است. این شهر دارای حدود ۱۰ امامزاده است که معروف ترین ایشان امامزاده سید شجاع الدین حسن معروف به آقام شهید است. این شهر دارای قدمت ۱۶۰۰ ساله است.
ایستگاه تقویت فشار گاز فراشبند نرسیده به فراشبند واقع شده است که تحت نظر منطقه پنج عملیات انتقال گاز فعالیت می کند. این شهرستان دارای آب و هوایی گرم و خشک بوده و به همین لحاظ طبیعت بهار را در اواخر زمستان تجربه می کند. قسمت دوم این ایستگاه در تاریخ ۲۶ مهرماه به دست مهندس عراقی معاون وزیر نفت افتتاح شد. این مجموعه کاملاً به دست متخصصان ایرانی در مدت ۱۸ ماه ساخته شداین شهرستان از غرب به کازرون، از شرق به فیروزآباد و شهرستان شیراز و از جنوب شرق به شهرستان مهر متصل است. طبیعت خاص این ناحیه باعث می شود که محصولاتی نظیر خرما، گندم، جو، ذرت، کنجد، لیمو، زیتون نیز قابل برداشت باشد.
در این شهرستان ۳ هزار و ۲۰۰ هکتار نخلستان وجود دارد که سالیانه افزون بر ۲۵ هزار تن انواع خرما در فراشبند برداشت می شود و خرما این شهرستان علاوه بر ارسال به سایر استان ها، به کشورهای همسایه و اروپایی نیز صادر می شود.
کشاورزی فراشبند


کلمات دیگر: