کلمه جو
صفحه اصلی

باب داودیه

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] باب داودیه، از درهای ضلع غربی مسجدالحرام می باشد.
باب داودیه در دیوار غربی مسجدالحرام و بین درهای عمره و ابراهیم قرار داشت. در سال ۹۵۴ق. داود پاشا، والی عثمانی در مصر (حک: ۹۴۵-۹۵۶ق.) مدرسه داودیه را در مکانی میان باب عمره و باب ابراهیم ساخت که به درون مسجد راه داشت. از آن پس این در با نام های باب داودیه، باب مدرسه داود پاشا و باب مدرسه داودیه شناخته شد. ازرقی بدون نام گذاری این باب، آن را پنجمین در دیوار غربی مسجد خوانده است. به گفته وی، این باب یک ورودی داشته و ارتفاع آن ۱۰ ذرع (حدود ۵ متر) و پهنای آن ۴ ذرع و دوازده انگشت (حدود ۱۶/۲ متر) بوده است. وی این در را ساخته دوره منصور عباسی دانسته است. این باب به کوچه ای در غرب مسجد باز می شد که بعدها با ساخته شدن دار زبیده، به راه اختصاصی آن خانه به مسجدالحرام تبدیل گشت. بر همین اساس، برخی از پژوهشگران آن را باب دار زبیده یاد کرده اند.
تغییرات داودیه
در سده سیزدهم ق. این باب همچنان یک ورودی داشت و پهنای آن به یک متر تغییر یافته بود. در منابع، به زمان این تغییر اشاره نشده است. در برخی مآخذ، آن را در کوچکی دانسته اند که با ۱۳ پله به درون مسجد راه می یافت و مسجد از همین در به بازار صغیر راه داشت. هنگام توسعه سعودی اول به سال ۱۳۷۹ق. این باب برداشته شد.

[ویکی حج] باب داودیه: از درهای ضلع غربی مسجدالحرام می باشد. این باب در دیوار غربی مسجدالحرام و بین باب عمره و باب ابراهیم قرار داشت. این در به نام های باب مدرسه داود پاشا و باب مدرسه داودیه نیز شناخته می شود. بعدها تغییراتی در این باب انجام شده است. سرانجام این در هنگام توسعه سعودی اول به سال 1379ق. برداشته شد.
باب داودیه در دیوار غربی مسجدالحرام و بین درهای عمره و ابراهیم قرار داشت.در سال 954ق. داود پاشا، والی عثمانی در مصر (حک: 945-956ق.) مدرسه داودیه را در مکانی میان باب عمره و باب ابراهیم ساخت که به درون مسجد راه داشت. از آن پس این در با نام های باب داودیه، باب مدرسه داود پاشاو باب مدرسه داودیهشناخته شد. ازرقی بدون نام گذاری این باب، آن را پنجمین درِ دیوار غربی مسجد خوانده است. به گفته وی، این باب یک ورودی داشته و ارتفاع آن 10 ذرع (حدود 5 متر) و پهنای آن 4 ذرع و دوازده انگشت (حدود 16/2 متر) بوده است.وی این در را ساخته دوره منصور عباسی دانسته است.
این باب به کوچه ای در غرب مسجد باز می شد که بعدها با ساخته شدن دار زبیده، به راه اختصاصی آن خانه به مسجدالحرام تبدیل گشت. بر همین اساس، برخی از پژوهشگران آن را باب دار زبیده یاد کرده اند.


کلمات دیگر: