کلمه جو
صفحه اصلی

هوشنگ وزیری

دانشنامه عمومی

هوشنگ وزیری (۲۸ بهمن ۱۳۰۹، ساری – ۱۳ آبان ۱۳۸۲، پاریس) مترجم و روزنامه نگار ایرانی بود. وزیری مقاله نویسی، سردبیری چندین نشریه فارسی زبان و ترجمه و تألیف آثار بسیاری را در کارنامه خود دارد وی یکی از اعضای اوّلیهٔ کانون نویسندگان ایران بود.
زندگی من
خاطرات لئون تروتسکی
محکومان به مرگ
چرخش یک ایدئولوژی
سردبیر روزنامه آیندگان
هوشنگ وزیری متولد ۲۸ بهمن ۱۳۰۹ در ساری می باشد وی تحصیلات ابتدایی را در شهر ساری و تحصیلات متوسطه را در دارالفنون تهران گذراند و تحصیلات خود در رشته علوم سیاسی و جامعه شناسی را در مقطع دکترا در آلمان به پایان رساند. وی پس از انقلاب سال ۵۷ و تحریم مطبوعات در سال ۱۹۸۴ به پاریس مهاجرت نمود و در ۱۳ آبان ۱۳۸۲ در همین شهر درگذشت.
وزیری در دوران نوجوانی به عضویت سازمان جوانان حزب توده ایران درآمد ولی پس از آن وارد جنبش مصدقی شد. وی عضو کانون نویسندگان ایران نیز بود ولی پس از مدتی کناره گیری کرد و تا پایان عمر عضو هیچ حزب و سازمان دیگری در نیامد.

نقل قول ها

هوشنگ وزیری (زادهٔ ۲۸ بهمن ۱۳۰۹ در ساری –درگذشت ۱۳ آبان ۱۳۸۲ در پاریس) مترجم و روزنامه نگار ایرانی بود.
• «مبالغه آمیز نخواهد بود اگر بگوئیم که روزنامه نگاری- و در معنای محدودتر آن، روزنامه نگاری سیاسی- و سیاست، دست کم از یک حیث، دو نزدیک ترین حرفه به یکدیگرند: هردو به قدرت نگاه می کنند. اما یکی برای آن که قدرت را به دست آورد یا قدرت به دست آمده را نگاهدارد، حال آن که دیگری مراقب آن است- یا باید مراقب باشد- که قدرت، که برحسب ذات رو به گسترش دارد، مهار نگسلد و دیگر قلمروهای اجتماعی را به زیر سلطه نگیرد.»، ۱۳۷۷ -> «اخلاق سیاسی و اخلاق روزنامه نگاری»
• «برای سیاست مدار موازین اخلاقی فقط در صورتی معتبر و در خور احترامند که مانعی در راه نگاهداری یا کسب قدرت پدید نیاورند… سیاست مدار که چشم به قدرت و کامیابی در نگاهداری یا احراز آن دوخته است، اگر در میان اخلاق و قدرت ناگریز از انتخاب گردد، قدرت را انتخاب خواهد کرد؛ از این حیث روزنامه نگار، درست در قطب مخالف سیاست مدار قرار دارد: هنگامی موفق است که جانب اخلاق را بگیرد.»، ۱۳۷۷ -> «اخلاق سیاسی و اخلاق روزنامه نگاری»


کلمات دیگر: