کلمه جو
صفحه اصلی

ابی بیگلو

دانشنامه عمومی

آبی بیگلو. آبی بیگلو شهری است در بخش ویلکیج شهرستان نمین استان اردبیل ایران. این شهر مرکز بخش ویلکیجِ است.
کتاب سیمای جامع شهرستان نمین - علی حقی
اطلس گیتاشناسی استان های ایران، تهران: ۱۳۸۳ خ.
تاریخ اردبیل و دانشمندان- جلد ۱- حضرت آیت الله میر فخرالدین موسوی ننه کرانی- ۱۳۴۷- ص۱۵
این شهر در ۲۰ کیلومتری اردبیل واقع شده است و از لحاظ موقعیت می توان گفت بین سه ضلع مثلث شهری اردبیل، نمین وآستارا قرار دارد.جنگل فندق لو در حاشیه غربی این شهر قرار گرفته که برای گردشگران محیط جذابی است. در یک کیلومتری این شهر یکی از انشعابات رودخانه آجی چای وجود دارد که رودخانه ای فصلی می باشد.
آبی بیگلو از شمال به روستاهای مهدی پستی و دورجین و دگرماندرق و سعیدآباد مشرف گشته و از طرف جنوب شرقی به روستای محمودآباد و از جنوب غربی به روستای آغبلاق مصطفی خان متصل شده و از مشرق به روستای آلادیزگه و در امتداد آن به جنگل فندق لو مشرف می گردد، همچنین این شهر از مغرب نیز به قریه تازه کند لقمان آباد منتهی می شود. آبی بیگلو در سال ۱۳۷۷ خورشیدی از روستا به شهر ارتقاء یافت.
زبان شهروندان آبی بیگلو ترکی است و به دین اسلام گرایش داشته و شیعه می باشند.

دانشنامه آزاد فارسی

آبی بیگلو. آبی بِیگْلو
شهری در استان اردبیل، شهرستان نمین، و مرکز اداری بخش ویلکیج. با ارتفاع ۱,۴۲۰ متر، در منطقه ای کوهستانی، در ۲۰ کیلومتری شمال شرقی اردبیل و ۱۸کیلومتری جنوب شرقی نمین، سر راه اردبیل به نیارق، در دامنۀ غربی کوه های طوالش، قرار دارد. رودخانۀ قره سو از کنار آن می گذرد. اقلیم آن معتدلِ مایل به سرد و نیمه مرطوب و جمعیت آن ۵,۲۴۲ نفر است (۱۳۸۵).

پیشنهاد کاربران

شهری است در 20 کیلومتری اردبیل

آبی بیگلو در ابتدا اسم فردی به نام آبی بعی بوده که یکی از بزرگان قدیم بوده که در طول گذشت زمان به آبی بیگلو تغییر یافته

شهر آبی بیگلو در ۱۹ کیلومتری اردبیل واقع شده است با محله های به اسم ، خاناری، اُدولو، و پریم جوجه که محله خاناری هم از لحاظ مردم و هم از لحاظ مساحت از محله های دیگر بزرگتر است.
مسجد های این شهر به نام های مسجد امام خمینی ( در محله خاناری ) ، مسجد جامع ( در محله اُدولو ) مسجد ولیعصر ( در محله پریم جوجه ) واقع شده است.
قدیم مردمان تشکیل دهنده این شهر مساکن خود را در جایی تپه مانند ساخته بودند که اسم آن معروف به ( توپ خانا ) یا ( تپه باشی ) معروف است که از آنجا این شهر توسعه یافت.


کلمات دیگر: