کلمه جو
صفحه اصلی

کنگاور

فارسی به انگلیسی

kangavar

فرهنگ فارسی

۱ - یکی از بخشهای شهرستان کرمانشاه واقع در شمال خاوری شهرستان سردسیر دارای ۶۵ آبادی و ۲۲٠٠٠ تن سکنه محصول غله و چغندر قند . ۲ - قصبه مرکز بخش کنگاور واقع در ۹۶ کیلومتری کرمانشاه و ۹٠ کیلومتری همدان . این قصبه یکی از آبادیهای قدیم کشور ایران است و اکنون آثار باستانی آن از قبیل ستون و سرستون در قسمت جنوبی در محله معروف گچکن امامزاده دیده میشود . قصبه مذکور در حدود ۶٠٠٠ تن سکنه دارد .

لغت نامه دهخدا

کنگاور. [ ک َ وَ ] (اِخ ) نام شهری بود میان همدان و کرمانشاهان و آن را عرب وقتی قصراللصوص نام کرده که دزدگاه شده بود و در زمان پرویز بس آباد بود و در آن قصری بود از قصور پرویز که یکصد ذرع ارتفاع داشت و عمارت آن تمامی از سنگ بود. چنانکه یک پارچه سنگ به نظر می آمده است . (از انجمن آرا) (از آنندراج ). یکی از بخشهای شهرستان کرمانشاهان است . این بخش در شمال خاوری شهرستان واقع شده و در حدود آن به شرح زیر است : از طرف شمال بخش اسدآباداز شهرستان همدان . از طرف خاور شهرستان تویسرکان . از طرف جنوب دهستان خزل شهرستان نهاوند. از طرف باختربخش صحنه ٔ شهرستان کرمانشاهان . قراء مهم بخش در چهار دره به شرح زیر واقع شده است : 1- دره ٔ خرم رود. 2- دره ٔ سراب فش . 3- دره قره گزلو. 4- دره ٔ سریان . بخش کنگاور از نظر تقسیمات بخشداری چهار دهستان به ترتیب از یک الی چهار تشکیل شده است . جمع قراء بزرگ و کوچک بخش 65 آبادی است . جمعیت آن در حدود 22هزار تن است .دیگر قراء مهم بخش عبارتند از: فش ، گودین ، قارلق ، سلطان آباد، قزوینه . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5).


کنگاور. [ ک َ وَ ] ( اِخ ) نام شهری بود میان همدان و کرمانشاهان و آن را عرب وقتی قصراللصوص نام کرده که دزدگاه شده بود و در زمان پرویز بس آباد بود و در آن قصری بود از قصور پرویز که یکصد ذرع ارتفاع داشت و عمارت آن تمامی از سنگ بود. چنانکه یک پارچه سنگ به نظر می آمده است. ( از انجمن آرا ) ( از آنندراج ). یکی از بخشهای شهرستان کرمانشاهان است. این بخش در شمال خاوری شهرستان واقع شده و در حدود آن به شرح زیر است : از طرف شمال بخش اسدآباداز شهرستان همدان. از طرف خاور شهرستان تویسرکان. از طرف جنوب دهستان خزل شهرستان نهاوند. از طرف باختربخش صحنه شهرستان کرمانشاهان. قراء مهم بخش در چهار دره به شرح زیر واقع شده است : 1- دره خرم رود. 2- دره سراب فش. 3- دره قره گزلو. 4- دره سریان. بخش کنگاور از نظر تقسیمات بخشداری چهار دهستان به ترتیب از یک الی چهار تشکیل شده است. جمع قراء بزرگ و کوچک بخش 65 آبادی است. جمعیت آن در حدود 22هزار تن است.دیگر قراء مهم بخش عبارتند از: فش ، گودین ، قارلق ، سلطان آباد، قزوینه. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5 ).

کنگاور. [ ک َ وَ ] ( اِخ ) مرکز بخش کنگاور و در 96هزارگزی کرمانشاهان و 90هزارگزی همدان کنار راه شوسه روی تپه واقع شده است. مختصات جغرافیایی آن به شرح زیر است : طول 47 درجه و 57 دقیقه ، عرض 34 درجه و 30 دقیقه و ارتفاع آن از سطح دریا 1467 گز است. کنگاور یکی از آبادیهای قدیم کشور بوده که اکنون نیز آثار ابنیه باستانی آن از قبیل ستون و سرستون دو قسمت جنوبی قصبه ، در محله معروف به گچ کن و امام زاده دیده می شود. سکنه شهر در حدود 6000 تن است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5 ). و رجوع به ایران باستان ص 151 و جغرافیای غرب ایران ص 73 و 74 و 225 و 269 و 270 شود.

کنگاور. [ ک َ وَ ] (اِخ ) مرکز بخش کنگاور و در 96هزارگزی کرمانشاهان و 90هزارگزی همدان کنار راه شوسه ٔ روی تپه واقع شده است . مختصات جغرافیایی آن به شرح زیر است : طول 47 درجه و 57 دقیقه ، عرض 34 درجه و 30 دقیقه و ارتفاع آن از سطح دریا 1467 گز است . کنگاور یکی از آبادیهای قدیم کشور بوده که اکنون نیز آثار ابنیه ٔ باستانی آن از قبیل ستون و سرستون دو قسمت جنوبی قصبه ، در محله ٔ معروف به گچ کن و امام زاده دیده می شود. سکنه ٔ شهر در حدود 6000 تن است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5). و رجوع به ایران باستان ص 151 و جغرافیای غرب ایران ص 73 و 74 و 225 و 269 و 270 شود.


دانشنامه عمومی

کنگاور (کردی:که نگاور) نام شهری در استان کرمانشاه است که در شرقی ترین قسمت این استان قرار گرفته و مرکز بخش مرکزی شهرستان کنگاور است.معبد آناهیتا دومین بنای سنگی پس از تخت جمشید در ایران می باشد که در شهر کنگاور قرار دارد.
حکومت این شهر در زمان قاجار به ساری اصلان سپرده شد. عمارت ساری اصلان در مرکز شهر کنگاور همچنان پا بر جا است.
مردم شهر کنگاور به زبان کردی با گویش لکی صحبت می کنند.
نخستین و تنها نشریه کنگاور، ماهنامه آناهیتا است که از دی ماه ۱۳۸۰ به صاحب امتیازی و مدیر مسئولی محمود صفری در این شهر منتشر می شود. ماهنامه آناهیتا در حال حاضر تنها نشریه در استان کرمانشاه است که در خارج از شهر کرمانشاه، مرکز استان چاپ می شود.
برخورد با راهزنان در کنگاور در سال ۱۸۲۹ (میلادی)

شهر کنگاور. آبراهام والنتاین ویلیامز جکسون در کتاب ایران در گذشته و حال (13836) کنگاور را چنین معنی کرده است:تپه ماهورهایی که شهر کهن را احاطه کرده اند و بر بلندای تپه ها برجهایی ساخته شده است، وجه اشتقاق ریشه نام کنگاور را آشکار می کند. کنگاور، کَنگور (kangavar)، کنکور (kankavar) و کنکوبار (konkobar) یونانی (آنچنان که ایسیدور خاراکسی ثبت کرده است) مشتق از صورت اوستایی Kanha-vara است. جزء اول این کلمۀ مرکب، اسم خاص است و در واژه اوستایی از قبیلKanha-daeza باقی مانده است. جزء دوم یعنی ara با Vara-xshaetha اوستایی (ور جمشیدی) مترادف است که در منابع اساطیری ایران در ارتباط با سرزمینهای شرقی آریایی ذکرش رفته است؛ و به معنی حصار و دژ و قلعه کنگهه است.


پیشنهاد کاربران

کنگاور شهر کردنشین در استان کرمانشاه
****
شهر عرب نشین کنگان بوشهر

بهشت جاودان

کنگاور بزرگترین شهر لکستان است
اینجا لکستان اینجا کنگاور است
اینجا قلب لکستان است

باسلام.
به گفته ی بزرگان اجداد ما از کنگاور کرمانشاه به حومه نهاوند و بروجرد مهاجرت کرده. طایفه ی اصلی ما و نام خانوادگی اجدادمان ( ( کرد زرین ) ) است. لطفا اگر اطلاعی از این مسئله داریدرا بیان نمایید


کلمات دیگر: