کاسنی
فارسی به انگلیسی
chicory
مترادف و متضاد
فرهنگ فارسی
سردۀ علفی چندسالۀ شیرابهدار بدون زمینساقه با ساقههای منفرد ایستادۀ برگدار با تقریباً شش گونۀ خودرو و دو گونۀ زراعی که یکی از آنها آندیو است؛ این گیاهان در اروپا و ناحیۀ مدیترانه و از جنوب تا اتیوپی پراکنده هستند
مرد میرا گویند که بقریه کاسن منسوبند
فرهنگ معین
لغت نامه دهخدا
کیکیز و گندنا و سپندان و کاسنی
این هر چهار گونه که دادی همه وژن.
کاسنی. [ س َ ] ( ص نسبی ) مردمی را گویندکه بقریه کاسن منسوبند که قریه ای است از قرای سمرقند. ( برهان ). منسوب به قریه کاسن. ( ناظم الاطباء ).
کاسنی . [ س َ ] (ص نسبی ) مردمی را گویندکه بقریه ٔ کاسن منسوبند که قریه ای است از قرای سمرقند. (برهان ). منسوب به قریه ٔ کاسن . (ناظم الاطباء).
کیکیز و گندنا و سپندان و کاسنی
این هر چهار گونه که دادی همه وژن .
(حاشیه ٔ فرهنگ اسدی نخجوانی ).
فرهنگ عمید
گیاهی خودرو با برگهای کرکدار، ساقهای کوتاه، و گلهای آبی که ریشه، برگ، و دانۀ آن مصرف دارویی دارد؛ تلخک؛ تلخجوک؛ تلخجکوک؛ انگوپا؛ انوپا؛ هندبید. Δ هرگاه دانههای تلخ آن با گندم مخلوط و آرد شود طعم آرد را تلخ میکند.
دانشنامه عمومی
C. endivia - cultivated endive
C. pumilum - wild endive
C. intybus - common chicory
کاسنی معمولی، یک گیاه دارویی پایا با گل های آبی یا ارغوانی است. کاسنی در اصل بومی جهان قدیم است و بعداً در قاره آمریکا نیز به صورت گیاه خودروی کنار جاده ای درآمده است.منشأ اصلی این گیاه اروپای مرکزی، مناطق غربی و مرکزی آسیا و شمال آفریقا است و پراکندگی وسیعی در نواحی مختلف ایران به خصوص شهرستان اقلید، آذربایجان و مناطق کوهستانی خراسان دارد. به آب و هوای خنک، آفتابی یا کمی سایه نیاز دارد و گرمای شدید تابستان را تحمل نمی کند.
شستشو دهندهٔ کبد و کلیه، خون ساز، افزایش نیروی جنسی و افزایش حجم اسپرم در مردان
کاسنی کاملاً سرد است، و تقویت کننده کبد، و مسکن حرارت و عطش، و گرمی و تقویت کننده کلیه و فشار خون و صفرا و پاک کننده مجرای ادرار و کلیه ها است.
دانشنامه آزاد فارسی
کاسْنی
کاسْنی
کاسْنی
کاسْنی
کاسْنی
گیاه بومی اروپا و آسیای غربی، با نام علمی Cichorium intybus، از خانوادۀ مرکبان (کاسنی)، با گل های آبی رنگ درشت. از ریشۀ راست و طویل آن، پس از خشک کردن و بودادن، به جای قهوه استفاده می کنند. این گیاه را به شکل سبزی می کارند و برگ آن را در سالاد استفاده می کنند. تاریخچه استفاده از این گیاه به منزلۀ دارو به قبل از میلاد مسیح برمی گردد. از آن زمان تاکنون، این گیاه را برای تقویت و بهبود کار کبد استفاده می کنند. امروزه به منزلۀ مقوی، مدر، پایین آورندۀ تب و تصفیه کنندۀ خون هم مصرف می شود.
فرهنگستان زبان و ادب
گویش اصفهانی
تکیه ای: kâsni
طاری: kâsni
طامه ای: kâsni
طرقی: kâsni
کشه ای: gârtni
نطنزی: kâsni
گویش مازنی
گیاهی است علفی و پایا از تیره ی مرکبات که در حقیقت سردسته ...