کلمه جو
صفحه اصلی

درسدن

فارسی به انگلیسی

dresden

لغت نامه دهخدا

درسدن. [ دْرِ / دِ رِ دِ ] ( اِخ ) شهری است در جمهوری آلمان فدرال با 491714 تن سکنه ، پایتخت کشور سابق ساکس در شرق آلمان بر رود الب ، از مراکز صنعتی و از بنادر بزرگ درنبومی است و اصلاً از مهاجرنشین های قوم اسلاو بود و در قرن سیزدهم میلادی ژرمن ها در آن جایگزین شدند. ناپلئون در 1813 م. متفقین را در درسدن مغلوب کرد. در جنگ جهانی دوم قریب سه ربع شهر ویران شد. از آثار برجسته سابق آن که در جنگ ویران شد یا آسیب دید تالار شهرداری ، کاخ و موزه تسوینگر و کلیسای جامع است. ( از دائرةالمعارف فارسی ).

دانشنامه عمومی

درسدن (به آلمانی: Dresden) مرکز ایالت زاکسن در کشور آلمان است. این شهر از پایان جنگ جهانی دوم تا زمان اتحاد آلمان شرقی و غربی جز آلمان شرقی بود
۱۹۵۹   کاونتری، بریتانیا
۱۹۶۱   سن پترزبورگ، روسیه
۱۹۶۳   وروتسواف، لهستان
۱۹۶۷   اسکوپیه، مقدونیه
۱۹۷۱   استراوا، جمهوری چک
۱۹۷۵   برازاویل، کنگو
۱۹۷۸   فلورانس، ایتالیا
۱۹۸۷   هامبورگ، آلمان
۱۹۸۸   رتردام، هلند
۱۹۹۰   استراسبورگ، فرانسه
۱۹۹۱   زالتسبورگ، اتریش
۱۹۹۲   کلمبوس، ایالات متحده آمریکا
۲۰۰۹   هانگژو، چین
حمله ای به شهر درسدن، مرکز ایالت زاکسن آلمان بود که در واپسین ماه های جنگ جهانی دوم در جبهه اروپا به وقوع پیوست. در چهار یورش بین ۱۳ تا ۱۵ فوریه ۱۹۴۵، ۷۲۲ بمب افکن نیروی هوایی سلطنتی بریتانیا و ۵۲۷ بمب افکن نیروهای هوایی ایالات متحده بیش از ۳٫۹۰۰ تن بمب انفجاری قوی و بمب های آتش زا را بر این شهر فروریختند. طوفان آتش ناشی از آن پانزده مایل مربع (۳۹ کیلومتر مربع) از مرکز شهر را نابود کرد. بین ۲۲٬۰۰۰ تا ۲۵٬۰۰۰ نفر کشته شدند.
پس از جنگ، بحث در خصوص موجه بودن یا نبودن حملات باعث شده بمباران یکی از موضوعات اخلاقی بود که بسیار محل مباحثه بود.
این حادثه پس از آن بسیار مورد بحث و اختلاف نظر بوده است.

درسدن (منطقه). درسدن (به آلمانی: Direktionsbezirk Dresden) یک منطقهٔ مسکونی در آلمان است که در زاکسن واقع شده است. درسدن ۱٬۶۲۶٬۸۷۰ نفر جمعیت دارد.
فهرست شهرهای آلمان

دانشنامه آزاد فارسی

درِسْدِن (Dresden)
درِسْدِن
مرکز ایالت (لاند) ساکس، در آلمان، واقع در حوضۀ پهناوری در شمال درّه اِلْب، با ۴۷۲,۹۰۰ نفر جمعیت (۱۹۹۵). تولیدات آن عبارت اند از مواد شیمیایی، ماشین آلات، اشیای شیشه ای و آلات موسیقی. ارتباطات راه دور و صنایع فناوری پیشرفتۀ آن نیز اهمیت دارد. درسدن از زیباترین شهرهای آلمان با میراث غنی معماری و فرهنگی، طی بمباران های متفقین در ۱۹۴۵ به ویرانه تبدیل شد؛ پس از آن، تا حد زیادی بازسازی و به یکی از مهم ترین جاذبه های گردشگری تبدیل شد. بناهای باروک درسدن شهرت جهانی دارند و روند بازسازی آن ها هنوز ادامه دارد. عملیات بازسازی اولین کلیسای گنبددار و بزرگ پروتستان (قرن ۱۸) در آلمان، که در بمباران ۱۹۴۵ ویران شد، آغاز شده است. ازجمله جاذبه های فرهنگی شهر، اُپرای بازسازی شدۀ قرن ۱۹ و کاخ تسوینگِر (۱۷۱۰ـ۱۷۳۲) است. درسدن دانشگاه فنّاوری، دو ارکستر بین المللی و تعداد زیادی تماشاخانه، نگارخانه، موزه، و کلیسا دارد. درسدن در قرن ۱۷ و ۱۸ مرکز هنر و فرهنگ آلمان شد. تولید ظروف چینی، که از ۱۷۰۹ در این شهر آغاز شد، در ۱۷۱۰ به مایسن انتقال یافت. در خلال جنگ های ناپلئونی، شهر صحنۀ نبرد درسدن در ۱۸۱۳ بود. در شب های ۱۳ و ۱۴ فوریۀ ۱۹۴۵ متفقین شهر را بمباران کردند که طی آن ۲,۶۰۰ تُن مواد منفجره و بمب آتش زا به روی شهر فرو ریختند و باعث بروز یکی از بزرگ ترین طوفان های آتشین جنگ جهانی دوم شدند. براثر آن حدود ۲۰ کیلومتر مربع از شهر ویران شد و تعداد تلفات حاصله بین ۳۵هزار تا ۱۳۵هزار نفر برآورد شده است. در پی وحدت دوباره آلمان در ۱۹۹۰، درسدن بار دیگر مرکز ساکْس شد.


کلمات دیگر: